Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz kisza25 #276690 üzenetére

    "Olaszok ugyanúgy vezetnek, mint mi"

    Én most edződtem meg a montenegrói és az albán közlekedésen. Kb 1800 km-t tekeregtünk náluk. Hát ők nem úgy vezetnek, mint mi. :DDD
    Meg lehet szokni, először fura, de végül is balesetet, koccanást nem láttam a káosz ellenére sem.
    Mindenre nyomkodják a dudát. Ha jelzi, hogy jön, ha ideges, ha beenged, ha eléd vág, vagy csak úgy... Így a végén már azt sem tudod, hogy ki miért dudál.
    Volt olyan, hogy a dugóban araszolva megláttam egy helyet, elkezdtem párhuzamosan betolatni, erre az albán veri rám a dudát. Felhúztam maga, nézek hátra idegesen, meg kérdezem, hogy mivan, erre csak annyi, hogy jelzett, hogy megállt és tolathatok. Hát mondom bocs bakker, köszi, de igazából látom magamtól is. :U Én meg ugye rögtön arra gondoltam, hogy azért dudál, mert nem tetszik neki.

    Az, hogy a biciklis szembe jön a többsávos körforgalomban, az teljesen normális. Index az a körforgalmakban, meg úgy alapban kb ismeretlen fogalom. Ami fura volt még, hogy 2x2 sávos út és balra nincs kanyarodósáv, hanem a belsőből kanyarodnak le, de külön lámpa sincs, csak telizöld, szóval várni kell, míg a szembejövő 2 sávon elmegy a forgalom. Ez akkor jó, mikor mész a belsőben és beragadsz, mert az előtted lévő természetesen nem indexel, hogy ő le fog kanyarodni, neked így meg már nincs időd jobbra kisorolni.
    Nem értem miért nincs kanyarodósáv, nagyon belassítja a forgalmat ez a szerencsétlenkedés. Ahogy az is, hogy állsz egy kereszteződésben, várod, hogy menjen el előtted az autó, de az meg index nélkül lekanyarodik abba az utcába, amelyben állsz.

    Ja és ha előzékeny vagy és magad elé engedsz valakit, akkor mögötted 99%, hogy rádverik a dudát. Volt, hogy a rendőrautó dudálta le meg mutogatott a svájci turistának, mert az beengedte maga elé a kikanyarodót.
    Érdekes egy légkör. Van a káoszban valami rendezett folyás, de sokkal lassabb a forgalom a fent említett baromságaik miatt. Meg egy idő után kezdtem már unni a sok tülekedést, bedugdosom az autó orrát, átmászok mindenen mentalitást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák