- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
abw6291
tag
Sziasztok!
Hogy lehet hogy a 2027-es PMÁP ilyen gyorsan eltűnt? Vajon lesz belőle újabb kibocsátás, vagy mostmár kénytelen az ember 6 évre is lekötni a pénzét? (2028 PMÁP)
-
Lex Icon
senior tag
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
aujjobba
addikt
KBC-nél mekkora értékben tartotok befektetést, szigorúan a 20k EUR alatt, vagy mertek többet is?
A max 20k befektetővédelem miatt kérdezem. -
avl
senior tag
"kellenek új pénzügyi központok. London, Tokió, Frankfurt és Svájc sem lesz az.....akár Magyarország is megpróbálhatná. Én úgy tudom, hogy Matolcsy Györgynek mindig voltak ilyen ambíciói, és miért ne lehetne megpróbálni? Történelmi pillanatokat élünk, ilyenkor bármi megtörténhet. Egy jüan alapú világrendnek akár Moszkva, akár Budapest, de akár egy alföldi város is lehet a központja Szingapúr mintájára"
Lölö bankja felkészül
-
félisten
válasz szabi__memo #65507 üzenetére
A csavo mondjuk nem egy hiteltelen valaki, kicsit tobb multja van a temaban mint az atlag forumozonak
while (!sleep) sheep++;
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz szabi__memo #65510 üzenetére
De nem is ez a lenyeg, hanem vegre cimlapon mondhatot valami nagyot!
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Oppenheimer #65511 üzenetére
Ja akkor az sikerült
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz szabi__memo #65512 üzenetére
Ilyet mond:
"A jelenlegi szankcióknak beláthatatlan következményei vannak, és még mindig nem fogom fel, hogy ezt Nyugaton hogy nem látták előre"
Mint valami teljesen fogalmatlan szakmunkas. Nyilvanvaloan tudja nyugat nagyon jol, hogy a szankioknak ara van, es nyilvanvaloan tortent koltseg-haszon elemzes a szankciok meghozatalakor.
Masik:
"biztosan zavarja majd az oroszokat, ha amerikai helyett orosz hamburgert, nyugati helyett kínai telefont tudnak csak vásárolni, de nem annyira, mint az európaiakat, akik orosz gáz nélkül megfagynak otthon."
LOL. Fotelszakertokent is tudom hogy oroszok nem fognak gazt elzarni europa fele. Elobb tud europa (5 eves tavon) alternativ forrasokat szerezni, mint az oroszok uj piacra eladni. Es ehhez csak olvasni vagy nezni kellett velemenyt valodi szakertoktol.
Es ez csak a gaz resze. A fogyasztoi javakrol inkabb ne is beszeljunk, amikor az orosz is egy fogyasztoi tarsadalom. Ez nem csak a telefon logojarol szol, hanem az elerheto szolgaltatasokrol is. Egy dolog kina, ahol a lakossag sose hasznalt nyugati szolgaltatast, es egy mas dolog oroszorszag, ahol a fogyaszto a nyugatihoz szokott, es egyszercsak megszunik az elerhetosege.
Ez az ember tok hulyenek tunik.
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Oppenheimer #65513 üzenetére
fogalmatlan szakmunkas
Vagy politikai pályára készül Persze a kettő nem zárja ki egymást.
Matolcsy helyére egy-az-egyben beülhetne, az látszik[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz aujjobba #65504 üzenetére
Mi alapján lesz csak 20k a BEVA? Egyetlen kiszámolós cikkben találtam rá utalást, mindenhol máshol 100k-t írnak, a BEVA honlapján is.
#65520 aujjobba
Jaa, értem, köszi. Akkor ez csak a KBC-t érinti és a többieknél tényleg 100k?[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Moleman #65519 üzenetére
A BEVA tagokat itt talalod.
-
-
julius666
addikt
válasz Oppenheimer #65513 üzenetére
A fogyasztói cikkek annyira talán nem is fontosak. Fájni fognak azok is a népnek, de ideiglenesen valóban túlélhető és sok minden helyettesíthető kínaival, vagy akár ki is játszhatók bizonyos szankciók (pl. AMD, Intel lehet, hogy kivonult, de attól még nyilván fog bejutni a procijaikból az országba, ha más nem mondjuk Kínában összerakott és onnan értékesített számítógépekben).
Ami igazán fájdalmas lesz az az ipari termeléshez, üzleti működéshez szükséges technológia, tudás kivonulása. Pl. a hatékony nyersanyag kitermeléshez szükséges specifikus nyugati cuccokat nem fogják bevinni Kínából, főleg nem megfelelő mennyiségben. Ha ezekből nem táraztak be alaposan előre, ez akár rövid távon is beláthatatlan következményekkel járhat. Ezt az interjúban meg se említi az ürge.
