Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz Kobe #62558 üzenetére

    Egyebkent az alkatreszek meg idoigenyet tekintve nem tunik irrealis lehuzasnak.
    Egy raspberry pi 4 olyan 20-25K, valami doboz hozza meg jopar K, LoraWan gateway 10-20K, normalisabb antenna szinten kb 10-15K minimum, kabelek, dc adapter, SD kartya, ha hazilag allsz neki 0rol szerintem 70-80K konnyen osszejon.
    Ehhez kepest a 100K t nem erzem brutal lehuzasnak.
    Persze ez egyeni dontes kerdese, en ugy voltam ha az arat visszahozza mar jo, ettol hulyebb dologra is el tudok kolteni 100K t :) ami sajnos, manapsag mar l*faszt sem er, nem komoly osszeg, akarhogy nezzuk, akar az inflahoz / atlagfizuhoz vagy az 1 millas VGA karikhoz hasonlitod.....

    q765: szerintem az en irasomra gondoltal. Ha a Lorawan koncepciojat akarod megwrteni, ne a helium sitejat nezd, hanem a Lorawan et. Az egy dolog hogy a Helium os ezt lovagolja meg, de idehaza pl az Antenna Hungaria is uzemeltet LoraWan halozatot fejlesztoknek.
    Nem vagyok halozatos, de szerintem a hagyomanyos wifi ilyen celokra alkalmatlan. Kicsi a range.

    Ezt ne banyaszatra meg ilyesnire kepzeld el, az a mezesmadzag, az incentive, hanem ha pl 10-20 ev mulva onvezeto EV flottak lesznek, azok GPS adatainak tovabbitasara, OTA frissitesek letoltesere stb. Nyilvan egy ido utan elfogy a helium, de akkor meg ott a kesz halozat, amit lehet IoT gyartoknak kiajanlani.
    Azt mondani a Tesladnak hogy toltse le a frissitest a kornyezo wifirol vagy telorol eleg maceras, ket fallal odebb megszunik a jel....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák