Új hozzászólás Aktív témák

  • VirsLee

    őstag

    válasz viharhozo #67375 üzenetére

    Pont ez a lényeg, hogy ez ilyen virtuális dolog. Nem igazi pénz :)
    Azaz nincs mögötte senki, aki garantáltan átváltaná neked a 3 billió dollárhoz tartozó áron. Neked kell úgymond vevőt találnod rá.
    A példa kedvéért tegyük fel, hogy van 1 millió bitcoin-od. Jó kérdés, hogy mennyi pénzed van? Itt lesz ez a dolog nagyon érdekes, mert senki nem tudja megmondani.
    Papíron lesz 35 milliárd dollárod, ugye? De soha nem fogod ezt az összeget látni egyben, hisz, ha át akarod váltani dollárra, akkor el kell adnod a BTC-t. Binance-en pl. 15-20k darab BTC forog egy nap alatt. Azaz 100k BTC-t is 1-2 hét lenne eladnod, és ezalatt elég sokat menne lefelé az ára. Tehát, ha úgy döntesz, hogy eladod bármi áron a BTC-t, akkor 1 millió darabnál szerintem simán beleállítanád a földbe az árfolyamot.

    Ezért nehéz dolog ez, mert igazából egy coin-nál nem sok hasznos dolgot tudsz vele csinálni, azon felül, hogy megpróbálod eladni drágábban, mint amennyiért vetted. Ez beválthat, de erre írtam, hogy kevesebb embernek fog ez a nap végén sikerülni, mint amennyinek nem :) Ettől még szépen lehet vele keresni, ha jókor szállsz be és jókor ki :D

Új hozzászólás Aktív témák