- Milyen program, ami...?
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Ubiquiti hálózati eszközök
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux Mint
- Microsoft Excel topic
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Béta iOS-t használók topikja
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
ƵøŁĭ
veterán
[ Módosította: CoolMan ]
-
bandus
veterán
Sziasztok!
Mar egy jo ideje avira free fut a gepemen, most ugy dontottem, hogy vazarolnek valami komplexebb vedelmet, olyan 5k/ev osszegig. Elso korben a kasperskyt neztem ki, de erdekelne, hogy mit ajanlanatok a fizetos virusirtok kozul?
-
zsolt1225
aktív tag
Hali!
Van egy olyan problémám, hogy a windows/temp mappába van egy svchost.exe fájlom ami minden gép induláskor elindul és 98%-on viszi a GPU-t. Feladatkezelőbe látom, hogy 32biten megy (64 bites gép), le tudom simán állítani, kitörlöm a fájlt, de újra visszajön. SuperAntiSpyware egyből észreveszi, hogy fake svchost, de csak maximum leállítja, nem csinál vele semmit. A Microsoft Sec. Ess. egyáltalán fel sem ismeri. Mit ajánlanátok, lehetőleg reinstall nélkül? -
SFAkos
aktív tag
Ugyanez a problémám csak win 8.1-en. És ami érdekes. hogy amkor ezt csinálja néhány oldalt akkor is behoz, de amiket nem azokat soha. Találtál már megoldást?
Más: Milyen vírusirtót ajánlotok ami a legkevésbé terheli le a gépet, nem szól minden kis hülyeségért, de azért véd? Az se baj ha fizetős, megveszem
-
Joker88
őstag
válasz
Dhampir #25672 üzenetére
Én is ugyanígy vagyok a C-Media hangkártya driverének az egyik fájljával..
(Pedig az totál hivatalos )
azt is karanténozza/törli és máris nincs hang.. Norton AV amúgy ...Mondjuk annyiban megoldottam a dolgot,hogy áttértem az integrált Realtek-es hangcuccra.. sok különbség nincs köztük..
[ Szerkesztve ]
-
Vasárnap megyek majd szülőkhöz, akkor tudom megnézni a gépet, akkor majd kipróbálom ezt is az újrahúzás előtt. Azt mondjuk nem értem, hogy okozhatja a jelenséget driver-probléma, hiszen 3-4 percig minden browser működik, aztán már egyik sem, de emellett minden más (Skype, torrent, TV, VNC) üzemel simán, plusz a 80-as porton is meg normál módban a forgalom (TV dedikált portját letiltottam, ekkor automatikusan átáll a 80-asra) illetve, hogy csökkentett módban kvázi semmi baja a gépnek ilyen téren, pedig egy driver vagy betöltődik, vagy nem.
-
old-dog
aktív tag
Biztonságosnak tekinthető ez az oldal Superload vagy csak a kártya számomat akarják lenyúlni. Érdemes ide befizetni?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Egy játék (pontosabban egy mod) telepítésének indítását a Norton Internet Security megszakította és a Setup állományt karanténba zárta WS.Reputation.1 miatt.
A WS.Reputation.1 valójában miféle fenyegetést jelent?
[ Szerkesztve ]
-
Visormail
addikt
Eseménynapló/Windows naplók/Biztonság: Sikertelen naplózás
A kódsértetlenségi összetevő megállapította, hogy egy lemezképfájl oldalkivonatai érvénytelenek. Lehetséges, hogy a fájl oldalkivonatok nélkül, nem megfelelően van aláírva, vagy jogosulatlan módosítás miatt megsérült. Az érvénytelen kivonatok a lemezeszköz hibáját is jelezhetik.
Fájlnév: \Device\HarddiskVolume2\Windows\System32\hmpalert.dll
Ilyen nálatok is van, aki használja a HMpro Alertet?
A Bitdefender TS meg a Rendszer kategóriát szemetelte tele ezzel a hülyeséggel:
A DCOM "1068" hibát jelzett a(z) SafeBox szolgáltatás "Nem érhető el" argumentumokkal való indításakor, a következő kiszolgáló futtatásához:
{F681ABD0-41DE-46C8-9ED3-D0F4EBA19111}Tök jó, nem használom a Safe Box funkcióját, de ezért ezt beírja az eseménynaplóba folyamatosan 1 mp-enként?
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz
LonGleY #25665 üzenetére
Miután stickről felraktam rá a Ubi 12.04 és utána nem akarta engedni, hogy stickről telepítsek...és két napot szoptam, hogy működésre bírjam a gépet, ami csak úgy dobálta a kékhalált (mint kiderült, memória hiba miatt) meg hasonló cukiságok, nem szívesen cserélnék most OS-t rajta. Ezért marad ez.
-
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY #25663 üzenetére
#25664: Ha Ubuntu 13.x volt, akkor nem csodálkozom, abban már nem annyira támogatottak ezek a régi HW-ek. 12-essel tuti lenne (de akkor meg már az említett kombó, ami egy rendes Gnome 2 fork, nem a Unity bugmező és nem az XFCE bénaság). De ha más nem, akkor egy sima Xubuntu 12 tesztet még megér.
Védelmet majd javasolnak a törpiek, ha már marad az XP. Bár akkor is kételkednék, hogy bármit érne, miután már nem frissítik a rendszert (vagyis pár hónap még)...
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz
LonGleY #25663 üzenetére
Ubuntu 12.04 -el kezdtem, de a monitor 1280x1024 felbontását nem tudtam beállítani. Beállításokban nem lehet felhúzni, terminálból megcsináltam de újraindításnál mindig visszaáll 1280x800 -ra. Hiába bogarásztam át 3 különböző féle leírás alapján és semmi..
az xrandr parancssorokat már fejből tudomHidd el, nekem sem tetszik az XP rajta.
Opera 18 és AdBlock fentvan.[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz
gzbotii #25662 üzenetére
Akkor menjen egy Xubuntu 12.x-et rendszerként (vagy ha van hozzáértőbb ismerősöd, akkor Ubuntu alternate + MATE Desktop). Semmi értelme az XP-nek vagy Win 7-nek azon a gépen. Külön védelemre úgy nem lenne szükség, éjt nappallá téve böngészhetne mindenféle .. oldalakat. :]
Kiegészítésnek Chrome (és a majdani Opera) alá: Adblock; Firefoxhoz: Adblock Plus
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Egy igencsak light antivírus kellene, apum gépére. 60 éves és nem figyel arra, merre járkál a neten, gyakran kattint reklámokra és megtévesztő oldalakra, így szerintem szükség van valamilyenre. A gép azonban csak egy P4 512 RAM-al, szóval egy tényleg elég kis méretű kellene.
-
válasz
Dhampir #25660 üzenetére
Tekintve, hogy a browsereken kívül minden más eléri a netet, nem, nincs letiltva. Diagnosztika nem kínálja fel magát, mivel láthatólag, és az első 3-4 percben konkrétan is minden rendben működik. Még azt akarom megnézni, hogy melyik porton milyen forgalom megy, mert gyanús, hogy csak a 80-as portot fogja vmi, ami a boot után 3-4 perccel indul, és csökkentett módban nem töltődik be.
szaki26a: ezek már megvoltak. Tűzfal ki-be, Defender ki-be, Avast ki-be, újratelepít, semmi.
Persze ennyi idő alatt már 12-szer újrahúztam volna a gépet, de most már erősen foglalkoztat a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#85154688 #25654 üzenetére
Lefutott a Hitman Pro 3, de 6 db tracking cookie-n kívül nem talált semmit.
LonGleY: úgy tűnik, az lesz, bár ugye elég favágó módszer. Plusz, mivel egy partíció van, ezért adatokat is kell majd menteni. No, de majd hétvégén, húslevesért és rántott húsért cserébe.
Mondjuk, ha meglesz, le is image-elem a rendszert, hogy gyorsba újra tudjam húzni, ha vmi hasonló fordulna elő.
-
törölt tag
Na ez egy érdekes eset így karácsony napján...Én is a MBAM-et ajánlottam volna először,de írtad,hogy az sem oldotta meg a problémát.Esetleg még egy Hitman Pro-t lefuttathatnál.Ezt is sokan szokták ajánlani...
Feltétlen írj a fejleményekről ide a fórumba.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok! Először is boldog karácsonyt!
Másodszor pedig némi segítségre lenne szükség, milyen vírusirtót próbáljak ki.
Mondom, mi a helyzet, bocsánat, ha kicsit hosszú lesz. Szenteste, szülök gépe, jelzik, hogy nincs net pár napja. Oké, megnézem. WIn7 Home Premium, legális, friss. Windows tűzfal aktív, a gépen friss Avast van. A vas egy tavaly vásárolt i3-as konfig 4GB RAM-mal, stb. ISP a Digi, a PC a routerre kábelen kapcsolódik. Böngészők (IE, FF, Chrome, Palemoon, mindből a legfrissebb) valóban nem nyitnak meg egyetlen oldalt sem, leakadnak ott, hogy "Várakozás a szerverre". Olyannyira nem kapcsolódnak, hogy a routert sem érem el a böngészőből, illetve egyik védelmi program sem tud kapcsolódni a szerverére frissítések keresése/letöltése érdekében.
A routerre minden más eszköz képes kapcsolódni WLAN-on, sebesség, ping rendben. Ha a PC-n próbálok vmit pingelni, szépen működik. Néztem tracert-t rajta, gond nélkül mennek a csomagok. Indítottam torrentet, gond nélkül fut, beVNC-ztem a saját, otthoni gépemre, normál sebességgel megy a kapcsolat, ahogy TeamViewerrel is ez a helyzet. Tehát a szolgáltató, netkapcsolat, router rendben van, automatikus indításban, illetve az összes felhasználó futó processei között semmi olyat nem találtam, mi nem odaillő lenne.
Érdekes, hogy a gép újraindítása után 3-4 percig működnek a böngészők rendesen, aztán annyi. Ha a gépet csökkentett módban indítom, akkor a probléma nem jön elő, az összes böngésző rendben működik.
Futtattam teljes rendszerellenőrzést Avast-tal, normál és csökkentett módban, aztán boot idejű vizsgálatot, talált is pár dolgot, törölte őket, ám a probléma fennáll. Futtattam Spybotot, illetve Malwarebytes-ot, ezek is találtak ezt-azt, de a problémát nem oldották meg. Töröltem az összes böngészőt, Flash-t, Java-t eltávolítással és fizikailag is, utána ment rá registry cleaner, majd a fenti vírusirtás, Spybot, Malwarebytes, de semmi, a probléma maradt.
És itt kellene vmi tipp, hogy milyen vírus lehet ez, és mivel lehetne leirtani. Ha nagyon nem lesz más megoldás, akkor a hétvégén újrahúzom a gépet, de az nem túl elegáns.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
törölt tag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok minden Malware nevében....
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Előkaparva egy 1-2 hónapost Gamestar magazint találtam egy NOD32 kódot, beaktiváltam, letöltöttem minden királyság.
Az pár napja történt, azóta most próbáltam először belépni Torrent programba (utorrent), direkt kipróbáltam kismillió fájllal is, a sebesség az eddigi töredéke (5-10%-a sincs a réginek). Lehet összefüggés a kettő között, vagy valami Windows vagy torrent kliens auto-elállítódott és az okozza? -
riki
senior tag
Békés ,szeretetben teljes, ünnepeket kívánok,minden fórum lakónak és kedves családjának .
-
tyan
senior tag
Kellemes ünnepeket Tisztelt Fórumtársak!
-
Winnie The P
őstag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
csaba1203
addikt
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Minden Kedves Fórumtársnak!
-
Nordik
őstag
Az új Avira-ba mindenképpen kell regisztrálni? Csak mert ugye kirak egy ikont a tálcára, amin ilyen online dolgokhoz kapcsolódik, de regisztrációhoz kötött. Ha én ezeket nem akarom használni, akkor ne regisztráljak ugye? attól még gond nélkül futni fog a program?
Egyébként Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!
-
Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
-
micafighter
nagyúr
Boldog Karácsonyt kedves topiclakók !
-
BigManus
addikt
Békés boldog karácsonyt minden fórumozónak!
-
Boldog és Békés Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Évekkel ezelőtt több biztonsági program is riasztott a Bonjour service nevű programra, hogy kémkedik. Mi ezzel a helyzet manapság? Csak azért, mert váratlanul megjelent a gépemen (amire egyébként mostanság igencsak rájár a rúd), viszont egyik bizt. progit sem zavarja.
Esetleg erre valaki?
-
janes1976
őstag
válasz
King Unique #25634 üzenetére
Az ESET amúgy sztem is feljavult mostanában.
A Kaspersky meg mindig is jó volt, csak ez a gépfogása ne lenne.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
rayoliviero #25627 üzenetére
Ez mondjuk nem újdonság (Defender is silány lehet 8-ason), de ESET feljavulása és BD hanyatlása viszont az...
micsoda ünnepi jókívánságok ESET-től...[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
Erről az ingyenes - fizetős dologról már volt szó korábban is. A lényeg hogy az ingyes verzióban előfordul hogy egyes többlet funkciók nem elérhetőek pl. online bankolás védelme stb. vagy ha valami nagy gebasz van akkor segítenek pl. telefonon stb.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz
A fizetős McAffee-t még így is megverte kicsivel (Összesített lista malware felismerések száma szerint).
Ámbátor a védelmi tesztben már nem.[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
válasz
"Az is látható, hogy többségében a biztonsági szoftverek terén is érvényes az “olcsó húsnak híg a leve” kifejezés, vagyis az ingyenes megoldások zömével rosszabbul teljesítettek, mint fizetős konkurenseik."
no comment
sőt
BitDefender Internet Security – 87%
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz
rayoliviero #25488 üzenetére
Ez a program még mindig azt csinálja, hogy ha fut, ha nem, feladatkezelőben látszik egy általa indított folyamat?
-
rayoliviero
veterán
[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
-
RBJ
addikt
TUdtok valami lightweigt , könnyű vírusirtót+ tűzfal combot vagy külön ajánlani?
Gyerek gépére lesz nem ért hozzá és a gép is gyenguska. -
truder
csendes tag
Sziasztok lenne egy nem mindennapi kérdésem a szakértőkhöz
Olyan antivirust v bármit tudtok ami képes egy folamat nyomonkövetésére?
(process monitor kevés, olyan kellene ami feldob egy prompt-popup-ot h mitakar csinálni
a foylamat és hogy engedélyezem vagy se- mint a comodo hips - csak commandline paraméterrel)Egészpontosan arra gondolok, hogy tudni szeretném honnan mit indít el, milyen paraméterrel!
Sok antivírus megmutatja addig,hogy mit indított el az adott aklakamzás, de részleteket nem közöl
Ami nagyon fontos lenne számmora hogy a megfigyelt-gyanús alkalamzás által indított folyamatoknak
ne csak azt tudja kiírni hogy mi a neve, hanem az átadott paramétereket is. -
micafighter
nagyúr
1. feltételezem nem
2. McAfeenél ez az alap, hogy megújítja a liszenszet. Emlékszem pár hónapja volt valami promójuk, még abba is beletették.. Ha lejár a promó, automatikusan megújit. És a promóhoz mindenképp meg kellett adni valamilyen bankkártyát. Persze a promó ingyenes volt. Nagyon etikátlan szerintem hogy arra építenek, hogy hátha elfelejti lemondani az user. Jó, tegyék bele, hogy automatikusan megújul. De: 1) ingyenes promónál miért kötelező megadni bankkártyát? 2) az általad mutatott hszben azt írja a csávó, hogy direkt szólt nekik, hogy nem kéri a megújítást, mert már nem is használja a programot, erre mégis lehúzták a pénzt a számlájáról.
Szerintem ez elfogadhatatlan üzleti hozzállás. Biztos nem telepítenék McAfee-t most, még ha fizetnek sem. Mert ez a hozzállás kihat a supportjukra is, és a program tervezőire is.
-
tintirin
tag
Sziasztok!
Ezt a népszerű ál rendörségi vírust beszedtem tegnap és az MBAM, Kas tds killer HitmanPro,se tudtam leszedni meg se találták. Spy Hunter tisztította meg a gépemet 150 kártevőt talált nagyrészt valamilyen tolbarokat. -
micafighter
nagyúr
-
LonGleY
veterán
válasz
micafighter #25612 üzenetére
Nem. És mint az IS-nél is, kikapcsolt HIPS és mindenek mellett is ugyanazt csinálja. Nem a lapok betöltésénél, hanem a böngésző indításánál.
Az nem zavarna, ha kicsit lassabb lenne, de nekem ne ragassza le a kurzort is, mert megbuggyanok. Semmi más nem csinálja ezt, csak a 6.3-as bármilyen Comoco termék akármilyen aktivált védelemmel... bármilyen szánamasan is hangzik. :]
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Nem, nem azt, de köszi a tippet, akkor rámegyek!
Közben ismét Comodo-ztam egy kört, az önálló tűzfalát próbáltam. Továbbra is jóféle - lehetne, ha nem szaggatná be a gépet böngésző indításkor (ezek szerint mégsem az IS sajátja ez). Engem baromira zavar ez egy erős kétmagos, SSD-s gépen.
Akkor Ismét F-Secure, aztán max. visszatérek a Nortonhoz vagy az avast!-hoz. Ezek jók voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Egy laptophoz adtak 30 napos Norton Internet Securityt. Létezik olyan legális promóciós megoldás, amellyel ez az időintervallum kitolható?
-
Nordik
őstag
Melyik az az ingyenes vírusírtó ami Win 8 alatt tökéletesen teszi a dolgát, szépen csendben és alig fogja meg a gépet. Régebben az Avirát nagyon szerettem, tökéletesen megfelelt ezeknek az igényeknek. De ahogy nézem mostanában inkább az Avast-ot ajánljátok.
-
blattida
nagyúr
válasz
micafighter #25604 üzenetére
Gyakorlatilag igen.
-
ƵøŁĭ
veterán
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen processzort vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Torrent meghívó kunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
Állásajánlatok