Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz oleslie #8658 üzenetére

    Ezt szerintem kár így számolni. Nézd meg a hash/watt értéket is, és hogy azt figyelembe véve mennyi idő alatt dolgozza le az árkülönbözetet (feltéve, hogy nem lopott árammal üzemelteted).

    Nálam egyébként 863, 868, 943 most a több órás átlag a 3db 290-re (a leggyorsabbon jobb a RAM is, de mind az 5 kártya GPU órajele ki lett már centizve, hogy mit tud stabilan).

    Ezek powertune 50-el, vagyis 300W-os TDP kerettel (amit elvileg nagyon precizen kéne, hogy tartson ez a kártya, amint kifutna azonnal visszaveszi az órajelet), de ahogy érdekességképp nézegettem, a lasabbaknak elég lenne egy ~25, gyorsabbnak ~40 körüli powertune boost is, hogy ne tekerjék vissza az órajelet. Egyedül az gyorsabbik 290X-emnek kell majdnem az egész +50 powetune, de az már 975-öt fut (sőt, majdnem menne neki a 990 is, csak úgy naponta egyszer lefagy, de ezen talán segítene ha szellősebben lenne elhelyezve és jobban hűlne)

    Alulfeszelni viszont tényleg nem nagyon lehet, legalább is nem Linux alól, de Windows alatt más miatt lesz lassabb vagy drágább (pl. sok-sok RAM kéne a magas TC-hez), de az ugyan olyan szerencsejáték, mint az alapfeszes tuning.

    Azon túl pedig szerintem a 280X is túl van árazva, ha úgy nézzük már lassan két éves termék átnevezve, és kijött már az utódja nem is hú de sokkal drágábban, ami okosabb és gyorsabb.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák