Új hozzászólás Aktív témák

  • oleslie

    aktív tag

    eszembe jutott valami. Nyakunkon a kánikula, egyre többen klímáznak, ez pedig óhatatlanul magával hozza az áramszünet című eseményt. Ilyenkor a gépek ugye leállnak. Azt persze be lehet állítani bios-ban, hogy bekapcsoljanak, ha visszajön az áram, de ...
    Ha egyszerre bekapcsol 5-10-x gép + klíma + vasaló + akármi, kismegszakító elsül(het), biztosíték kiolvad(hat). Ezt megelőzendő elkezdtem keresgélni olyan kütyüt, ami kb pont fordítva működik az a fajta időzítő (amivel már valószínűleg többen is találkoztak) ami adott idő után megszakítja az áramot. Ennek azt kellene tudnia, hogy ha áram alá kerül, beállíthassam, hogy a rá kötött technikára mennyi idő elteltével engedi rá a delejt. Ezzel ki lehetne védeni azt, hogy egyszerre induljon el minden, és az indulás alkalmával felvett nagyobb áram hatására leoldjon a kismegszakító (vagy kiolvadjon a biztosíték). Az nem opció, hogy rakassak fel lassabbat.

    A kérdésem a következő (biztos létezik ilyen cucc, há' mé' pont ilyen ne lenne):
    találkozott már valaki ilyesmivel? esetleg ötlet a beszerzésére? ebay-t nézegettem, de nem egyértelmű, vannak cuccok, de leírás zéró, csak a termék neve utal rá, hogy elvileg az amit keresek, de én ennél többre vágyom, kici óccó leírásra, bármire, amiben pl. leírja azt is, hogy hány A-t lehet rajta átereszteni, DC/AC/110V/220V/50Hz/60Hz/etc.

    Esetleg más ötlet a probléma megelőzésére?

    Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem

Új hozzászólás Aktív témák