Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Mobilinternet
- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Microsoft Outlook topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Távvezérléssel biztosítják be a Tesla robottaxit
- Proxmox VE
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bilux
veterán
Sziasztok mint kezdő OSX telepítgető kérdezem a profikat.
Gép:
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo Xi 3650
Méret: 43,8 x 29,4 x 4,3-5 mm
Súly: 3,9 gramm
Képernyő: 18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
Processzor: 2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache)
Chipkészlet: Intel GM45 + ICH9M
GPU: 512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT
Memória: 2 GB 1066 MHz DDR3 (max 4 GB)
Merevlemez: 500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache
WLAN: Intel WiFi Link 5100 AGN
Bluetooth: 2.1
Kamera: 1,3 megapixel, autofókuszErre a gépre felraktam a SL-ot retail DVD szépen volt hang felbontásom is szuper volt, tehát a videó kártyát is felismerte. Wifi kártyához nem találtam működő kextet.
Működött a tapipad a billenytű is.
Felraktam a MultiBeast az easy.... nem tudom már mit. Újraindítottam már lemez nélkül is bebootolt, de se hang se billenytű se tapipad nem ment. Bluetooth-os egér ment csak egyedül amit beállítottam a reboot előtt.
Mit ronthattam el?Látom KO9 mesternek majdnem ilyen gépe van hátha el tud látni tanáccsal. 3 éjszakát szoptam a géppel Csukott szemmel megy a reinstall
[ Szerkesztve ]
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Bilux
veterán
Akkor nem privátba írom....
Akkor ha felteszem a retail DVD-ről a SL-ot mit kell tennem, hogy MB-et kikerülve Iboot cd nélkül is bootoljon a gép?
Laikusnak írd le ne profinak!
Majd ha ez megvan fel tudom rakni erre a gépre az oroszlánt?
Ennek a menete is kéne akkor ezután.
Köszönöm.Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Bilux
veterán
Futjitsu-Siemens Amilo Xi3650 ( ..and 3670), Retail installation S-L
Itt a fórum végén van egy link amiben van sok hasznos dolog
pldsdt.aml for bios v1.0G Ezt hova kell másolnom?
Ez a hang problémákra ad megoldást csak nem értem... azon kívül, hogy magyarul kb tudom mit ír.
INFO:1.delete AppleHDA.kext for VoodooHDA to not KP (into /S/L/E/).AppleHDA and VoodooHDA can't coexist.VoodooHDA.prefPane is for advanced sound editing , double-click it to install
2.delete AppleUpstreamUserClient to play HD DVDs and more (into /S/L/E/)
3.dsdt.aml into / . this dsdt.aml has also all errors and warning fixed against to the original when compiled with aisle from linux.
4.snbios.plist edit this by Lizard if you want to change memory model e.t.c.
MacBookPro 5.1 is working fine for me 3 months now…5.remeber to fix permitioins
links:
www.projectosx.com (go there if you want to modify VoodooHDA 2.54 pinconfigs and Sound Levels )Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Bilux
veterán
No, fent van hóleopárd barátunk. Sikerült varázsolni rá hangot illetve megy a tapipad és a billentyű is. Cwizard nem volt jó kijelöltem a meghajtót restart és sosem töltött be...
Leszedtem a legújabb MB-et 3.9-est. Easy beast-et kijelőltem megfelelő driverek kiválasztva restart és most megy.
Lion-t csak pendriverol lehet installálni? Mert persze, hogy 4Gb van csak... kakewalk ki is köpte hibával.[ Szerkesztve ]
-
Bilux
veterán
Ha upgradelem az oprendszert még a SL-ot akkor kell újra MB-t? Vagy upgradelem újrandítom és megy minden tovább?!
-
Bilux
veterán
10.6.8 Snow Leopard alatt elindítom simán a winyóra mentett Lion GM telepítőt akkor lesz Lionom, vagy csak szívás lesz és rakhatom újra a rendszert?
-
Bilux
veterán
Sikerült felrakni a Liont.
Kérdés update erre is mehet simán? Vagy nem érdemes...Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Bilux
veterán
Az animációk gyorsaságán finomságán lehet állítani vagy gyenge a gép hozzá?
m 9600GT
p8200 core 2 duo 2.3GHz
Pl safari teljesképernyőre rakáskor kicsit darabos.Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Bilux
veterán
SleepEnabler.kext hova kell másolnom?
Mert elmegy a gép alvó üzemmódba aztán többet nem kel fel.Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Bilux
veterán
Majd talán választ is kapok rá, még egy kérdés.
Mail programban beállítottam a gmail fiókomat azóta minden gépbekapcsolásnál feldobja az ablakot. Ezt merre lehetne kikapcsolni? Kerestem már mindenhol de nem találtam.
-
Bilux
veterán
Ma szembesültem azzal, hogy az USB portjaim rettentő lassúak Lion alatt. SL alatt nem volt ilyen probléma. Most külső vinyóval is 1 giga egybefüggő adat (film) fél órát tartott rámásolni a gépre. Ezt mivel tudnám orvosolni?
-
Bilux
veterán
Iatkos L1 felhasználóktól kérdezem mennyire probléma mentes a program?
Jobb mint ha felraknék egy retail SL majd retail Liont nyomok fel USB-ről? A driverek miatt kérdezem.Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest