-
IT café
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
őstag
válasz
KurtCobain #6698 üzenetére
Nekem azt hogy Rom sign is testkey.
-
DirrtyRay
csendes tag
válasz
KurtCobain #6698 üzenetére
nekem azt írja, Rom sign normal
-
KurtCobain
őstag
Nyilván.
Van egy Redmi Note 5-öm, amin ArrowOS A13 van, azon a szokásos PIF, Shamiko, Zygisk Next modulokkal elindul..
Illetve egy most perpill meg nem mondom milyen A11 alapú RN5-ös telefonon is megy.
De mint korábban írtam, a Motorolán, custom ROM-mal nekem se ment. Lehet a ROM aláírásával van gondja. [Erre] mit ad ki? -
Janou
őstag
válasz
KurtCobain #6696 üzenetére
Csak a LineageOS nem gyári.
-
DirrtyRay
csendes tag
válasz
KurtCobain #6685 üzenetére
Szia!
Én még kezdő vagyok a témában. Van egy Xiaomi Redmi Note 9 Pro, amire felraktam a LineageOS-t, ez ment egy leírás alapján. Viszont a Revolut nekem sem működik, mert custom firmware-re hivatkozva nem akar beloginoltatni. Jól értem, hogy nektek sikerült megoldani? Ha igen, hogy? Nem nagyon világos nekem ez az original boot.img flashelés. Esetleg tudnál segíteni valami részletesebb leírással? Köszönöm szépen! -
user26
senior tag
Üdv!
Gondolom biztos tudjátok, de megosztom hátha valaki nem tud róla. Sokat olvastam itt mostanában a "Zygisk Next" ről (szavakról és ez miatt osztom meg)
-
nimmrody
tag
A Zygisk Next 1.2.6 modul frissitesre nektek nem kocolta ossze a rendszert?
Ugrott minden a banki appok karattyolnak azonnal hogy rootolt a telefon.
Visszatettem az 1.2.5-ot es ismet minden rendben nyilik gond nelkul..
[ Szerkesztve ]
-
krics
tag
Sziasztok, android 14 stock Xiaomi hyperos rom van a telón. A magisk hide-olásával lenne problémám, ha a magisk beállításokon belül rányomok a "hide the magisk app" opcióra, lesz egy átnevezett magisk appom is meg megmarad az eredeti is, nem tűnik el. A magiskben az alábbi modulok vannak: Lsposed, Shamiko, Play integrity Fix, Magiskhide Props Config. A built in zygisk be, az enforced denylist ki van kapcsolva a beállításokban. Vajon miért nem tűnik el a normál magisk? A magisk a 28.1-es verziójú.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
sixtybi
tag
válasz
KurtCobain #6685 üzenetére
Én is fogtam a fejemet, hogy ez hogy nem jutott eszembe, hogy próbáljam ki. Csináltam már mindent is ezen kívül.
-
sixtybi
tag
válasz
KurtCobain #6679 üzenetére
Istencsászár vagy! Ez megoldotta a revolut problémát. Original boot.img - t flash-eltem, elindult a revolut, beléptem, visszaraktam a magisk-osat utána, és működik tovább a revolut. Napok óta ezzel szívok, úgyhogy ez most tényleg nagy öröm! Köszi megegyszer.
[ Szerkesztve ]
-
koppasz1986
aktív tag
Magisk canaryt flasheld majd zygisk next, zygisk assistant, shamiko majd revolut tiltólistára, magisk elrejt aztán iceboxal fagyaszt, play áruház és play-szolgáltatások adatai törlése és telefon ujraindítás. Ha így sem jó akkor az egész romot tisztán újra telepíteni belépni revolutba és aztán végig csinálni amit írtam. Nekem így lett jó a crdroidon.
-
Janou
őstag
Sziasztok
Mint az emberek nagy többségénél ma kitalálta nálam is a Revolut hogy akkor ő köszöni szépen de nem indul el egyéni firmware-el rendelkező eszközön. A telefon Redmi 9S, a rom pedig egy PixelExperience Plus miatoll 12.1...... (Android 12)
Magisk nincs a telefonon, mivel eddig semmi nem igényelte. Sőt a K&H és z MBH applikáció még mindig megy gond nélkül. Mit kellene csinálnom, hogy működésre bírjam a Revolutot? TWRP alól fel kell flashelnem először a Magisk 28.1.zip-et? Utána mit kellene csinálnom?Előre is köszi.
-
KurtCobain
őstag
válasz
LaySoft #6680 üzenetére
Úgy érzem, hogy kicsit félreértelmezted az írásom.
Az része a Motorola Edge 30-ra vonatkozott. Elég kevés custom ROM van hozzá, és ezek közül még kevesebb kapott official státuszt. CrDroid A15 és Project Matrixx A14 is ugyanúgy viselkedett, és ahogy utána kérdeztem, a LOS21 és 22-t is érinti pl. Hogy mitől volt bughalmaz? Pl vibrál a kép, amikor képfrissítési frekvenciát vált, és az sem teljesen oldotta meg, ha fix értékre állítottam. 90Hz és alatt pl a képernyőbe épített ujjlenyomatolvasó elég pontatlan volt, és az ujjlenyomatolvasó használatakor a fényerősség is ugrált. Ha engedélyezve volt az arcfelismerő, akkor nem igazán működött az ujjlenyomatolvasó. Integritás gondok, rom aláírás gondok. Általános lagolások a telefon használata közben. Hang torzulások, ilyesmik.
Tudom, hogy az előző hozzászólásomat úgy értelmezted, hogy a világ összes telefonjára készült összes custom rom sz@r, és csak a stockrom, de akkor leírom másképp, hogy ne értsd félre: Az összes Motorola Edge 30-ra készült custom rom hulladék. -
LaySoft
tag
válasz
KurtCobain #6679 üzenetére
Részleteznéd kicsit, hogy mitől BUGHALMAZ és melyek azok az ÖSSZES custom ROM-ok?
-
KurtCobain
őstag
Sziasztok!
Tegnap tettem egy kis kitérőt a custom romok felé, mert mióta megvan az aktuális telóm, csak a stock rom volt rajta (Moto Edge 30), és az A14-gyel kicsit megnyírbálták pl az AOD-t, és valami normálisabb rendszert akartam, pl CrDroid. Hát jól rácsesztem, mert kb az összes custom rom egy bughalmaz.Szóval visszament a stock rom.
Csak hát utána nekem se akart működni a Revolut, de a custom romokon se akart.
Próbáltam mindenféle magisk modul kombinációt, de nem jött össze. Próbáltam régebbi verziót is, azzal sem ment. Nekem nem kifagyott, hanem kiírta, hogy rootolt telefonon nem használható. Viszont unrootolva be tudtam lépni, belépés után meg újra rootoltam, és akkor már belépve maradt. Szóval akinek hasonló gondja van, az megpróbálhatja, hogy eltávolítja teljesen a magisket, vagy csak fastbootból visszaflasheli a gyári boot.img-et, és megpróbál úgy belépni. Egy próbát megér. -
sixtybi
tag
Igen, én sem érzem, hogy ez lehet a különbség. Valami olyat tudok akár elképzelni, hogy valami régi cuccnak a nyomait találja meg. Az, hogy az applistában lát olyat, ami nem tetszik, azt azért zárnám ki, mert próbáltam másik user alá is telepíteni, de ott se akar elindulni, pedig ott aztán semmi nincs telepítve.
-
rErEaT
senior tag
válasz
mobilizmo #6674 üzenetére
De hát ez csak ennyit csinál:
Patches Google Play services app and certain processes/services to be able to use battery optimization
Nem tudom mi köze lehet ennek a Revoluthoz."Úgysem tudom mire jó."
Ez nem a legjobb taktika, de tényleg nem arra való, hogy bármit is spoofoljon a Revolutnak[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz
sixtybi #6669 üzenetére
Universal GMS Doze 1.9.2-t szedd le és nézd meg úgy megy-e a Revolut. Nekem is volt hogy nem ment, ugyanúgy mint neked a logónál megfagyott. Akkor az első modul volt amit leszedtem az UGD (eggyel korábbi verzió) és rögtön ment a Revolut. Most már fent van 1.9.2 és megy minden.
-
SerialWin7
csendes tag
válasz
sixtybi #6672 üzenetére
crDroid alapú ROM-onvagyok most, a ROM karbantartója implementálta a kernel-be a susfs nevű rejtést segítő megoldással együtt. Szóval én csakfelraktam a KernelSU mansger-t és annyi. Ha nem támogatott a kernel akkor jó nagy szívás a váltás azt tudom...
Ha felmész a KernelSU github oldalán a releases fülre akkor láthatod, hogy milyen kernel verziók támogatottak alapból, de ha leszeded a manager apk-t az is kiírja, ha jól tudom. Ellenben van, ami teljesen máshogy működik benne. -
sixtybi
tag
válasz
SerialWin7 #6671 üzenetére
Mennyire macerás váltani erre magisk-ról? Egy próbát hátha megérne. Vagy neked eleve az volt?
-
SerialWin7
csendes tag
válasz
janakbacsi #6670 üzenetére
Én is KernelSU-n vagyok megint és nálam megy a Revolut gond nélkül.
-
sixtybi
tag
Ez a revolut nem akarja megadni magát. Viszont korábban nem ment a myraiffeisen sem, az möost megjavult. kitsune mask-ról visszatértem rendes magisk-ra, egy csomó mindent leszedtem, pl komplett lsposed-t is, úgy látom a HMA nem is igazán kell, revolut kivételével megy minden, ha a magisk manager app-ot leszedem teljeasen revolut viszont sehogy nem akar indulni.
Ezek vannak most fent:
Magisk 28.1
Enforce denylist off-on.
A denylist-on minden Google, MS, banking app minden része bekapcsolva
gyári zygisk kikapcsolva
Modulok:
Busybox 1.34.1
Debloater 17.3.3
Google Photos Unlimited backup 1.1
Play Integrity Fix 18.2
Shamiko 1.2
Systemless Hosts 1.0
Universal GMS Doze 1.9.2
VoEnabler 1.8
YouTube ReVanced 19.47.53
Zygisk Assistant 2.1.3
Zygisk Next 1.2.5
zygisk-detach 1.18.0Van bárkinek ötlete mi lehet az oka?
Ami még furcsa, hogy az outlook-om reklamál időnként, hogy root-ot észlel, és a company portal leszedi az account-ot, ami céges policy miatt device admin. De utána visszarakom simán az accountot, miután clead data-t nyomtam az outlook-nál és a company portal-nál is, és újra megy minden. Ez az outlook mondjuk lehet csak azért csinálja, mert itt közben próbálkozok mindennel, hogy menjen a revolut, és lehet menet közben kifigyeli, hogy felrakom a magisk-ot, hogy a modulokkal tudjak játszani.Az amúgy számít, hogy egy magisk modul kikapcsolva van, vagy uninstall-álva? Mert a fent írtakon kívül van még 1-2 régi module-ami hónapok óta kikapcsolva van, de nincs teljesen leszedve. Számíthat?
Köszi.
-
G48
senior tag
Magisk manager alk kilövése után, indításkor Ramdisk: Nem.
Majd valamelyik fülről visszalépve már, Igen. Így kell neki lennie?[ Szerkesztve ]
-
-
rErEaT
senior tag
válasz
LaySoft #6660 üzenetére
Ami igazából most is van
osm0sis cucca még mindig megy, itt lehet az szúrt szemet a Google-nek, hogy a Pixel beta buildből szedi ki a fingerprintet?! [link]
Bár ugyanezt használja osm0sis is, eleve ők segítettek integálni a PIFhez is - [link] [link]Mindenesetre érdekes, én kicsit furcsának tartom, hogy direktben bárki is megkereste volna ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Úgy néz ki vége? [link]
-
crok
Topikgazda
Ide nem keverném semmiképp. Ha még mindig az egyszer már említett Unofficial EvoX A14 ROM-odon vagy (apollopro? talán?) akkor elkeserítő hírem van mert non-GKI kernellel van az még kiadva így a KernelSU ami benne van vagy lépést kellene tartson a KSU maanger-el (is!) vagy neked nem kellene a KSU manager alkalmazást v1.0.1 fölé upgrade-elni.. ugyanis az volt az utolsó non-GKI support-os build (Július vége, a v1.0.1 óta nincs se unofficial se non-GKI support, a v1.0.2 changelog-ban írták is hogy NE frissítsd a manager-t erre már).
Esetleg szólsz a maintainer-nek hogy legyen kedves naprakészen tartani a ROM-ot a kernelével vagy egy naprakészen tartott non-GKI kernelt keresel, az unofficial KSU support oldalon találsz egy referenciát.. az ide mutat innen meg ide (D8G kernel).. mert ugyan nem írod de a beidézett hibaüzenet egy zip modul installja alatt jöhetett elő és azért nem megy fel mert a manager már nem támogatja. -
G48
senior tag
KernelSU-val kapcs lehet itt kérdezni, esetleg valakit privátban?
- Preparing image - Module size: 6.36 MB e2fsck 1.46.6 (1-Feb-2023) - Mounting image - Error: Function not implemented (os error 38)
[ Szerkesztve ]
-
GreGamingHUN
újonc
válasz
GreGamingHUN #6648 üzenetére
Na nyílván kiírom ide a bajom, alszok rá egyet és megtalálom a megoldást.
Találtam egy magisk module-t xdaforum-on ami mindenféle lineage prop-ot elrejt, ez elég volt a Revolutnak. [link] -
GreGamingHUN
újonc
Sziasztok!
Lehet elcsépelt kérdés már, de az utóbbi időben a Revolut egyszerűen sehogy nem hajlandó működni. Jelenleg RisingOS 6-on vagyok (de Lineage 22-nél is pontosan ugyanez volt a helyzet, mindkettő android 15), már próbáltam az összes létező shamiko + zygisk assistant + trickystore + PIF meg egyéb module kombinációt de sehogy nem tudok túljutni. Ha a KernelSU app fel van rakva szimplán azt írja hogy root-olva vagyok. Ha viszont letörlöm a KernelSU app-ot akkor "unofficial firmware"-re hivatkozva ugyanúgy nem enged be. Integrity checknél DEVICE integrity-n megy át.
Előtte xiaomi.eu rom-on voltam (android 14), ott semmi ilyen probléma nincs, KernelSU app is fent van és ugyanaz a Revolut app verzió simán működik. -
rErEaT
senior tag
válasz
xabolcs #6645 üzenetére
Azt néztem, hogy a google egyik dev weboldaláról töltik le az éppen legfrissebb béta rendszerben elhelyezett fingerprintet és azt teszi bele a gomb a pif.jsonba, illetve ki is lövi a GMS folyamatokat így a telefont se kell újraindítanod, az autopif meg ugye ugyanezt csinálja csak ott a Xiaomi.eu-s csapat injectorából szedik ki.
(Szóval itt ha jól látom ez egyáltalán nem függ az autopif-től és abból adódóan a Xiaomi.eu-s srácoktól sem, amíg persze a Google ezt észre nem veszi)
crDroid-os megoldás tudtam/gondoltam, hogy csak ennyi, de ezáltal legalább nekem nem kell hozzányúlni semmihez
Majd ők tartják ezt karban aztán remélem figyelnem sem kell mikor nincs meg az integrity, bár ha nincs benne, hogy kilövi a gms-t akkor ugye újra kell indítanom mindig a telefont, ha újat tesznek fel... ezt is értelemszerűen meg kellene nézni a kódjukat, hogy benne van-e vagy sem[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Azt nem tudom, hogy mit csinal az a gomb, de az az action.sh szkript tenyleg csinal egy pif.json-t ... de hogy ez megnyugtatja-e a Play Integrity-t, az ketszer sem biztos!Van benne egy keves veletlenszeruseg, de alapvetoen a developer.android.com es source.android.com oldalakrol szerzi a hozzavalokat.
A crDroid-os megoldas a vegerdemenyt tolti le, s frissiti a property-ket.
Igy az is csak akkor fog tudni segiteni, ha a crDroid kozpontban mar megvan a gyogymod! -
rErEaT
senior tag
válasz
xabolcs #6637 üzenetére
ja ez tök jó, hogy nem kell várni a modul update-ra, hanem egy gombbal tudod frissíteni a Fingerprintet, bár ezt a modul hamarosan letörlöm, mert a crDroid 11 stabilban már működik a PIF ugyanúgy külső repoból frissül, de azt igérte a maintainer, hogy a héten tesztelik le, hogy valóban bug mentes, azt kitudom várni
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
rErEaT
senior tag
Nézd meg az összefoglalóban szereplő linket:
https://github.com/mModule/guide_hma?tab=readme-ov-file#pages-how-to
Képek alapján végig mutatja mit hogyan kell csinálni!Bevallom nekem sem jött azonnal a tudás, így utána kellett néznem mégis mit szeretne és hogyan. Így ez a képekkel nagyon sokat segített, én Black listet állítottam be
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Aha, ejjelre az a fingerprint megpusztult. PIF frissiteseg hasznalhatod azt a pif.json-t amit a #6542-ben irtam vagy pl. ezt:
{
"MANUFACTURER": "Google",
"MODEL": "Pixel 9 Pro",
"FINGERPRINT": "google/caiman_beta/caiman:Baklava/BP21.241018.009/12628839:user/release-keys",
"BRAND": "google",
"PRODUCT": "caiman_beta",
"DEVICE": "caiman",
"RELEASE": "Baklava",
"ID": "BP21.241018.009",
"INCREMENTAL": "12628839",
"TYPE": "user",
"TAGS": "release-keys",
"SECURITY_PATCH": "2024-11-05",
"DEVICE_INITIAL_SDK_INT": "32"
} -
crok
Topikgazda
Offtopik de érdekes: MicroG: az új build-ben van PlayIntegrity API check.. persze nyilván ugyanúgy ugyanannak a DroidGuard-nak kell futnia és kiértékelnie mint alapesetben szóval az a része nyilván nem open source (hisz eleve a Google szerveréről tölti a Play Services is..) de azért mégis.. valami.. első publikus implementáció szóval nyilván lehetnek problémák vastagon és nem, semmit nem spoof-ol (nem PIF..). Akár még jól is kijöhetnénk ebből (is) de nyilván betesz majd neki a Google..
-
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7 #6622 üzenetére
Jobban jársz, hidd le.
-
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7 #6618 üzenetére
Értelme épp még akár lehetne is.. de az eredetijét (amiből fork-olták) HuskyDG megszűntette, joggal.. egyszerűen ezer olyan helyen nyúl bele a rendszerbe amivel az összes többi dolog összeakad.. denylist-be belenyúl (injector-os ROM-okkal ez összeakadhat, sőt, tulajdonképp bármivel), first API-t állítgat (ezzel meg a PIF akad össze).. a resetprop meg deleteprop ami benne van nem a Magisk eredetije hanem olyan bináris aminek a forrása egyébként nem ismert (hogy "jobban rejtett legyen"..).. kiszedegeti pl. a LineageOS, crDroid, stb. saját magára vonatkozó prop-jait hogy ezáltal jobban elrejtse hogy custom ROM van fent.. kikapcsolja a fejlsztői módot.. kikapcsolja a hidden_api_policy-t (ami szívás ha pl. használnád akkustat alkalmazás miatt). Szóval te tudod hogy a use-case-ednek megfelel-e vagy nem.
-
SerialWin7
csendes tag
Ezt a modult ismeri/használja valaki? Illetve custom ROM-on lenne-e értelme?
-
G48
senior tag
crok: "...az AdAway-ben a whitelist funkció nem igazán működik stabilan.. erre elment pár órám most
Úgy értem hiába teszed whitelist-re mégse megy, aztán egyszercsak egy teljes hosts újrageneráláskor megint jó.."
Az újragenerálást az adaway magától csinálja?
[ Szerkesztve ]
-
G48
senior tag
Unofficial EvoX A14. Shamiko, PIF, GMS Doze, j-hc detach és yt revanced.
Icebox nem látja a Magiskot.
Ezt a magisk hide appot nem vágom.
A magiskban a zygisk van bekapcsolva, tiltólistán vannak appok...
A Magiskot elrejtve a beállításaiban, utánna elindult, köszi![ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
G48
senior tag
MyVodafone elől hogyan kell rejteni a rootot? Shamikoval nem megy.
-
jimmy5
aktív tag
Akkor felteszem a Husky felé cuccot és kipróbálom. Letöltöttem, még fent van Mega-n.
A fejlesztővel meg esélytelen lesz a dolog mivel ez egy XIAOMI 14 ULTRA-ról portolt rom . Már a Hyper OS 2-őn dolgozik. Ez meg még az 1. Ezzel már nem foglalkozik.
Amíg működik addig happy van, ha nem akkor jöhet a crdroid vagy LOS vagy akármi.
Amíg a teló bírja -
crok
Topikgazda
SELinuxod lesz imho permissive vagy a masik 4 sensitive prop egyike, az a modul ma mar semmire nem jo, sot, a legtobb esetben tobbet art mint hasznal. Husky modulja az osszefoglaloban is benne van (pontosabban az ott emlitett Mega es Mediafire tarolokban) de mar reg leszedte mert mar ertelme nem volt Shamiko stb. mellett. Inkabb a ROM maintainer-el vagy fejlesztovel beszelj mert zsakutca fele mesz.
-
jimmy5
aktív tag
Na Uraim !!!
A Google Wallet szopás végére értem.
Mobilizmo listájának segítségével mivel ott látható egy Magisk Hide 1.11 husky modul.
Na ezt nem találtam gugliba, de valami hasonlót igen. Még hozzá ezt : MagiskHide_Props_Config-v6.1.2-v137-75
Telepítettem, restart és irány az OTP,Erste automatához . NFC bekapcs . Teló oda érintése az olvasóhoz és már csippant is és üdvözölt hogy megjöttem.
Utána mentem az Erste automatához és ott már vettem is le egy kis zsetont.
Akinek ilyen baja van az használja, de lehet jó másra is ..........
Crok mester majd megszakértiKöszi mindenkinek.
-
rErEaT
senior tag
válasz
K_a_m_i #6604 üzenetére
KernelSU-t használok már, de Magisk-on is ment, ott már akkor ha lecseréltem randomra a csomag nevét, így a Revolut nem ismerte, de az OTPhez fagyasztani is kellett a Magisk-ot.
Használok LSPosed-et, de csak ChatHeadEnablers modult benne.KernelSU-ban a tipikus modulok vannak (PIF, Zygisk - LSPosed, Shamiko, Zygisk Assistant, Zygisk-Next), mellettük csak a Youtube ReVanced Extended és a Zygisk-detach van
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz
K_a_m_i #6604 üzenetére
Magisk 28.1, Zygisk ON, Tiltólista kényszerítés ON(!)
Google Photos & Videos Unlimited Backup 1/VehanRajintha
MagiskHide 1.11/HuskyDG
PIF v18.0/chiteroman
Shasmiko v.1.0.1 (300)/LSPosed Developers (ez egyébként a Tiltólista ON miatt unsupported environmentet jelez)
Systemless Hosts 1.0/Magisk
Universal GMS Doze 1.9.2/gloeyiskNekem így minden működik: George, CIB, Revolut, Wallet, DáP, REPont, BudapestGO, Simple Classic
-
K_a_m_i
tag
Sziasztok! Van olyan akinek rootolt telón megy a Revolut és custom ROM van rajta? A gyári Rom-on nekem a észreveszi a root-ot, de azt meg tudom csinálni és fut rajta, de több custom ROM-ot kipróbáltam és amikor nem látja a root-ot, akkor már azt írja, hogy custom ROM-on nem fut.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- CPU léghűtés kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- További aktív témák...