Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• torma99

aktív tag

válasz nnorbi9 #128382 üzenetére

Befizeted egy olyan szlára, ahol hozzá tudod kötni a kártyát ahhoz a számlához (Rafi? - de lehet már a mögöttes szlaváltogatásnak van ktg-e) onnan feldobod Revolutra és átutalod IBKR-re. Általában másnap jóváírják.

A közben kapnak születésnapokra, meg ilyesmi elég vékonyka lesz sajnos. Nem hinném, hogy 100-150 euró/ alkalommal érdemes így foglalkozni. Célnak nemes csak a végeredmény egy kis összeg, még akkor is, ha magadnak teszel félre, amit végső soron úgyis rájuk fordítasz.

Én azt mondanám, de a körülményeidtől függ, hogy X havonta a havi megtakarítást tedd félre dedikáltan egy nekik jó célra amilyen termék neked okés (tandíj, lakásönrész, külföldi tanulmányi félév(ek)), ha belefér a keretbe. Én pl tandíjra (orvosival egyenértékű 12 félév ktg-e) nyomtam egy hatalmas speedrunt, hogy az viszonylag gyorsan pár év alatt meglegyen, aztán lehet váltani lakás önrészre. Minél gyorsabban megvan, annál több lesz a potenciális hozama, ami 10-15-20 éves távlatban nagyon tud dolgozni.

Nekem jó látni, hogy már ilyesmik megvannak és jó vele konkrétan úgy számolni, hogy az az egyik utolsó, amit haváriakor likvidálni lehet, mert az lényegében már nem az enyém.

Aztán ha ezek megvannak kapuzárási pánikként lehet saját magaddal is foglalkozni.

Új hozzászólás Aktív témák