Vagy pl. az azért erősen fogja érinteni a lakosságot, hogy milyen infláció lesz Oroszországban, meg milyen elbocsájtási hullám indulhat. Ez húsbavágóbb lesz, mint hogy nincs szifon, se meki. Ez oda fog verni a vidéki putyinista nyuggereknek is.
Arról nem is beszélve amiről volt is már szó itt, hogy az EU-nak szállított nagy mennyiségű gázt, olajat - vezetékek hiányában - garantáltan nem tudják elnyomni a kínaiaknak még hosszú évekig (bár az is kérdés, olyan hosszú vezetékek mennyire lennének racionálisak). Ha a nyersanyagcsapok elzáródnának az EU irányában, a medve bőven azelőtt megförmed, hogy Kína valóban a helyünkre léphetne.
A budapesti pénzügyi centrum fantazmagóriát jobban is kifejthette volna, elég nehéz értelmezni számomra. Marha jól hangzik, hogy mi a nyugat-kelet határán vagyunk, meg biztos sok kormánypárti beállítottságú olvasónak szimpatikus lehet a gondolat, hogy a keleti nyitás végre révbe érhet. Csak sajnos egyelőre úgy néz ki, nyugat-kelet inkább távolodik egymástól, egy nyugatba ágyazott k-európai kompországra nem hiszem olyan sok igény lenne. Ilyesmire ott vannak a már sikeresen kiépült, független ázsiai pénzügyi központok mint pl. Szingapúr.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
"Pozsár Zoltán a New York-i Credit Suisse vezető globális pénzpiaci stratégája."
Mindeközben:
feb. - Újságírói nyomozás során kiderült a Credit Suisse orosz kémekkel és oligarchákkal üzletelt és nyújtott nekik hitelt.
márc. 3. - A Credit Suisse arra kéri befektetőit töröljenek minden olyan dokumentumot ami orosz oligarchákhoz köthető.
márc 10. - A Credit Suisse 1 milliárd dolláros orosz kitettségről vallott.Biztos nem elfogult az elemző úr
Egyébként az 1 milliárdos kitettség nem számít nagynak a többi nagy bank is felhalmozott ennyit, ettől még erősen hazabeszél a csávó.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz julius666 #65526 üzenetére
Korombeli orosz fogyasztot fel fogja b@szni, hogy nyugati szolgaltatasokat nem fog elerni. Nem termekekrol beszelek, ahogy mondtam is: lenyegtelen a telefonon a markajelzes.
De nem lesz nekik netflix, yt, instagram, facebook, twitter, google play, apple store (iphone), loszar se.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
chewycl
tag
Sziasztok,
Egy kicsit off-topic, mennyi ideig tart mire a revolutról megérkezik a devizaszámlámra(OTP) az összeg? Váltottam valamennyi eurót tegnap reggel, elküldtem a számlámra viszont még mindig nincsen rajta. Ez normális? -
avl
senior tag
válasz Oppenheimer #65525 üzenetére
zsír ! ha tehetem, szoktam öket (is) hallgatni
-
avl
senior tag
válasz Oppenheimer #65528 üzenetére
én korombeliek (magyar gengsztervaltaskor egyetemista voltam) jelentös részét meg nem annyira
...
munka kapcsan parszor voltam videki Oroszorszagban is (utoljara 2020-ban), ...más volt ott a mentalitas, eletkörülmeny, szemlelet, szokás -
törölt tag
válasz julius666 #65526 üzenetére
+1. A fogyaszto alkalmazkodik meg beszerzi a fekete piacrol a cuccokat, de szinte az osszes orosz vallalat amelyik nem kockas papiron menedzseli az uzletet az kokemenyen melytorkozik a szankciok miatt. Bele se tudok gondolni, hogy mennyi ido lesz ezekbol visszaallni normalis kerekvagasba.
-
julius666
addikt
válasz Oppenheimer #65528 üzenetére
Fel fogja b@szni, de úgy igazából nem több. Lesz aki lelécel az országból, lesz aki megkerüli a korlátozásokat (pl. VPN-el), lesz, aki beletörődik. Biztosan lesz pár (karhatalmi erővel szétvert) tüntetés is.
Cár atyuskát viszont eddig sem ez a réteg tartotta hatalomban. A társadalom többségét alkotó azon réteget, akik körében elfogadottsága van, azokat abszolút nem érinti, hogy most majd 480p-ben, szakadozva tudják csak VPN-en nézni a kedvenc netflixes fingós sorozatukat.
Az, hogy változatos módon szarja majd össze magát az orosz gazdaság, padlóra kerül az államháztartás viszont súlyosan érinteni fogja még a vidéki nyuggereket is. Eddig se volt nagy dajdaj, most viszont helyenként akár Észak-Korea szintű jólét jöhet.
-
Oppenheimer
nagyúr
Persze, aki eddig is izolalva elt, az eszre sem fogja venni a kulonbseget. De nem ok jelentik az orszag jovojet, hanem az a generacio, akik meg eszreveszik.
Gondolj csak bele: magyarorszagrol mennyi fiatal emigralt mar az itthoni korulmenyek miatt. Gondolok itt a politikai es tarsadalami fejlett(len)segre.
Oroszorszagban is letezik ugyan ez az ertelmisegi reteg, aki eddig turt, de mostmar nem fog tovabb, mert nyugati eletet akar. El fognak vandorolni.Igen, a szankciok gazdasagi hatasai is kozrejatszanak ebben, de szerintem nem csak azok. Elelnenek ok kicsit szarabb korulmenyek kozott is, akkor ha a vilag verkeringeseben benne erzik magukat, de eszak-koreaban mar nem akarnak elni. A kultursokknak is van szerepe.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Sempronius89 #65536 üzenetére
... akar mar 400 ev mulva elerhetjuk az ahitott celt.
-
veterán
válasz Sempronius89 #65536 üzenetére
Szingapúr az elmúlt 50 évben lett a világ egyik vezető pénzügyi (innovációs) központja. Amúgy rohadt jó hely, az egyike azon városoknak, ahol szívesen élnék.
-
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
10 millió forintból (nem feltétlenül mindből) szeretnék 5 éven belül -előre láthatólag 1-2 év múlva, de lehet, hogy később- házat vásárolni.
Nem fontos, hogy forint alapú legyen, a lényeg, hogy hamarabb is ki tudjam venni, mint 5 év és minél kevesebb további foglalkozást igényeljen és kevés kockázattal.
Jelenleg mibe éri meg legjobban betenni ezekkel a feltételekkel? -
aujjobba
addikt
válasz afi0903 #65539 üzenetére
Premium magyar allampapir, allamkincstari szamlavezetessel (webkincstar/mobilkincstar, ingyenes, jol mukodik).
Esetleg izles szerint keverve MAP+ es PEMAP papirokkal, bar elozonel inflacio alatti a hozam, utobbinal az EUR arfolyam jovobeli alakulasat nem latjuk elore.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Oppenheimer #65542 üzenetére
Meg nagyon messze vagyunk Szingapurtol az autokraciat tekintve.
while (!sleep) sheep++;
-
-
julius666
addikt
válasz Ixion77 #65483 üzenetére
Eredetileg ellenérveket akartam írni erre a hsz-re, de aztán inkább töröltem végül. Azóta többször is eszembe jutott (pl. ez a hír kapcsán: [link] ) és azt hiszem igazad van.
2014 után Oroszországra kivetett szankciók, Irán, kínai vámháborúk, stb. miatt valszeg már sok cég elkezdett vakarózni, amire hatalmas pofonként érkeztek a COVID miatti lezárások. Ez a mostani sztori további olaj a tűzre, főleg, hogy Kína esetében a Tajvannal való kapcsolat túlságosan analóg az Orosz-Ukrán helyzettel. (Kína esetén külön pikantériája a sztorinak az ingatlanpiacuk helyzete meg a mindenféle elburjánzott belső alternatív pénzügyi "rendszereik", amik továbbra is ketyegő bombák.)
Így már rögtön érthető is kezd lenni, miért néznek úgy ki a kínai tőzsdei árfolyamok, ahogy. Ha a nagy nyugati cégek elkezdik hazavinni a termelést, a tőkét, az nem fog nekik se jól esni. Amikor pedig a piaci várakozások alaposan átalakulnak olyankor könnyen elkezdenek kipotyogni a csontvázak is a szekrényből.
-
paatrick
őstag
válasz julius666 #65534 üzenetére
Jól hangzik a VPN elsőre, viszont 1 tollvonás kell az egész legyilkolásához.
Pl. orosz számlaszámról nem lehet fizetni. Vagy orosz IP-ről nem lehet indítani kört. Innen vége is. A VPN szolgáltató látja mi a kiinduló IP, ha az orosz akkor blokk. Kedves fokozási lehetőség a VPN szolgáltató felé ha bejelentik hogy minden orosz IP után 10 000 dolcsis büntetést vetnek ki.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Zada
tag
Sziasztok!
A TransferWise-nál van regisztrációm, korábban utaltam már oda kisebb összegeket EUR-ra váltani, de érdekelne, hogy nagyobb pl. 10-20 millió Ft-t is megéri ott EUR-ra váltani vagy van jobb/olcsóbb/biztonságosabb megoldás nála?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- BestBuy topik
- Apple notebookok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Filmvilág
- További aktív témák...
- FULL CTO 2019 MacBook Pro Retina 13" 2.8GHZ i7 / 16GB RAM / 512 GB SSD / Magyar billentyűzet
- Nokia, retro mobilok, régi telefonok, samsung, alcatel, sony ericsson,sagem, motorola
- AMD Radeon VII 16GB Videókártya szép állapotban csavarmatricás
- I7 Gigabyte Gaming minőségi erős gép eladó! V1 Snow Edition! Alig használt szinte új...
- AMD Ryzen 7 7800X3D
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest