Új hozzászólás Aktív témák
-
sulaco79
tag
válasz
skatebab #11046 üzenetére
értem...
Ahogy nézem m5400-asok egyel magasabb árkategória, mint az G-sek-Z-sek.
Hirtelen nem tudok jobbat ajánlani, mint 99Ft-ért a Z510-es + 25 Ft-ért bele egy i5 4200M (ez van M5400-ban is)
Ha csak számszaki szempontból hasonlítjuk össze 202-125=77 Ft-al jössz jobban ki. De persze vannak más szempontok is...
-
sulaco79
tag
válasz
skatebab #11043 üzenetére
Ha újat nézel, akkor 150 körülig az i3 4000M-es G510-es van R5-ös Radeonnal (154Ft-ért) Egy tízessel drágább az i5-ös U-s... ezek nem annyira lehengerlő ajánlatok...
Nem tudom mennyire sürgős, lehet meg kéne várnod a karácsonyi dömpingárazást, hátha kitudsz fogni valami jó akciót!
javítás: nomen est omen
-
sulaco79
tag
válasz
skatebab #11043 üzenetére
Kockázatos a procicsere, efelől nincs kétség.
Az első kérdés a "motorháztető" külső csavarjain vannak-e matricák?
Mérhetetlen genyóságnak tartom a külső matricázást, mivel a CRU (HDD-RAM) alkatrészek cseréjét nem tiltja a Lenovo (nomest omen: Consumer replaceable unit), de, hogy ezekhez hozzáférj meg kell sértened a külső matricákat. De ha a matrica sérült, akkor simán beleköthet a szerviz, és akár el is utasíthatja a garanciális javítást!
A nemzetközi lenovo fórumon olvastam olyat, hogy nem sérti a garanciát pl: a HDD csere, de hallottam olyat is, hogy ettől óva intenek...én szartam rá és kicseréltem
Ha már benn vagy gépházban és a hűtőcsavarjain nincsen matrica akkor simán cserélhető a proci is, ha ne adj isten garanciázni kell akkor meg vissza kell rakni a régit!
Amúgy van valami konkrét oka az i5-ösnek? Mert a hirdetett z510-es a 3550M-es procival nem rossz vétel, pláne a GT740M-el megtámogatva.
Kérdezd Batonyót, neki ilyen van ha jól tudom...
Ezt bármikor tudod fejleszteni a későbbiekben.
-
sulaco79
tag
válasz
skatebab #11037 üzenetére
Szia!
Kérdés, mit értesz a nem eget verő alatt?
Az i5-ös (M vagy U-s) ideapadok R5-ös Radeonokkal úgy 150-160 környékén mozognak...
pl: itt
de vannak unortodox megoldások is
itt van ez a haswell celeronos használt, de még 3 év garis G510-es GT740M-es GPU-val 100 Ft-ért, ha ehhez beszerzel egy i5-ös haswell-t 25-ért, akkor összesen 125 Ft-ból van egy jó kis lapid...
de mint mondtam ez egy unortodox megoldás
-
426os
őstag
válasz
skatebab #10857 üzenetére
Alapvetően ha normális hűtés van egy gépben, akkor nem is kell hűtőpad. Kezdetnek csináld azt, hogy a lábai alá teszel pl 4 üdítős kupakot, hogy alul legyen helye a levegőnek járni. Ha ekkor is is nagyon meleg marad (procitól, vga-tól függően terhelés alatt 80-90 fok "normális" lehet), akkor még egy újrapasztázást meglehet ejteni. De benézhetsz ide, itt fognak ajánlani a géphez való hűtőpadot.
-
Impressa
őstag
válasz
skatebab #8780 üzenetére
Jó kis tuning lett.
én azt a pasztát használom a laposoknál, vagy az MX-4-est. A hűtő sem ha van. ( az is van a gépem alatt )
(#8781) szekra nálam is szokta időnként hallatni a hangját, de 1 éve nem változott semmit (kopp-kopp)
(na jó, közben papíron cserélték a HDD-t gariban) Esetleg nézz rá Sentinellel, hogy nem-e valami használja a háttérben a vinyót, vagy a SMART táblát, van-e változás.
-
Impressa
őstag
válasz
skatebab #8772 üzenetére
Ok, then... new visual information: video műszerész csavarhúzó kell hozzá.
most találtam neked, a lényeget láthatod.
de nagyon bonyolultra csinálták a burkolatot mindent ki kell szedni mert rejtett bonúsz csavaraok vannak alattuk, mint ha húsvéti tojásokat keresnék
szinte mindegyik laposnál vannak ilyen anomáliák.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házi hangfal építés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Lenovo X60S Bios jelszavas 3 gyári töltő, esetleg dokkoló
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad T14 gen4 I L14 gen4 I P14s gen4 GYÁRI MAGYAR billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- IdeaPad 5 Pro 16ARH7 16" QHD+ IPS Ryzen 7 6800HS CE RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest