Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz Audison #6308 üzenetére

    alacsony konzisztenciájú zsírt érdemes használni, ez olyan mint folyadékoknál a viszkozitás, minél alacsonyabb annál folyósabb. A kenőzsír nagyjából olajban oldott szappan, nekünk a lényege, hogy ne folyon rá a lamellákra, de ne is tapadjon, ne párologjon ezáltal ki se száradjon. Nem kell se hőálló, se közvetlen vízállónak lennie.
    Talán a legjobb a teflonos szilikonzsír. Igazán jó minőségű az Olympus gyártmány ami obikba való kenőanyaga 40gr 18.000ft :D Keress valami barátibb árút, van már 500ft-ért is legolcsóbb teflonos szilikon zsír. Ami nekem van az egy Protek márkájú hangszerekhez használatos szilikonos cucc, itthon nem kapni kb 15$. Szerelésnél vigyázz arra, hogy ne menjen semmi másra, mint amire akarod, főképp lencsére, fekete mattított felületekre ne, nehéz tőle megszabadulni. Leginkább sebbenzinnel mossál.
    WD40 tiltott, annak nagy része petróleum idővel majdnem mind elpárolog, de addig végigszivárog az anyag felületén, és valami szart hagy maga után. A blendék elvileg nincsenek kenve, legalábbis ami az obiba nézve látszik, azoknak az éle van úgy kialakítva, hogy csuszizzanak, persze ha semmi se számít és segít akkor mindent beken az ember ami egymáshoz ér :D

Új hozzászólás Aktív témák