Új hozzászólás Aktív témák

• junior11

veterán

Sziasztok, off, de hirtelen nem találtam rá megfelelő topikot. Pár napja hoztam létre egy e-mail fiókot a barátnőmnek, ma éjjel máris kapott rá egy csaló spam mailt, több millió dollárt hagynak rá, mert beteg az illető, banki és személyes adatokat kérnek blablabla...
    Nem nyitottunk meg semmilyen mellékletet sem linkre nem klikkeltünk, de engem az érdekelne, hogy ha az e-mail eddig sehol nem volt megadva - én hoztam létre neki a saját gépemen, és adtam meg neki a bejelentkezési adatokat (ő android telefonon kezeli), és csupán sms-ben küldte el a mail címet a megfelelő személynek az iskolában - tanulmányokhoz fog kelleni neki, ennyi, sehol máshol nem volt felhasználva, megadva.
    Kérdem én, ilyen esetben mégis hogy kaphatott csaló scam mailt, ha szinte sehol nem volt megadva, nem szivárgott ki? Azt valahogy kizárnám hogy az én laptopom vagy az ő telefonja kártevőt? tartalmazna, 99% hogy nem, és szerintem az nem ilyen formában jelentkezne, ha mégis. Kinek mi a véleménye? Köszi, ha maradhat.

Új hozzászólás Aktív témák