- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
kriptót tőzsdén nem tartunk és revoluton sem mert az nem a tiéd, hanem átadtad "megőrzésre" a tőzsdének vagy revolutnak, csak annyi legyen tőzsdén amivel folyamatosan kereskedünk, a hosszútávú befektetésre Ledger a válasz [link] ...legalábbis nálam
, amúgy meg kriptóba annyit fektetünk ami nem fáj..... (persze fájna
)
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Hosszú távon, akár 10 éven át szeretném a vásárolt kriptovalutáim megtartani.
Akár Revoluton, akár binance, vagy máshol vásárolom, felmerülhet, hogy az a cég/applikáció becsődöl, vagy bármi történik majd egyik évről a másikra vele.
Ez ellen mit lehet tenni? Ti nem aggódtok ez miatt?
köszi -
törölt tag
...
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Értesültem róla, hogy ha Revoluton keresztül veszek kriptovalutát (Ethereum és Bitcoin), akkor az továbbra is a Revolut tulajdona lesz és nem lehet széles körben szabadon felhasználni. Kb. csak visszaváltani lehet forintra és elkölteni.
Milyen oldalakat ajánlatok, mint pl. Binance.com, ahol a megvásárolt coint szabadabban több mindenre felhasználhatom?
Például mit használhatnak a nagymenők a kripto vásárlásra, mint pl. Elon Must néha kriptot vásárol?köszönöm.
-
Frozen
addikt
A revolutionra aki vesz ki rendszeresen az mekkora osszegeket kuld ki? Es nem volt vele még gond? ( Tiltás ,telefonhívás kérdezőskődés?)
-
Garsza
veterán
válasz
fireman123 #590 üzenetére
Akkor megvárom még meg lesz a 0.05 és kifizetnek. Utána át állok. Ha fogom még csinálni.
-
fireman123
őstag
nagyjából hasonlóak, az ethermine pool egy kicsit jobb, alapból ott is 0,05 a minimum limit, de ha 7 nap alatt nem éred ezt el akkor már 0,01-et elérve kifizetnek [link] ...aki 1-2 gpu-val bányászik annak ez előnyösebb ....(szerintem amúgy is jobb mert nagyobb pool, sokkal nagyobb a poolhash és kiegynlítettebb a szerencse, ...én most itt túrok)
-
Garsza
veterán
válasz
fireman123 #588 üzenetére
Értem. Akkor jól sejtettem. Köszönöm.
Egyébként van olyan bányász társulás akiknél jobbak a feltételek? Vagy ezek közt nincs különbség.
-
fireman123
őstag
metamaskot nem ismerem de úgy általában walletben nem lehet váltani, kivétel a ledger, .....akkor érdemes új címre bányászni ha az előzőre elérted a limitet és kiutalhatóvá válik, ez a 2minersen 0,05 eth, amikor ez megvan akkor átírod a bat fájlban (ha win alatt fut a miner) a binancen generált eth címet és onnan kezdve arra a címre gyűlik a bányában az eth és ha megvan a limit akkor azt már oda utalja a 2miners, ...amíg a jelenlegi címen nincs meg a limit addig oda kell túrni mert amúgy az elveszne, azaz meglenne csak nem férnél hozzá
-
Garsza
veterán
válasz
fireman123 #586 üzenetére
A metamasknak nincsenek ilyen funkciói?
Meg menetközben lehet pénztárcát váltani? Nem veszik el amit eddig kibányázta? Nem a pénztárca cím hez van hozzárendelve az egyenleg? -
fireman123
őstag
beutalod egy váltóra, pl. binance-re és ott átváltod euróra, majd kiutalod bankszámlára (revolutot nem tudom támogatja-e a binance), ....de még egyszerűbb ha közvetlenül binance eth címre bányászol, ekkor a 2miners a binance címre küldi ki ha eléred a kifizetési limitet, így megspórolsz egy utalást a wallett és a binance között, ...ha jól emlékszem a binance-n euró utalás talán 0,8 euróba kerül, de ez nem biztos, megtalálható a weblapjukon minden fee
-
Garsza
veterán
Helló!
Segítség kéne.
Elkezdtem pár napja bányászni egy RTX 2070 -vel 2minerstársulatnál.
Metamask -on hoztam létre, egy pénztárcát. Az volna akérdésem hogy hogyan tudom a kibányászott ethereumot, eurora dollára vagy forintra váltani, és átutalni Erste vagy Revolut számlámra? És milyen költségekkel jár ez? -
Frozen
addikt
Valaki használ visa alapú kártyát ami támogatja a kripytot? Van neki valamennyi díja de közel sem annyi mint pl az atm
-
m130
csendes újonc
válasz
fireman123 #580 üzenetére
Köszönöm!
-
m130
csendes újonc
Sziasztok,
Ha coinbase-n váltogatom a bitcoint, ethert, usdc -re és viszont. Az adó köteles, vagy csak onnantól miután valós valutára váltom? És mivan ha ez csak 5 év múlva történik meg?
Ugyebár az usdc a dollár árfolyamát követi, szóval olyan mintha dollárra váltanád, de mégis csak egy altcoin.Köszi
-
samfishR
senior tag
válasz
fireman123 #568 üzenetére
én még azt is kinézem belőlük, hogy figyelik, hogy mi van az ellenoldalon mikor beutalsz saját szlára (pl coinbase, cryptocom, stb számlaszámairól)
-
Reggie0
félisten
válasz
fireman123 #566 üzenetére
A gyanus mozgasokat mar 1000 eurotol jelentik a bankok, az pedig az adott ugyintezotol/banktol fugg, hogy mi szamit nekik gyanusnak.
-
-
Advent
tag
Coinbase-ről transferwise-ra vagy revolutra érkező utalás után mennyire lát bele a Nav a tranzakciókba , esetleg onnan magyar banki számra utalni vagy az már necces vagy hagyni az egész játékot és befizetni az adót ?
-
butch3r
senior tag
válasz
fireman123 #562 üzenetére
aki ránéz ha van változás majd meséljen pls
-
-
samfishR
senior tag
ha crypto lendingből/stakingből, vagy pl blockfi/celsius-ról származó "kamatot" kiutalom számlára, azt hogyan adózzam? az nem tőkenyereség.
-
fireman123
őstag
[link] ....az adószakértő szerint továbbra is egyéb jövedelem és nincs maximuma a szocho-nak
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
fireman123 #557 üzenetére
Tényleg nem sok, és pár hete még ennyit se ért
Köszi a megerősítést!
-
koko52
nagyúr
válasz
fireman123 #557 üzenetére
De a Huf-ot kiadja a gép? Azt hittem számlára megy.
-
-
Bathalsar
aktív tag
Van 0.2xxx ETH-m, szeretném HUF-ra váltani. Legegyszerűbb és legkönnyebb, ha ATM-et keresek fel?
-
Pioneer
őstag
Egységesen mindenhol napi 60e Ft, vagy havi 300e Ft!
-
Reggie0
félisten
válasz
fireman123 #552 üzenetére
300k meg mindig, de azt egy nap tobb automatan is bejatszhatod.
-
fireman123
őstag
...bizonyos összeghatárig anonim
, ....nem vagyok naprakész hogy ez most mennyi, de 2019-es emlékeim szerint akkor 50e ft-ig volt anonim, 50e-300e telefonszám azonosítás, 300e ft felett fényképes igazolvány+szelfi, ....50e ft-onként elég macerás lenne egy fiat kapu.... (főleg ha 50e-100e $ lesz egyszer a btc
)
-
Reggie0
félisten
válasz
fireman123 #550 üzenetére
Vagy ott az automata. Dragabb, de anonim.
Új hozzászólás Aktív témák
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest