- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Synology NAS
- eBay
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Crypto Trade
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuTamás
friss újonc
Köszi! Ránézek
-
DGery
aktív tag
nézd meg, hogy az átlók rendben vannak-e a kereten, a gumiszalag nem-e laza illetve az Y mozgató tengelynek nem lehet lógása.
Így első körben ezekre néznék rá Sculpfun-os tapasztalatok alapján, mert ez a gép eléggé ahhoz hasonlít[ Szerkesztve ]
by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
PuTamás
friss újonc
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Longer ray5 10w-om van.
A probléma az, hogy gravírozásnál elcsúszik a kép. Vízszintes és függőleges irányú gravírozásnál is. Már minden létező csavart meghúztam, mindent patikára letakarítottam. Én sajnos ennyit tudok hozzászólni a dologhoz. Tudnátok tanácsot adni?
Köszönöm -
DGery
aktív tag
Szia!
Hardveraprón van egy srác, aki ezzel foglalkozik[ Szerkesztve ]
by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
kuyarashi
őstag
Akkor annyit tudok segíteni, hogy ezt elsősorban UV lézerrel csinálják. Elég ritka. Nálunk van ilyen gép, forgalmazzuk is, de bérmunkát csak nagyobb mennyiség esetén tudok vállalni.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Tiger.
nagyúr
-
félisten
Hálós alátétre, elszívóra van ötletetek? Egy AtomStack A20-ast vennék végre birtokba.
Védő borításon is gondolkozom, de lehet, hogy azt inkább készítenék hozzá. Ehhez a fényszűrős ablakanyagot hol lehet beszerezni?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Tiger.
nagyúr
Tud valaki valakit aki laptop billentyűzet gravirozassal foglalkozik?
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
kuyarashi
őstag
válasz kuyarashi #545 üzenetére
Ma jött hozzánk egy új fiber, ami szintén attól fiber, hogy a munkafény üvegszálon keresztül ér a munkaasztalig. Viszont ez egy 3 kW-os fémvágó lézer. Nem gravíroz, csak vág. Ezeknek az általános mérete 1.300 × 900 mm-től kb. 1.500 × 3.000 mm-ig terjed. Valamint ez az a kategória, ami ár-érték arányban korrekt, viszont még targoncával, békákkal mozgatható. Természetesen van kisebb is és sokkal nagyobb is.
Galvo fejes, jelölő fiberünk mindig van. Ezek jelölésre, 3D gravírozásra hivatottak, de vékony anyagot, sok menetben vágni is képesek. Általában 20 - 100W teljesítményűek.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
Szerintem nagyjából azonnali. A "Help > Licence Management" menüből éred el a meghosszabbítás gombot.
MrChris (#544)
A fiber lézer is 1064 nm hullámhosszal dolgozik, de attól "fiber", hogy optikai szálon (fiber) keresztül ér el a lézerfény a forrástól a lézerfejig.[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
LightBurnben sokszor lehet kérni trial hosszabbítást, esetenként egymás után többször is.
Milyen az a fiber fej?
(Egy valamire való fiber jelölő lézer mondjuk 1 millánál kezdődik.)iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
MrChris
nagyúr
válasz kuyarashi #540 üzenetére
Úgy tudom a random működés egy régi verzióval volt, nem ez az új 1.7-essel...
Most mérgemben feltettem egy virtualboxoba, sikerült beizzítani, még az IP kamerám képét is bevarázsoltam. Minden ugyan úgy müxik a virtuális gépen mint rendesen csak a felbontást nem bírtam FHD fölé állítani. Ha lejár a triál csak újraindítom egy klónban."A spay-k horror árúak." Már így is sokkal többet tettem ebbe a játékba mint az elején akartam... pl van fiber fejem az S9-hez, a rézen pompás feliratot csinál, de alun kevésbé látható.
-
kuyarashi
őstag
Ja, Pro lett, így benne van a DSP és a Galvo vezérlő is.
Akinek csak egyik kell, az megszívta, akinek mindkettő, az pár fillérrel jobban járt. Aki pedig október előtt rendelkezett DSP, vagy Galvo liszensszel, az ingyenesen megkapta mellé a másikat.
JulianSinulf (#537)
Azt hozzá kell tenni, hogy sokkal többet tud a LightBurn, mint régen, igazából nem most drága, hanem akkoriban volt kedvező az ára. Az emelés mértéke, viszont tényleg drasztikus a 2023 év végihez képest.
MrChris (#538)
A tört verzió például olyat is csinált galvónál, hogy random időben, random helyre, menet közben beleküldte az anyagba a LightBurn logót, meg valami olyan szöveget, hogy "A szofverhamisítást a törvény bünteti.". Nem vicc.Mi 2 kulcsot vettünk, így 6 számítógépen tudjuk használni.
A spay-k horror árúak. Ha kicsi a meló, akkor biztosan nem éri meg, ha valamivel több darabos és el tudod használni rá a flakont, akkor talán megfizetik, ha ennél több, akkor érdemesebb bérben megcsináltatni fiber lézerrel, ha nagyobb tétel, akkor célszerű fibert venni. Megváltás. Sokkal kényelmesebb, pontosabb, gyorsabb.
-
west
őstag
Én is ritkán használom. Na mondom megveszem 21k ért. Aztán pislogtam rendesen az árán. Ja akkor nem.... Nem magyar bobbysoknak való a mostani ára.
Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarosítás
-
MrChris
nagyúr
válasz JulianSinulf #537 üzenetére
Biztos kiszámolták miért éri meg, de beszédes, hogy kb. azonnal lett egy tört verzió. Eddig nem olvastam, láttam negatív véleményt a működéséről, 'csak' azt, hogy virnyának jelzi a rendszer.
Ha dolgoznék vele nyilván még így is megéri, de havonta egyszer feliratozom, vagy vágok sablont már inkább alternatíva után nézek.Milyen fémre jelölő spray-t érdemes venni? Ami itthonról is beszerezhető és nem horror áron?
-
JulianSinulf
senior tag
Azta. Rendesen megy felfele. Áprilisban vettem 69€-ért. Én is szívtam a fogam, mert mikor a K40-et vettem, akkor még csak 30€ volt és gondoltam, hogy ráérek megvenni, először kipróbálom próbaverzióval.
De nem gondoltam volna, hogy durvábban emelnek árat, mint amilyen az infláció. Vagy náluk nagyon durva az infláció. -
MrChris
nagyúr
Elszántam magam, hogy megveszem a Lightburn-t, erre több mint duplájára emelték az árát!
-
Joci93
senior tag
Én azt használom, amit a géphez adtak, + nálam van egy ilyen burkolat a gép körül, azon is van szűrő, nem szoktam a lézert nézni munka közben.
Jaa, műanyagot vinnie kellene.
Szerintem még ezt is viszi, ez a leírás szerint alumínium ötvözet:
Temus linkFurcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
félisten
Nagyon köszönöm!
Szemüveg van a géphez, de számtalan helyen olvastam, hogy a gyárilag mellékelt általában nem igazán nyújt megfelelő védelmet.
Kamu réz alatt a réz színű bestékkel megfuttatott műanyagot értem, amit mondjuk a Mister Minitnél is gravíroznak. Az szerintem vinnie kell a 20 wattos diódalézernek is -- az persze már más kérdés, hogy hogyan fog kinézni. Esetleg ha kombinálom a mechanikus gravírozóval...
Szerk: Az Általad linkelt szemüveghez azt írják, hogy "Alkalmazható: 200-540 nm hullámhosszhoz". A gravírozóhoz meg azt, hogy "550-950nm"... Vigyázz, hogy mihez használod!
[ Szerkesztve ]
-
Joci93
senior tag
Halihó,
1. - A gép mellé nem járt szemüveg? Nekem hasonló van: link
2. - Itt van jó pár, de ez csak egy oldal a sok közül: vecty
3.- Én innen szoktam rendelni, a szállítás nem mindig gyors.
4.- Én rétegelt lemezzel csinálnám, annak van némi tartása.
5.- Ezt nem tudom, de szerintem ez nagyban függ a lézer erősségétől. Szerintem ehhez már inkább co2 vagy fiber kellene.
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
félisten
Üdvözlöm a Tisztelt Topiclakókat!
Teljesen kezdő vagyok a lézergravírozás világában, de szert tettem egy AtomStack A20 pro 20 wattos készülékre. És van egy csomó kérdésem:
1. Érdemi védelmet nyújtó szemüveget hol/milyet érdemes venni?
2. Egyszerű ábrákat (mondjuk óvodai jelnek, kis bilétákra) hol találok a neten? Ergo valami ábragalériát keresek.
3. Érdeklődöm továbbá, hogy hol érdemes anyagokat, kezdetben, tanulni alapvetően furnért beszerezni. (Nulladik próbálkozásra a Temu jött be...)
4. Amit nagyon szeretnék csinálni a géppel, az 2D és 3D kirakós játékok vágása. Ezekhez milyen az ajánlott anyag?
5. Kamu réz névtáblák készítése megoldható lézerrel?
[ Szerkesztve ]
-
west
őstag
Mi kifejezetten magyarításokkal foglalkozunk.2002 óta. Minden fajta billentyűzet egyedi karakterkészlet a rendelkezésünkre áll. Nyugodtan kereshetsz privátban, ha magyarítani szeretnél valamit.
Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarosítás
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Laptop billentyűzetet szeretnék magyarra gravíroztatni.
Tudja valaki esetleg, hogy merre induljak el Budapest és környékén? -
-
kuyarashi
őstag
Igen, csiga lassú; már eleve a 2 W miatt. Az nagyon kevés. Fiberekből a 20W az alja. Ezekkel például eloxált dolgokat már lehet nagyon gyorsan jelölni, mély gravírozáshoz viszont célravezetőbb az 50, vagy 100 W. Illetve a lencsével lehet még játszani. Ezekben cserélhető és a kisebb munkafelületűek kisebb helyre koncentrálják az energiát, így mondhatjuk, hogy "megnő" a teljesítmény.
Ezt a 20 mm-es karkötőt 30 W-os fiberrel csináltam. Több órába tellett. 100 W-os MOPA fiberrel ez 20-30 perc.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz kuyarashi #522 üzenetére
Csak hobbira kell, nem üzletszerű tevékenységre. Feliratoznék általam készített eszközöket, mérőskálát tennék rájuk, besztást kiosztanám, meg ami jön. Nyilván nem létszükséglet, hanem megtetszett, kipróbálnám, amibe került eddig megérte, viszont abba belefutottam, hogy pont a rezet és alut nem viszi, pedig ez adná a fémeim gerincét. Egy normál fiber ha jól láttam 500 vagy inkább 600-tól kezdődik, teljesítményben nekem bőven elég, de méretben árban már kicsi és számomra sok. Kutakodásomból az derült ki hogy a 2W elégséges lenne, ebben kipróbálják. Persze csigalassú egy tükörrel(?) irányított 20Wattoshoz képest.
-
kuyarashi
őstag
Sosem használtam, de tudom mit tud egy normál fiber. Ez olyan kb., mint amikor fotózni akarsz és keresed a sok bizonyítékot arra, hogy megfelel a 100.000-es D3200. Ha kicsit is komolyan gondolod, akkor sajnos nem az, sőt brutálisan távol van tőle. Ha pénzt is szeretnél vele keresni, akkor meg egy nulla. Vagy be lehet csavarni napi 1.000 csavart Parkside behajtóval is, de ha kezedbe fogsz egy Hikokit, azonnal érezni fogod a különbséget.
A Sculpfun fiber és egy "valódi" között pedig 10× ekkora lehet a különbség. Az árának a fele eleve a design. Hobbizni, vagy kipróbálni, hogy működik-e egy konkrét anyagon, arra jó lehet, de kb. ennyi.
A teljességhez hozzátartozik, hogy esetenként a legolcsóbb géppel elvan valaki akár évekig is, viszont az biztos, hogy durván le is korlátozza az illetőt és visszafogja a fejlődését. Mondhatnánk úgy is, hogy idő és pénzpocséklás volt megvenni. (Mint mondtam, a hobbizás az más kategória.)iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
MrChris
nagyúr
válasz JulianSinulf #517 üzenetére
Még olyan kérdésem is lenne, hogy az infránál mit lehet csinálni különböző frekvenciákon, mire jó az állíthatósága? Fémen a színét befolyásolja?
A Sculpfun IR2-nél erre nincs mód és úgy tűnik talán a többi 2Wattosnál se.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz JulianSinulf #514 üzenetére
Még próbálkoztam, acélba tud gravírozni és van olyan sárgaréz lemezem amibe szintén, valószínűleg az ötvözet függvénye. Aluból kétfélét tudtam kipróbálni de egyáltalán nem megy. Itt van egy Gweike Cloud G2 20W ami fém névjegykártyába 10 menetben át tudja vágni. 2W-al az lehet, hogy pont 100 menet:
xTool F1 Ultra készülékben látom, hogy kétféle lézer van, infra mellé miért kell dióda lézer? Mi az amit az infra nem tud? -
H2o-pok
senior tag
Üdv
Max.500ezer ft ig milyen gépet tudnátok ajánlani. ? Hobby célra kellene, főleg fa gravirozás, és fa disztárgyakhoz. Kb.20as vastag fa vágása előny lenne. És mindenképpen itthoni vásárlás jöhet szóba.
Köszi -
JulianSinulf
senior tag
2W.
Én megnéznék pár tesztet. Gyors biztos nem lesz.
És mélyet sem nagyon kell vele csinálni. Hacsak nincs nagyon sok időd.
Én egy 40 mm-es érmére gravíroztam mélyet. 6 óra volt 20W-os (xTool F1 Ultra) lézerrel és rendesen összekoszolta a gépet. Meg a szűrőt is. Szóval túl gyakran mélyet nem fogok gravírozni.
Alu italosdobozt szerintem a 20W-os sem visz át. A reklám szerint 0,2 mm-es alut képes átvágni. Azt nem írják hány menetben. Van 0,2 mm-es alu névjegykártyám. Nem tudom hány menetet ráküldtem, de nem tudta átvágni.Mindenképp nézz videót, hogy milyen is a 2W-os lézer.
-
MrChris
nagyúr
válasz kuyarashi #512 üzenetére
Ettől a Sculpfun IR2-től mit várhatnék, vagy mit nem? Úgy tűnik ez a legolcsóbb fiber lézer megoldás. Szeretnék pl sárgaréz, alumínium kézi szerszámokra jól látható feliratot, mm beosztást... Több menetben képes mélyebben ezekbe behatolni, tehát egy kicsit negatív dombor felületet adni? Alu italosdoboz anyagát át tudná vágni? Ez is úgy égeti a fát mint a kék dióda lézer? Fiberlézer van amire nem képes a dióda lézerhez képest?
Ha ezeket elbírja akkor lehet, hogy beszerzek egyet. -
kuyarashi
őstag
Így van, fémhez fiber lézerre van szükség. Ezek jelölnek, de ha kell, akkor mélyen is gravíroznak. Én használok fibert is.
Nyilván más árkategóriát képvisel, mint a "kék lézerek", de más is várható el tőle.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Úgy látom ezzel az 5.5W-os 450nm-es kék lézerrel nem lehet rézbe gravírozni, helyette az 1064 nm-es infravörös kell. Kipróbáltam a festést és sok menetet de kb hajszálkarc amit látni lehet rajta. Egy oxidált rézlemezen több nyomot hagyott, de fényesítés után kb semmi se látszott. Szép pénzt kérnek az infra lézermodulért.
-
MrChris
nagyúr
Van egy Scuplfun S9 gépem azzal tudok valahogy sárgarézre feliratot gravírozni? Eddig hiába próbálkoztam alacsony sebességgel 100%-on csak felmelegített az anyagot.
-
kuyarashi
őstag
válasz JulianSinulf #505 üzenetére
Akrilt alapvetően csak a CO₂ lézer vágja. Üveget pedig az M8 MOPA fiber.
-
JulianSinulf
senior tag
válasz Devil Smile #506 üzenetére
A festéssel csak a felső felületet lehet gravírozni. Vágásra nem alkalmas.
Legalábbis amit találtam lehetőséget, az csak ezt tudta.
Áttetsző üveg esetén ugyanez a helyzet. Ahhoz direkt javasolnak valamilyen spayt is.[ Szerkesztve ]
-
Devil Smile
őstag
válasz JulianSinulf #505 üzenetére
Hello, nem akarok hülyeséget mondani, de mintha azt olvastam volna, hogy ha pl megfested, akkor viszi... DE majd hátha nálam tapasztaltabbak is tudnak válaszolni..
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
JulianSinulf
senior tag
Sziasztok!
Átlátszó acryl-t csak CO2 géppel lehet vágni?
Vagy van valami trükk, amivel a kék lézer, fiber IR is átvágja, csak én nem találtam meg a neten? -
H2o-pok
senior tag
Sziasztok
Kis segitséget szeretnék kérni tőletek.
Lézergravirozó vágó gépet szeretne az egyik asztalos barátom,főleg fa dolgokhoz. Kb.500e ft lenne max rá a keret. Teljesen új ebben a témában. Tudnátok esetleg ajánlani valamit? A creality falcon 2 pro 40 és 60w ost néztük eddig. A munkaterülete 400x4xx, de ő inkább nagyobbat (500x600,stb)szeretne. Persze mondtam neki a kinálatot és paramétereket tekintve, kompromisszumot kell kötnie, méret, watt, ár,stb. ,mint nekem is,mielőtt megvettem a 3d nyomtatóm.
Egy másik dolog. Ezekhez a gépekhez mellékelik a gyári pc -s programot is? Van esetleg olyan ami magyar nyelvű?
Köszi -
tLK^
csendes tag
Sziasztok.
A napokban szereztem be egy VEVOR W10 lézergravírozót, melyet LaserGRBL-el tesztelgetek. (https://m-eur.vevor.com/laser-engraving-machine-c_11141/vevor-laser-engraver-laser-engraving-machine-10w-compressed-spot-rotary-roller-p_010337657576)Főként fekete festett üveg, valamint aluminium-tin kannákat szeretnék gravírozni, logót, felirattal és QR kódot. Tesztelgetem folyamatosan a különböző beállításokat eddig a 300%-100ms 1-es vonal vastagsággal, lett a legszebb de tisztítás után a sima vonalon észrevehetők pontok. Illetve szöveg esetén mintha ugrana a lézer vagy a görgő.
Esetleg tudnátok adni visszajelzést hogy a felhasználóval van baj és nem a gép egy lowbudget setup? Illetve arról is hogy merre induljak el. (Png-t használok inoutnak)Előre is köszönöm
-
Janusz001
őstag
Üdvözlet, felirati táblákat kellene készítenem egy Longer 10w -os készülékkel, nem nagyokat (10X40mm), Lasergrbl lenne használva, de azt nem tudom, hogy mivel lehetne olyan szöveget elkészíteni, aminek a betűi csak vonalakból állnak és be lehet importálni ebbe a programba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM