- DIGI internet
- Megadja magát az EU-nak a Corning, nincs több exkluzív megállapodás
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Programozás topic
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Megkereste Elon Muskot a TikTok vezetője
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ff-thomas
aktív tag
válasz atideath #21539 üzenetére
én megmondom az őszinte valót, a Sapphire "referencia" 470 4GB OC kártyákat favorizálom a bányászat esetén és mielőtt a hűtése miatt szólna valaki, jelzem, hogy pont a hűtése az egyik oka ami miatt ezeket használom (hátrafelé távozik a hő, nem össze-vissza tolja a levegőt mindenfelé, mint az aftermarket kártyák)
teljesítményben ua. (nincs kézzel fogható különbség a többi kártyához képest), ez a legolcsóbb a 470esek közül (49+áfa, akár kiskerben is: ipon.hu), bios pedig ugyanúgy módosítható szükség esetén, mint a többinél.
find a way or make one..
-
westlake
félisten
válasz atideath #21564 üzenetére
Erre az tudna válaszolni, aki próbált már 1000W-os táppal hat darab Polaris-t hajtani. Ha átlag 130W-tal számolunk, akkor még éppen jó lehet. Marad 220W az egyéb elemeknek. Ha hosszabb távra tervezel, akkor érdemes lehet 1200W-os modellt venni, mivel az equihash nem hajtja ki rendesen a VGA-kat.
Play nice!
-
mepet
addikt
válasz atideath #21564 üzenetére
Én nagyon hasonló, 1000W-os "Gold" LEPA tápot használok egy 6db 470-es righez.
Ránézésre Enermax minőségű cucc, a ventije halkabb, mint egy hasonló XFX-é és egy EVGA-é. Egyetlen negatívumot tudok felhozni, a PCIE tápkábelek "elágazódóak" és csak egy VGA-nyi helyet tudsz hagyni a VGA-k között. Mondjuk nálam ez sem gond.
3 hete megy gond nélkül. Nem most fogsz először csalódni német márkában! -
janos666
nagyúr
-
hommeros
őstag
válasz atideath #21579 üzenetére
Az egyik 4 a másik 8gb-so verzió. A 4-es elég lesz. [link]
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz atideath #21695 üzenetére
Overlocker: Nekem nem maradnak meg az értékek :S Na mindjárt rápróbálok újra, lehet, hogy a miner crash miatt nem tartotta meg. Amíg folyamatosan jött ki a miner újabb verziója, addig nem akartam piszkálni a bios-t és a beállításokat, hagytam mindent gyárin.
atideath: Köszi a linket!
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
válasz atideath #21708 üzenetére
Miután beléptél a win-be, a riser-re kötött kártyák közül az egyikbe dugj monitort vagy dummy plug-ot. Elég pár mp-re. Utána mutatni fog minden értéket és a WattTool is látni fogja.
Én a ref. Sapphire RX 470 4GB-nél ezeket az értékeket használom:
GPU -> P7
1200Mhz/1000mVMemory
1750Mhz/950mVés a voltage offset-et -5 (x6.25mV) -ra állítva a legtöbb kártyám stabilan megy.
Ezzel 202-206sols/s értéket tudnak a riser-re dugott kártyák a CZM 9.1-gyel (-i 6 beállítással) és a fogyasztás is jelentősen csökkent.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
-
-
hommeros
őstag
válasz atideath #21722 üzenetére
Nézd meg egy gpuz-vel mennyi a max fogyasztás kártyánként. nekem spike-okkal 200-250w is szokott lenni 1db rx480. Ez csak zcashnél van.
[ Szerkesztve ]
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
mepet
addikt
válasz atideath #21726 üzenetére
Nálam a HDMI-DVI átalakító semmit sem csinál. Mármint hogy dummy plug-ként nem használható, ha nincs rádugva monitor, akkor nem fog érzékelni semmit a kártya. Azt meg nem tudod megcsinálni, hogy az analóg lábak közé ellenállást kötsz, mert ugye ott nincs bekötve az analóg (lehet "lyuk" sincs már az analógnak). Rendeltem már HDMI-DSUB aktív átalakítót, az lesz a tuti. Ha megjön jelzem segített-e.
(#21588) ff-thomas: neked milyen fajta HDMI dummy plug van? Valami spéci, vagy ez is egy HDMI VGA átalakító megcsonkítva egy csípőfogóval?
[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
válasz atideath #21814 üzenetére
Gyári bios és beállítások esetén tudtommal nem csökken a fő coinra vonatkozó hashrate. Más algoritmust használ a másodlagos coin bányászáshoz, ami más részét terheli a kártya erőforrásainak (pl. nem memória-intenzív, mint az ETH bányászat).
Ugyanakkor, ha kihegyezed a kártyát/biost az ETH-ra, akkor instabil lesz dual-mining alatt és/vagy akkor már a teljesítmény rovására megy a dolog. Többet ér az az 3-4Mh/s növekedés, amit a kártya ETH-ra optimalizálásával elérsz, mint a másodlagosan bányászott coin (figyelembe véve a fogyasztás-növekedést is).
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
válasz atideath #21817 üzenetére
ETH bányászathoz a timingot állítsd be úgy. Habár.. függ attól is, h milyen memória van rajta (Samsung, Hynix, Elpida..). Van, aminél az 1750Mhz-es timing-ját javasolják.
Nem vágom ezt az Anorak féle moddolt bios-t, hogy milyen coin bányászatra lett optimalizálva, gondolom ZEC-re. Mindjárt utánanézek.
Amúgy 27,5Mh/s az jó érték, többet nem igazán fogsz tudni kipréselni a 470ből, meg merem kockáztatni ennél az értéknél, hogy a timing már módosítva van a bios-ban, de ezt egyszerűen le tudod csekkolni.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
-
haxiboy
veterán
válasz atideath #21823 üzenetére
140W-ot ír GPU Onlyra, sajnos fogyasztásmérőm még nincs (ingyen áram miatt nem is lesz még egy darabig szerintem)
GPU órajelet alapon hagytam. Hashrate 27MH/S körül mozog (gyári értékekkel 22)
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Külpolitika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Formula-1
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- DIGI internet
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- HPE BLC7000 2200W 2250W 2400W 2450W Szervertápegység Táp + Breakout Board - Számlával
- ASUS RT-AX57 AX3000 Router
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 128GB Wi-Fi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming AX3000 V2 Router
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest