Új hozzászólás Aktív témák

  • Vyndree

    őstag

    válasz kispusi017 #7821 üzenetére

    Vannak itt olyan tagok akik jobban értenek hozzá, de mondok párat és majd kijavítanak ha nincs igazam.
    Először is a legnépszerűbb és egyik legolcsóbb megoldás a Helios. Ez egy potré obi és elég sok változata van. Ára: 4-5eFt, van amikor Zenit analóg gépet is kapsz mellé. :) Itt egy jó áttekintés bemutató képekkel, mindenképp érdemes átlapozni.
    A másik ami volt már nekem is a Pentacon 50mm f1,8
    , Heliost akartam venni, ez lett belőle de nem bántam meg, szerintem jobb lencse.
    10eFt latti kategóriában van néhány jó objektív a teljesség igénye nélkül: Carl Zeiss Pancolar, Chinon, Revuenon, Pentacon és a Helios.
    Ezeknek a manuál obiknak nincs ugyebár auto fókuszuk, tehát az élességet magadnak kell állítani. Ezt el kell sajátítani. Szóval igazából csak gyakorlott fotósoknak, vagy kísérletező kedvűeknek ajánlott. Ilyen obival kézzel állítom az ISO-t ezzel a záridőt a gépre bízom, de manuális a rekesz és az élesség. Ezek összehangolása szükséges a jó kép eléréséhez. Ez nem egyszerű, gyakorlat kell hozzá és kellő ismeret. Érdemes lenne kitobival elsajátítani a fotózás alapjait, megismerni a géped és ezután beleugrani egy ilyen lencsébe. Ellenkező esetben nem biztos hogy jó képeid lesznek és elmegy a kedved az egésztől, azt fogod érezni átvertelek, mert ezzel a régi cuccal nem lehet jó képeket készíteni.
    Lakásba lehet az 58 és az 50mm is szűk lesz, oda inkább 35mm kéne. azt is tudnod kell, hogy az 58mm-es Helios az e-pl6 gépeden ekv 116mm-nek felel meg, mivel a 4/3 rendszerű gépek 2-szeres gyújtótávolság-szorzóval rendelkeznek.

    Egy szó mint 100, olvass utána először és egyből ne ugorj bele az m42 manuál obizásba, mert gyakorlat kell ha ezzel szeretnél fotózni.

Új hozzászólás Aktív témák