Új hozzászólás Aktív témák

  • xtend

    senior tag

    válasz ZionDUC #39073 üzenetére

    Android rendszerű tv-kre lehet Kodit telepíteni, de viszont asszem egyik droidos tv sem tudja Kodiban a kadenciahelyes lejátszást.
    Egy általam ismeretlen szerző fogalmazta ezt meg nagyon jól érthetően, idézem:
    "Továbbá tudni kell azt, hogy androidot ha videó lejátszásra fogod be, nem létezik kadencia helyes lejátszás, ezt sokan észre sem veszik, mert csak bizonyos jeleneteknél ordítóan szembetűnő. A kadencia helyes lejátszás lényegét egy példával tudom a legegyszerűbben elmagyarázni. A legtöbb mozifilm 24 képkockát tartalmaz másodpercenként, ezt úgy is szokták kifejezni, hogy 24p, ezt akkor tudja egy TV helyesen megjeleníteni, ha a HDMI kimenet is 24p-re kapcsol, de ez androidnál nem történik meg, marad a kernelben meghatározott 50Hz vagy 60Hz, ha pl. 50Hz-re van kalibrálva, akkor ahhoz, hogy kijöjjön a lépés meg kell kettőzzön 1 képkockát, ami jó szemmel láthatóan akadozásként látható, de ehhez a legtöbb esetben tényleg jó szem kell, viszont bizonyos jeleneteknél, akár egy száguldó autó, egy helikopterből felvett jelenet stb. mindenki számára jól látható, csak sokan túllendülnek ezen, de sokan morgolódnak is, hogy ők bizony nem ilyen lovat akartak."

    Meg szerintem 55" tv-hez képest ezek a tv-k amit linkeltél kurv@ drágák.... szerintem... lehet tévedek..ott van a Xiaomi Mi TV P1 55 100.000 olcsóbban pl..de te tudod

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák