-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1ght3chzor
őstag
-
roberto211
őstag
válasz bitpork #20150 üzenetére
Szerintem akitől veszi nem ma vette. Biztos megoldják..
Mondjuk kereskedők-nepperek általában mind magyar rendszámmal adják el (ugye szeretnek játszani két adásvételivel) .... Anno nekem is csak egy kinti adás vételit kellett aláírnom másnap meg rajta volt már a rendszám..
#20152) h1ght3chzor : Csak nkh nál vizsgáztathatod a külföldit ami talán talán a mozaik utca Ha már magyar utána mehet mindenhol a vizsga..
[ Szerkesztve ]
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
h1ght3chzor
őstag
válasz roberto211 #20153 üzenetére
De most azt adás-vételi előtt kell, vagy utána?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
roberto211
őstag
válasz h1ght3chzor #20154 üzenetére
Adás vételi előtt,hogy akarod vizsgáztatni? Utána.
[ Szerkesztve ]
-
válasz h1ght3chzor #20154 üzenetére
Megírjátok az adásvételit, a nepper elviszi a kocsit a Vámhoz, ahol megállapítják a fizetendő költséget, kapsz egy ideiglenes vpid számot az importra, utána NKH műszaki lap, soron kívüli szemle (a kinti vizsga honosítása v új műszaki), és az itt kapott papperral lehet menni a rendszámért.
Kis profizmussal 1 nap ügyintézés de az NKHnál sorban állásra készülj. 8k extra pézért adnak nem 2 hétre előre időpontot.
Megegyeztetek az eladóval hogy a vételár tartalmazza-e a magyar forgalomba helyezés költségeit?(#20153) roberto211 : Mozaik vagy bármelyik megyei NKH bázis.
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
válasz h1ght3chzor #20157 üzenetére
Nekem a Szlovák kocsihoz Szlovák/Magyar kellett. Uh kérdezd meg honnan az autó, és olyan kell.
Az adásvételi szerződés a kinti vételi árat tartalmazza majd ha nem az itthoni kereskedőtől veszed. (A P rendszám nem jelenti automatikusan h nincs magyar forgalmija a kocsinak, csak azt hogy passziválta a kereskedő h ne kelljen neki fizetni. Szóval ezt kell tisztázni.) Ha aszongya külföldi, akkor kell írni egy megbízást is a neppernek hogy intézze a mindent. Azon kell szerepelnie egy összegnek amit átadsz a vám+regadóra. Ide azt az összeget vezessétek fel, hogy a gépkocsi vételára xFt ami tartalmazza a magyar forgalomba helyezés minden költségét.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
törölt tag
-
h1ght3chzor
őstag
válasz bitpork #20158 üzenetére
Magán szemelytol veszem a kocsit. Honnan tudjam egyébként, hogy nem lopott a jármű?!
Amit a magánszeméllyel kotok szerződés abban csak a kocsi arat kell írni amiben megállapodunk?
A többit elvileg intézhetem én is. De egyébként átadom egy neppernek, akivel akkor nem csak az átírás költségeiről írjak, hanem + az autó vételára is szerepeljen?Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz h1ght3chzor #20161 üzenetére
Ugyanúgy kell rá eredetvizsga.
De ahogy látom, full nem vagy képben még magyar autó adás-vételével sem, miért akarsz külföldit?
-
Gergőke88
addikt
válasz h1ght3chzor #20164 üzenetére
elviszed vele.
ha rendben van fizetesz es alairod a szerzodest... -
K Norbi
addikt
Ki melyik autót fogadná el? [link]
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz h1ght3chzor #20168 üzenetére
Fhuu.
Megírjátok a kétnyelvű adásvételit azaz italiano és ungáriséét!!4 Ezután az a menet amit bitpork leírt nem rég
Lényeg ha nem lett még forgalomba helyezve akkor nem kell eredetvizsga de inkább mond annak aki eladja h csinalja meg helyetted valamennyiért és akkor gyorsan kész van.. Írsz egy meghatalmazast neki es te csak a kulcsot meg forgalmit veszed át..
-
tomiii.
aktív tag
válasz McSzaby #20142 üzenetére
Szerintem csak így hobbi kepzesre ez eleg sok ar, plusz a 2 felev is eleg keves. Szerintem is mashogy kezd. Haverokkal szereles a legegyszerubb, en is informatikus voltam mikor megakartam tanulni legalabb kereket cserelni... Fogtam az autot es nekialltam az egyszerubb dolgoknak, majd szepen fokozatosan a nehezebbekhez. A vegen otthagytam az infos fosulit szereztem egy szakmat es most gepeszmernoknek tanulok hetvegente meg autokkal foglalkozom. Esetleg ennyi penzbol vegyel szerszamokat, ha nincs semmid, olyan 100k-bol az altalanosokat megtudod venni es lehet haladni, olvass az autok mukodeserol konyveket, sot..ha van hely vegyel valami lepukkant szart szedd szet lepesenkent, majd ossze. Egyszerubb dolgoktol a bonyolutabbak ig. Ennyibol mar egy alap jatszos csuzpszkaos verda js kijon, majd eladod a picsaba, ha mar kiokosodtal De nem az elmeleti dolgok a lenyegek, hanem a gyakorlat es ott latod, hogy mit nem tudsz es annak utananezel.
-
Arcképgyáros
Hollandba mennyi tömény italt lehet kivinni? Én olyant találtam róla, hogy fejenként 10 litert de kicsit soknak tartom.
-
válasz -secret- #20173 üzenetére
Nem is kicsit. ABC terméket csak EMCS engedéllyel lehet szállítani cégek között. Ha privát, akkor meg meg van adva a fejkvóta ami a határon regisztráció nélkül átvihető.
De ez itt OFF. Ha kell infó telefonon tudok adni: az elmúlt 4 hónapban ezt kajtattam.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
EQMontoya
veterán
-
-
nagyúr
Lakcím változás után kell új forgalmi? A tulajdonos címe rajta van a papíron, csak azért kérdem...
-
-
-
nagyúr
válasz Skillet #20186 üzenetére
Egy haverom-haverja frissen fényezett autóval kiment egy autós találkozóra és benevezett egy ilyen csajos autó mosásra. A csaj fetrengett fél órát az autón és közben faszántosan szétkaristolta a köldök piercingjével a fél autót. A srác majdnem gutaütést kapott amikor meglátta a mosás után a gépet.
-
trassher
addikt
Új alvázszámot kaptam és ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy kell e ezt valamilyen formában jeleznem a biztosítóm felé?
Redmi Note 7
-
-
-
roberto211
őstag
Sose értem,hogy pár unatkozó embernek miért kell állandóan hasonlítgatni a 2 motort. [link]
Japokat szeretem én is de mi értelme van hasonlítgatni..... Teljesen más a két motor... Felhasználástól és egyéntől függ,hogy ki melyiket és milyen motorkarakterisztikát pártol..
-
Mit gondoltok, 2 db, restaurálási alap NSU sport Prinz, mennyit érhet összesen 3 motorral, egy teljes autóra való üveggarnitúrával, az egyiken ép krómozott részekkel? Az egyik body már lakatolva van. A belterüket nem láttam, mert minden szar beléjük volt hányva, így nem tudom mennyire hiányos.
-
válasz EQMontoya #20197 üzenetére
Szerintem holnap próbálok lőni pár képet. Nézegettem a Mobile.de -s hirdetéseket, és meglepően nagy a szórás. 1800ért olyan van a lista elején ami gyk határ sz@rrá van rohadva, de olyan 12k€s is van aminek a teljes beltere még felújításra szorul, nem is kicsit. Érdekes lesz.
(#20198) MunezXBK : mert barátomnak van kettő a pincéjében és mondja hogy próbáljuk meg eladni, de ő 10k€t akar a kettőért. Pedig csak az egyik papírjai vannak meg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest