Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz HSM #6070 üzenetére

    Ezen már én is gondolkoztam, hogy ha 1 és 10 közt skálázódik valaminek az árfolyama (legyen mBTC, de mindegy, mert fiktív példa) a Sell Orders listán, és valaki betol egy Buy Order-t tetszőleges mennyiségre 5 áron, akkor:
    A/1: először az 1-ért eladásra hirdetett coin-okból kap 1-ért váltva, és halad egyre 10 felé, míg el nem érte a kért ANN mennyiséget (tehát kerül vissza hozzá BTC is)
    A/2: "-", míg el nem fogyott az összes BTC, amiért vásárolni szeretett volna akármennyi ANN-t (vagyis elkölt minden BTC-t, amit akat, csak több coin esik le neki, mint "várta")
    B/1: legelőször a kerekítés szabályai szerint az 5-höz legközelebb eső áron kiírt Sell Order-ből kap, és halad lefelé (és így kb. pont annyi ANN-t kap kb. épp annyi BTC-ért, mint ahogy várta), a különbözetet pedig a váltó nyeli le
    B/2: -"- , a különbözetet pedig visszakapja BTC-ben
    B/3: -"- , a különbözetet pedig visszakapja ANN-ben
    C: Csak és csakis azon az 5-ös áron kiírt Sell Order-ből kap a vevő ANN-t, mikor épp kitesz valaki valamennyi ANN-t pontosan azon 5-ért (sem többért, sem kevesebbért), míg el nem költött a vásárló minden kiírt BTC-t (tehát az eladóknak kell reagálni erre, és ha nincs eladásra ANN azon az áron, akkor ki kell írniuk pont annyiért, míg el nem fogy a vásárló minden meghirdetett BTC-je, különben csak pang magában az irracionálisan jó ajánlat is).

    Nekem egyébként a C tűnne leglogikusabbnak, mert csak így lenne mindig előre kiszámítható, hogy pontosan mennyi BTC fog pontosan mennyi ANN-t érni, mindegy egyéb esetben kezelni kell valahogy valamelyik oldalon az eltérést.
    Persze ez a legkellemetlenebb mind a vásárlóknak, mint az eladóknak, mert kézi beavatkozásra, emberi reagálásra lehet szükség, hogy mozogjon a piac, nem elég megmondani az annyit és várni.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák