Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtom
senior tag
válasz n0_gAboR #8925 üzenetére
Alapvetően igazad van, de FF-et szinte csak noflash-el használok, utóbbi hetekben a Chromium-ot is, ami valóban bogaras, de némi megalkuvással használható. Az OOO helyett pedig szándékosan ajánlottam az abiword-ot.
Az ATI kártyának utánaolvasgattam, ubuntufórumban volt pár xorg-os how-to, ez alapján úgy sejtem, hogy működőképes, más kérdés a teljesítménye.
-
Vladi
nagyúr
válasz n0_gAboR #8925 üzenetére
Flash plugin nélkül is van élet és net. Én is úgy használom a laposat Midori browserrel. Igaz az ennél jobb gép, de az is 5-6 éves technológia.
De xubuntut sikeresen használtam már p1-es laposon is, igaz nem volt villám, de nem is volt ez elvárás.
Kis időt rá kell szánni a rendszerre, annyi a nyitja.
OOo sem feltétel, abiwordel is meg lehet oldani a dolgokat.az ati chipet meg észre sem fogja venni, hogy az van a gépben, van olyan szintű az xorg támogatása.
il sole non sorge più ad Est!
-
Tim82
félisten
válasz n0_gAboR #8916 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, akkor - ha a sh4d0w ajánlotta megoldás nem jön be - Win2000 + Office 2003 lesz, szerintem XP-nek kicsit kevés lesz a 192 MB RAM is.
sh4d0w: neked is köszi, egy próbát megér, Xubuntu 8.04 LiveCD van is itthon, azt hiszem. Csak szövegszerkesztő kell, táblázatkezelő nem, a lényeg, hogy vagy tűrhető MS Office-kompatibilitással rendelkezzen, vagy tudjon automatikusan pdf-be "nyomtatni".
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
mkbla
senior tag
válasz n0_gAboR #211 üzenetére
- KDE 3.2.3
- GNOME 2.6
Ja, lehet, ha van helyed a winyón
csinálsz külön root (gyökér) particiot, a swap ugyanaz, és asszem a /home (vagy /usr, amelyik van) ugyanúgy fel lehet csatloni.
Nekem elég gyorsam bejön a linux (10.1 Mandrake) kb 15-20 mp
Suset-nem tudom 1ébként a winfos se sokkal lassaban jön be....
[Szerkesztve]''Az Open Source és linuxos rendszereknél szakértelem kell ahhoz hogy sebezhetővé tegyük a rendszert, míg a Windows esetében ahhoz kell szaktudás hogy megszüntessük a veszélyhelyzetet.''
-
mkbla
senior tag
válasz n0_gAboR #193 üzenetére
Nekem pont azért nem tetszik, mert nagyon szar az rpm csomag-kezelése. nem lehet semmit se normálisan le ill. feltenni rpm csomagokból, olyanok voltak, h amikor épp szervert akartam csinálni (csak h kiprobáljam a suse-t is szerverként, elég furcsa dolgok történtek, miután felraktam, elkezdtem ritkitgatni a csomagokat (mert hát ugye minek a szerverre;DVD/CD iro, film és zene lejátszó, képnézegető, meg egyéb multimédia programok.... magával rántott pár 100 függőséget, én nem olvastam mindet végig, csak le OK-ztam h akkor szedjen le mindent amit kijelölt.... a következő indításkor kernel Panic fogadott...., aztán óvatosabb voltam, reinstall után megint nekiálltam csomagokat ritkitani, ekkor már többet fennhagytam.... de következő indításkor a KDE nem volt hajlandó betölteni...... icewm-ből megpróbáltam visszaállítani, amikor feltettem a hiányzó csomagokat, magával rántotta a CUPS-ot (ami tudvalevőleg nyomtatáshoz szükséges.... de nem tudom mi köze a grafikus felülethez, vagy pár más 1éb dolgoknak...) mind1 szerintem a suse akkor se jó, nem lehet testre szabni, legalább is nekem egyáltalán nem sikreült.....
1ébként nekem a hardveres részével sincs semmi gondom.....
Mandrake-hez (és sokminden máshoz) pl az rpmfind.net -en lehet találni csomagokat.
Mandrake Rulez!!!!!
[Szerkesztve]''Az Open Source és linuxos rendszereknél szakértelem kell ahhoz hogy sebezhetővé tegyük a rendszert, míg a Windows esetében ahhoz kell szaktudás hogy megszüntessük a veszélyhelyzetet.''
-
meoindil
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest