Új hozzászólás Aktív témák

• Segal

veterán

válasz Mercutio_ #32654 üzenetére

Readásul addig is teherbe eshet a bérlő amíg a lakásban lakik. Én szó szerint mindenre próbáltam felkészülni. :K
    Viszont engem az sem érdekelne hogy nem passzív bevétel, meg az sem hogy adódhatnak kockázatok amíg érdemben jobb bevétel szerezhető ezzel (nyilván ingatlanáremelkedés+bérleti díj).
    A probléma nálam ott kezdődik hogy jelen pillanatban ezt a legoptimálisabb esetben is 1 esetleg 2%-ra teszem pluszba, de ugye az a legoptimálisabb eset, magyarul kizárható :DDD
    Ha viszont reálisabban nézem a képet akkor nagyjából ugyanez a szám jöhetne ki csak melózni is kéne érte, vagy ami még rosszabb ha baj adódik akkor drasztikusan eshet a %.
    A nagy kérdés max 1-2%-ért érdemes extra kockázatot vállalni? Egyértelműen nem.
    Persze ha helyreáll a rend (csökkenő hozamkörnyezet ákk oldalon, növekvő lakáskínálat, csökkenő albérletkínálat) akkor érdemes lehet ezen újra elgondolkodni, de jelen pillanatban szerinteem ez a hajó elment.
    VMatteo álláspontja is érthető a részemről, mert ő már eleve realizálhatott Budán egy ingatlanár növekedést plusz még jó áron tudta kiadni.
    Ha most kéne vennie ugyanott és bérlőt találnia esetleg kevesebbért (annyira nem követem Pestet, de lehet itt is esett picit az ár vagy idővel elkerülhetetlenül fog a túlkkínálat végett) akkor lehet ő is másképpen látná.

Új hozzászólás Aktív témák