Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    Sziasztok,

    mivel már 2 hete itthonról dolgozom és a bevásárlási lehetőségek gyalog is elérhetőek a közelben, így kb. 8 napja egyáltalán nem indítottam be az autót - vajon mi az az időtartam, ameddig nincs szükség semmilyen extra intézkedésre, hogy az állapota ne romoljon (utcán állok vele)?

    Valószínűleg még 1-2 hétig nem megyek vele sehova, ilyen időtávra le kellene húzni az akksit vajon (1 hetet már máskor is állt gond nélkül, de vajon 1 hónapot kibír? vagy akár 2-3-at, ha úgy alakul)?
    Gondolkoztam azon is, hogy menjek vele egy kisebb kört, de ezt azért nem tartom jó ötletnek, mert annyit úgyse mennék vele, hogy visszatermelje a generátor az akksiba, amit indításnál felvett (igaz ekkor legalább minden meg lenne kicsit mozgatva, szóval nem tudom).

    Üzemanyagból legutóbb direkt E5 100-at tankoltam bele, mikor már látszott, hogy ebből hosszabb otthonlét lesz, ha jól olvasom, az papíron jó egy évig is, szóval amiatt nem aggódom.

    Illetve azon is erősen gondolkozom, hogy a nyári gumit van-e értelme elmenni felrakatni -persze ez megint inkább elméleti kérdés, ha nem muszáj, nem megyek sehova-, ha hosszú távú bezártságra kell készülni, akkor lehet, hogy hónapokig alig lesz használatban az autó (igaz most meg a téli öregszik akkor rajta a kinti állásban, szóval ezt sem tartom ideálisnak).

Új hozzászólás Aktív témák