- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
MPC-hc ben hogy tudnám azt beállitani hogy ha laptoppal használok projektort windows kiterjesztett asztalként,akkor ha elindítok egy filmet akkor anélkül hogy át kellene húznom jobbra a képernyőt megjelenjen a projektoron a film?
van erre valami mód?
(mert jelenleg csak úgy működik hogyha megnyitom a videót áthúzom jobbra az ablakot (akkor ugye eltünik a laptop monitorról és megjelenik a projektoron)
-
Findzs
addikt
hogy lehet a képet forgatni? sehol se találok rá beállítást
mert ugye a videót úgy vették fel hogy elforgatták a kamerát
-
Visormail
addikt
válasz
dokee78 #1892 üzenetére
Ha a Teljes képernyő menüpontban nincs kipipálva az Indítás teljes képernyővel, a Lejátszó menüpontban pedig ki van pipálva az Utolsó ablakméret megjegyzése, akkor elvileg mindig akkorába kellene megnyílnia ahogy hagytad. Gyakorlatban nem tudom, nálam a tv-n nyílik meg teljes képernyőben.
-
dokee78
félisten
Hogyan tudnám fixálni a képméretét,hogyeelőre beállított méretben nyissa meg az összes videót.
Mert pl,ha HD-vel nyitok meg egyből teljes képernyőre ugrik. -
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom elérni azt, hogy teljes képernyős módban eltűnjön a lejátszólista automatikusan, ablakos módban pedig maradjon? -
athomi
veterán
Nem telepítős, portable verziót tettem fel a win xp-re és nincsenek színek a filmben, minden a zöld árnyalatából van. Mi lehet a gond?
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Kicsit trükkös kérdésem lenne. Érintőképernyőre optimalizált GUI-ról vagy beállításról tudtok vmit?
Egy win-es tabon használnám, de elég kényelmetlen kezelni az alap GUI-val.
-
boygabi_
aktív tag
MPHC és mad vr-t használok. Mostmár minden fasza 1 dolgot kivéve: scrollozó mozgásnál kicsit riceg a kép. Legjobban ott lehet ezt csekkolni amikor megy fel a stáblista és a fekete háttéren a fehér betűk mintha kicsit utánhúznának. Milyen beállítással lehetne ezt kisimítani?
-
flash-
veterán
olyan kérdésem lenne hogy ha igp-s (intel gépen nézek madvr-el egy filmet,hogyan állitsam be hogy a procit jobban terhelje ezáltal jobb minőség esetén se legyen akadás?
mer 40% a cpu használat,de azért ha nem bilinearra rakom a scsaling dolgokat akkor azért van frame drop-delay frame.
rá lehet birni valahogy hogy jobban használja a cpu-t?
-
Amartus
senior tag
A feliratokkal lenne nekem is problémám. Ha a MPC-HC feliratletöltőjét használom, akkor gond nélkül keres és letölt. De ha a xysubfilter-t szeretném erre rábírni, akkor nem tudom. Az első fülön a loading-nál a web nem választható; ha rendszergazdaként indítom, akkor meg "xysubfilter.dll nem található" üzenetet kapom. Hivatalos helyről töltöttem az install-t.
Tudna valaki segíteni? Mit hagyok ki?
-
boygabi_
aktív tag
Media Player Classic lejátszik Blu-Ray ISO fájlokat? Addig eljutottam, hogy bemountoltam és elindítottam, de a menüt nem lehetett kezelni és amikor a film indult akkor a kép eltűnt és csak hang volt.
-
adodaniel
őstag
Sziasztok,
az alábbi problémám lenne:
A jel útja notebook --> Denon hm erősítő --> Pana ST60. MPC HC-ben a full screen beállítások, tehát hogy hány fps-nél milyen Hz és felbontás beállítás legyen jól be van állítva:
23.500 To 23.981 -> [23] @ 1920x1080p
23.982 To 24.499 -> [24] @ 1920x1080p
24.500 To 25.499 -> [50] @ 1920x1080p
29.500 To 29.981 -> [59] @ 1920x1080p
29.982 To 30.499 -> [60] @ 1920x1080p
49.500 To 50.499 -> [50] @ 1920x1080p
59.500 To 59.945 -> [59] @ 1920x1080p
59.945 To 60.499 -> [60] @ 1920x1080pA kép viszont meg-meg akad, kivéve ha a direct3d fullscreen módot bekapcsolom (csak úgy meg csak billentyűkkel kezelhető az egész program
) Mi lehet a gond a másik megoldással? Erősítőn minden videó feldolgozás feature ki van kapcsolva...
-
Urzu_7
aktív tag
Általában: Rendszergazdaként, Jobb klikk az exe-re, Tulajdonságok, Kompatibilitás lap, Az összes felhasználó beállításának módosítása, A program futtatása rendszergazdaként.
flash-: Ha esetleg ffdshow audio szűrőt használsz akkor ott a 'volume' részeknél a középső hangerőt húzhatod ha nem sztereó a forrás. Vagy esetleg a Dolby-s üzemmódot is bepróbálhatod.
-
Mutterbever
csendes tag
Sziasztok.
Újra kellet telepítenem a gépet (Win7 32bit). Eddig KMPlayert használtam, de gondoltam ideje kipróbálni valami mást is, így jött az MPC-HC. Halottam, hogy elég jó a madVR-rel. Gondoltam kipróbálom. Sajnos rá kellet jönnöm, hogy a beállítása nem egészen egyszerű, nehezíti a dolgot, hogy nem tudok angolul, magyarul meg nem találtam részletes "beüzemelési" leírást.
Odáig megvagyok, hogy feltelepítettem, mpc-hc-ben bekapcsoltam, hozzáadtam a szűrökhöz. Innentől kérnék segítséget, mit és hogyan állítsak be. Fórumon kicsit nézelődtem, de egyenlőre káosz az egész.
Egy Nvidia 9600GT nem gyenge hozzá?
Válaszaitokat köszönöm.
-
flash-
veterán
nekem olyan kérdésem lenne hogy mpc-hc ben hogyan kell jól beállitani az audio normalizálást,hogy a beszédhang és az effekthangok is normális hangerővel szoljanak?
bepipáltam a beépitett audióválto használatát,és a normalizálás 400%ot is de nem oldotta meg a gondot.sokszor halk a beszéd hangos az effekt.
valami ötlet?(sztereo 2.0 hangrendszerem van) -
dJ Peer
aktív tag
Windows 7-en azt hiszem ez az.
-
n42
tag
-
Urzu_7
aktív tag
Beállítások-Feliratok-Misc: Online Database részénél nézd meg hogy be van é állítva a www.opensubtitles.org/isdb, ha igen nyomj egy tesztelést.
Ha még mindig nem megy akkor próbáld rendszergazdaként futtatni, ha eddig még nem tetted.
Harmadik opció hogy szimplán nincs a kívánt videóhoz felirat. (bár attól a gombnak még ott kéne lennie) -
n42
tag
[link]
Volna egy olyan kérdésem, hogy a MPC-HC-t feltelepítettem a laptopomra, de valamiért nem működik a feliratletöltés opció, mint látjátok a képen, bár megvan a lehetőség, de valamiért szürke, elérhetetlen, pedig én imádom ezt az opciót. az asztali gépemen semmi gond nincs, nem értem, hogy itt mi lehet a gond? -
flash-
veterán
tudnátok linkelni valami tesztvideót amin tesztelgethetem a monitor-lejátszóprogram-madvr frekvencia beállitásokat hogy hogy a legfolyamatosabb a kép?
-
atika88
senior tag
válasz
Fandango #1869 üzenetére
Más lejátszóval nincsen ilyen hiba...viszont az egy kalap semmi lejátszásra, pláne jobb minőségű tartalom esetén ugyebár. Mindössze egy Tévé csere volt, de az tuti jó, mert szépen visz mindent a belső lejátszója, illetve a pc-m a ludas mert a monitoromon is ugyanúgy mászik a kép....
Viszont régebbi verziószámmal nem próbáltam még, nincs mit tennem meg nézem és jelzek. Egyébként tegnap pl a Walking Dead-nél a csatorna lógójánál látszott a legszebben a méretezés, ugyanis azon a legjobb észrevenni h jön megy a kép. -
atika88
senior tag
válasz
atika88 #1865 üzenetére
Vki esetleg a problémámra tud megoldást? A legjobb példát mondom: Alien 3 .... A kép egyszer csak gondol egyszer és össze megy a szélessége (kb a felére), tartva a képarányt...majd újra szét szélesvásznúra. Utána meg el kezd az egész kép fel-le-jobbra-balra vándorolni
-
flash-
veterán
olyan kérdésem lenne hogy ha madvr el nézek 23.976 mkv filmet,amire 24 fps-t ír a fraps vagy az mpc-hc akkor ha nyomok egy ctrl+j-t akor a display és a composition rate mellett 72hz nek kellene lennie ugye?
mert ha az mpc-hc beállitások-lejátszás-teljes képernyő use autochange fullscreen -t bepipálom és megadom azt hogy 24p nél 72hz akkor ctrl+j re 72őt ir a displayre és a composition rate-re, de ha nem pipálom be az use autochange-t akkor a beállitott aktuális frekit mutatja mpc-hc filmeknél ami amúgy vagy 60 vagy 75(attól függöen hogy windowsban milyen frekire állitottam a monitort) márpedig filmnézéshez(24p)hez egyik se jó,tehát csak érdemes bepipálni az use autochange-t madvr esetén is és megadni hogy 24p nél 72hz legyen.(cska mert volt olyan tanács hogy ne pipáljam be)
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
A gondom az, hogy az MPC-HC lejátszás folyamán a tv-re kitett kép (illetve ha pc monitorán hagyom akkor is) a filmezés alatt automatice módon elkezd mászkálni, ugrálni, fel, le, balra, jobbra, mintha mindig újra pozicionálná, méretezné, alakítaná magát :S Miért van ez vajon? Dobtam már rá egy alap beállításokat, nem segített....ötletek? Konigom a nevem alatt
-
Fandango
veterán
válasz
BloodyEddie #1862 üzenetére
Olyan MPC-HCt hasznalsz amiben mar LAV Filters van?
Ha igen akkor az Internal Filters/Audio decoder resz alatt rakattintasz a mixing reszre, enable mixing pipa, output speaker configuration alatt pedig kivasztod a 4.0-t -
dJ Peer
aktív tag
válasz
BloodyEddie #1862 üzenetére
Ugyanez a problémám. Úgy sikerült megoldani, hogy VLC-vel játszom le a .mkv-t és képernyőre jobb klikk hang -> hangeszköz -> 2 első, 2 hátsóra állít.
-
BloodyEddie
őstag
Sziasztok!
Ha van 2db hangfalpárom, amiket egy Xonar DG-n szeretnék használni 4.0-ként (2db jack van bedugva mint front és back) akkor MPC-ben mire kellene állítanom a dolgokat? AC3 filterben próbálkoztam, de nem ad jó eredményt a 4.0 beállítás, olyan mintha a rear-re csak egy levágott mély csatornát küldene, semmilyen beszédet nem hallani. (5.1-es forrás mkv)
Játékok alatt már sikerült működésre bírnom tökéletesen a 4.0 konfigurációt, csak filmek alatt nem megy.
-
-
flash-
veterán
válasz
Fandango #1858 üzenetére
értem.
még egy kérdés.
a montirom támogatja a 72hz-t.ha jól tudom azzal jobban járnék mert 3x a a 24nek.tehát ajánlott lenne valahogy beáliltani hogy a 24p filmek 72hz-en menjenek?
hogy tegyem madvr esetébe?szinprofilokról meg annyit hogy nekem icc ben van egy fájl nem tudom betallózni madvr-be nem ismeri az icc-t
-
Fandango
veterán
A smooth motion lenyege, hogy a meglevo framek koze general egy koztest, igy a mozgas simabbnak tunik, tehat a motion juddert probalja ezzel megszuntetni. Ennek kovetkezmenye, hogy az fps szamod megduplazodik, mert minden valo kepkocka koze general egy koztes atmeneti kepkockat is, tehat megduplazza azok szamat.
Mint mar irtam, hogy a Reclockban beallitott fps ertek sokat nem szamit, mert en meg nem talalkoztam olyan videoval, ahol az fps ertek nem volt meghatarozhato, bajnak persze nem baj, hogy beallitottal egy erteket.
Kalibralt monitorhoz valo LUT filet hasznalni lehet madVRben, ez az egyik nagy elonye (nekem nincs kalibralva se a monitor se a TV igy ezt az opciot nem hasznalom).
madVR settings alatt a devices ful, ott kivalasztod a monitort, azon belul calibration, majd a calibrate this display by using external 3DLUT files, majd a megfelelo reszen megadod a LUT file elereset. -
flash-
veterán
válasz
Fandango #1856 üzenetére
aha.
hát nem tudom hogy képes e a monitor 24p re nem tudom hogy derítsem ki..de azt tudom hogy egy 23.976 fps filmet ha smmoth motionnal nézek akkor 48 az fps,ha smooth motion nélkül akkor pedig 24.a 48 a jobb nem?
ja és a reclockban be van állítva a 24 fps a media files-nél és dvd nél is.nem baj ugye?
más:ha a monitorom kalibrált és kalibrált icc profilom is van,akkor madvr esetén be kell valahol tallóznom a lut színprofilt?
-
Fandango
veterán
Az nem baj, ha a film fps egesz szamu tobbszoroset adja.
Egyebkent a 720p adatok nem is kellenek, azt kitorolheted (egy regebbi beallitasbol kopiztam ki a sort aztan rajottem, hogy nem is kell.)
Smooth motion lenyegeben akkor kell, ha a kijelzo nem tud pl. 24p modot. (nekem az van beallitva, hogy akkor hasznalja ha motion judder lenne) -
flash-
veterán
válasz
Fandango #1854 üzenetére
megcsináltam amit mondtál beillesztettem én is azt a sort.
fraps most egy 23.976fps es filmre az eddigi 24 helyett most a dupláját 48 at mér.
az így nem gáz? vagy ha mindig a duplájával triplájával nézünk egy filmet mint a forrás akkor az csak jobb eredmény lehet?
ja és a listába betettem 1080p72 1080p75 öt is mert az lcd monitorom ilyet is tud(drivere ilyen módositott és viszi a 72 75hz et is)...mivel eddig a dell u2311h topicban szakértők a ezt tanácslták:de akkor én így illesztettem be:
1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p59, 1080p60, 1080p72, 1080p75, 720p23, 720p24, 720p50, 720p59, 720p60, 720p72apropó még egy:a madvr beállításoknál rendering enable smooth motion-t be kell pipálni erős gépeknél?
-
Fandango
veterán
ReClockban amit beallitasz fps ertek az arra vonatkozik, hogy ha nem talal infot rola a videoban, akkor mekkora erteknek gondolja.
Ne az MPC-HC autochange fullscreen modot hasznald, hanem a madVR alatt devices/adott eszkoz neve/display modes reszen ird be hogy adott felbontasnal milyen fpsre valtson (nekem ez van beallitva: 1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p59, 1080p60, 720p23, 720p24, 720p50, 720p59, 720p60)Scaling algorithms reszen igy allitsd be:
Chroma upscaling: Jinc / 3 taps / activate anti-ringing filter
Image upscaling: Jinc / 3 taps / activate anti-ringing filter
Image downscaling: Catmull-Rom / activate anti-ringing filter / scale in linear light -
totika07
csendes tag
Sziasztok!
A legújabb frissítés óta benne van ez a Lav filter izé. Előtte simán belső dekóderrel és ac3 filterrel használtam, és tökéletes képet és hangot produkált a 1.5-től az 50 gigás filmekig mindenhol. Szeretném visszaállítani a Lav filter előtti állapotot, mert a hang és a kép is egyszerűen fos, és nem találtam magam elég pallérozottnak a beállításokhoz illetve a Lav kikapcsolásához.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Diablo 3 Collector's Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest