-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
atideath #21817 üzenetére
ETH bányászathoz a timingot állítsd be úgy. Habár.. függ attól is, h milyen memória van rajta (Samsung, Hynix, Elpida..). Van, aminél az 1750Mhz-es timing-ját javasolják.
Nem vágom ezt az Anorak féle moddolt bios-t, hogy milyen coin bányászatra lett optimalizálva, gondolom ZEC-re. Mindjárt utánanézek.
Amúgy 27,5Mh/s az jó érték, többet nem igazán fogsz tudni kipréselni a 470ből, meg merem kockáztatni ennél az értéknél, hogy a timing már módosítva van a bios-ban, de ezt egyszerűen le tudod csekkolni.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
atideath #21814 üzenetére
Gyári bios és beállítások esetén tudtommal nem csökken a fő coinra vonatkozó hashrate. Más algoritmust használ a másodlagos coin bányászáshoz, ami más részét terheli a kártya erőforrásainak (pl. nem memória-intenzív, mint az ETH bányászat).
Ugyanakkor, ha kihegyezed a kártyát/biost az ETH-ra, akkor instabil lesz dual-mining alatt és/vagy akkor már a teljesítmény rovására megy a dolog. Többet ér az az 3-4Mh/s növekedés, amit a kártya ETH-ra optimalizálásával elérsz, mint a másodlagosan bányászott coin (figyelembe véve a fogyasztás-növekedést is).
-
mepet
addikt
válasz
atideath #21726 üzenetére
Nálam a HDMI-DVI átalakító semmit sem csinál. Mármint hogy dummy plug-ként nem használható, ha nincs rádugva monitor, akkor nem fog érzékelni semmit a kártya. Azt meg nem tudod megcsinálni, hogy az analóg lábak közé ellenállást kötsz, mert ugye ott nincs bekötve az analóg (lehet "lyuk" sincs már az analógnak). Rendeltem már HDMI-DSUB aktív átalakítót, az lesz a tuti. Ha megjön jelzem segített-e.
(#21588) ff-thomas: neked milyen fajta HDMI dummy plug van? Valami spéci, vagy ez is egy HDMI VGA átalakító megcsonkítva egy csípőfogóval?
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
atideath #21708 üzenetére
Miután beléptél a win-be, a riser-re kötött kártyák közül az egyikbe dugj monitort vagy dummy plug-ot. Elég pár mp-re. Utána mutatni fog minden értéket és a WattTool is látni fogja.
Én a ref. Sapphire RX 470 4GB-nél ezeket az értékeket használom:
GPU -> P7
1200Mhz/1000mVMemory
1750Mhz/950mVés a voltage offset-et -5 (x6.25mV) -ra állítva a legtöbb kártyám stabilan megy.
Ezzel 202-206sols/s értéket tudnak a riser-re dugott kártyák a CZM 9.1-gyel (-i 6 beállítással) és a fogyasztás is jelentősen csökkent.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
atideath #21695 üzenetére
Overlocker: Nekem nem maradnak meg az értékek :S Na mindjárt rápróbálok újra, lehet, hogy a miner crash miatt nem tartotta meg. Amíg folyamatosan jött ki a miner újabb verziója, addig nem akartam piszkálni a bios-t és a beállításokat, hagytam mindent gyárin.
atideath: Köszi a linket!
-
-
mepet
addikt
válasz
atideath #21564 üzenetére
Én nagyon hasonló, 1000W-os "Gold" LEPA tápot használok egy 6db 470-es righez.
Ránézésre Enermax minőségű cucc, a ventije halkabb, mint egy hasonló XFX-é és egy EVGA-é. Egyetlen negatívumot tudok felhozni, a PCIE tápkábelek "elágazódóak" és csak egy VGA-nyi helyet tudsz hagyni a VGA-k között. Mondjuk nálam ez sem gond.
3 hete megy gond nélkül. Nem most fogsz először csalódni német márkában! -
westlake
félisten
válasz
atideath #21564 üzenetére
Erre az tudna válaszolni, aki próbált már 1000W-os táppal hat darab Polaris-t hajtani. Ha átlag 130W-tal számolunk, akkor még éppen jó lehet. Marad 220W az egyéb elemeknek. Ha hosszabb távra tervezel, akkor érdemes lehet 1200W-os modellt venni, mivel az equihash nem hajtja ki rendesen a VGA-kat.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
atideath #21539 üzenetére
én megmondom az őszinte valót, a Sapphire "referencia" 470 4GB OC kártyákat favorizálom a bányászat esetén és mielőtt a hűtése miatt szólna valaki, jelzem, hogy pont a hűtése az egyik oka ami miatt ezeket használom (hátrafelé távozik a hő, nem össze-vissza tolja a levegőt mindenfelé, mint az aftermarket kártyák)
teljesítményben ua. (nincs kézzel fogható különbség a többi kártyához képest), ez a legolcsóbb a 470esek közül (49+áfa, akár kiskerben is: ipon.hu), bios pedig ugyanúgy módosítható szükség esetén, mint a többinél.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Bestbuy játékok
- Apple MacBook
- Autós topik
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
- Milyen processzort vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy J5 2017 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest