Új hozzászólás Aktív témák

  • fefe9

    tag

    válasz tvamos #8704 üzenetére

    A kék virágos a legjobb szerintem, a lego-s is ötletes. Látod, lesz itt bokeh, csak idő kérdése.

    Esetleg érdemes megpróbálni raw-ban fotózni, és utómunkázni egy kicsit valamilyen programmal, nem biztos, hogy a gép által készített jpeg konverzió mindig a legjobb.

    A bokeh gömbökhöz tapasztalataim szerint kell valami olyan háttér, amit bubizhat, nehéz megtalálni az ideális körülményeket. Neten is van egy csomó leírás, tapasztalatokkal, beállításokkal.
    Bár ez a képem Helios-al készült, de az elv nagyjából ugyanaz: az orgona mögött kb. 1,5 méterrel van egy rózsabokor, az adta a bokeh hátteret. Kicsit rendezgetni kellett az orgona ágait, meg hát 10 képből ez az egy lett elfogadható, de tulajdonképpen azt kaptam végeredménynek, amit akartam.

    Lakásban kísérletezgettem még a következővel: alufóliából két kb. A4-es méretű részt letéptem, összegyűrtem, majd széthajtva egy kartonra csipeszeltem, ez lett a bokeh háttér. Tőle kb. 1-1,5 méterre a földön volt a tárgy, a gép meg még kb. 60-70 centire. A fóliát megvilágítottam lámpával, és próbálkoztam. A távolságokat variálva meglett az a pont, ahol már elmosódik a gyűrt alufólia, de a tárgy éles. Elvoltam vele egy félórácskát, de sajna a bokeh annyira "ideges" lett - ahogy jjeahh szokta mondani -, hogy nem tetszett annyira.
    Jó lehet még erre a célra a karácsonyfaizzó, ezt próbáltam régebben, de hosszadalmasabb procedúra. Most a kocsiban reggel megláttam a napvédő hátulját, ilyen méhsejtes ezüstös, majd ő lesz a kísérleti alany következőnek.

    --- https://flic.kr/ps/37w6iv ---

Új hozzászólás Aktív témák