- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
endruboy1
senior tag
Üdv!
A K4-em azt produkálja, hogy hiába nyomom a bekapcsoló gombot nem kapcsol be, csak világít zölden a led az alján. Ha hossza nyomom akkor felvillan egy pillanatra feketén a képernyő aztán semmi. Mindezt az után hogy neteztem, olvasgattam rajta kb negyed órát, utána elraktam és miután elővettem már ilyen volt. Lehet hogy a tokjában megnyomódott esetleg párszor a bekapcsoló gomb de más ötletem nincsen hogy milyen más behatás érhette...
Most feltettem töltőre, hátha... valami ötlet hogy mi lehet a gond vele? Egyébként mióta az új szoftver van fent (a héten frissítette mert addig nem volt bekapcsolva a wifi) más egyéb bugokat is láttam, lehet hogy ez is annak a bűne? -
endruboy1
senior tag
válasz endruboy1 #7661 üzenetére
Igen, megint én... tudom hogy magamhoz beszélek de hátha egyszer még másnak jól jön. Szóval írtam nekik chaten és azt írták hogy ez csere lesz. Ellenőrizték a bankkártya adataimat és már el is kezdték a küldési folyamatot. 1 hónapon belül vissza kell nekik küldenem a rossz kütyümet UPS-el ingyenes szállítással.
-
endruboy1
senior tag
válasz sto1911 #7663 üzenetére
Hmm... hát akkor lehet hogy még egy e-mailes kört is járok megerősítés képen. Amúgy az oldalon máshol is azt írják hogy vissza kell küldeni. De különben már az Ordersnél látom hogy jön az új. Annyira nem ragaszkodom különben ahhoz hogy megtartsam mert max egy szétszedést tudnék vele kezdeni és akku ki-be ami kétlem hogy segítene mert a hard reset meg amúgy is működik. Max csak annyi a "kényelmetlenség" belőle hogy az UPS feladó helye valószínűleg nincs a közelemben, de majd utána nézek.
-
endruboy1
senior tag
válasz wardemi #7667 üzenetére
Szerintem azért hallani K4-es meghibásodásról többet mert jóval többet adtak el belőle.
A mentalitásukról annyit, hogy igen, egyrészt nem éri meg nekik a csalódott vásárló más részt - és inkább ez a helyzet - ők nem első sorban az eladott készülékekből profitálnak, hanem a rájuk való tartalomból. Ezért is olcsóak (állítólag majdnem gyártási árúak) a készülékeik is. Már az sem éri meg nekik hogy ha visszaküldenéd javításra a Kindle-ödet akkor a kieső időben ne vásárolj semmit vagy rosszabb esetben addig kipróbáld más cégek szolgáltatásait is. Persze ezt az egészet inkább a nyugati társadalomra, főleg az amcsikra kell érteni, ők azért sokat költenek legális tartalomra már.Szerk.: amúgy én igazán azon lepődtem meg hogy beírtam a problémámat és egyből az volt rá a válasz hogy akkor csere. Semmi kérdés, hogy próbáltam-e ki-be kapcsolni vagy hogy részletezzem hogy mit csináltam vele előtte hogy ez történt...
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
Erősen kétlem hogy javítanák a vissza küldött készülékeket. Az a helyzet hogy pl. az Amazon felhő szolgáltatását működtető szerver parkokban sem foglalkoznak az elromló szerverek hibakeresésével, egyszerűen deaktiválják őket és mikor az egész konténernyi szerver bizonyos százaléka már elromlott, fogják a konténert és bedarálják. Ennek 2 oka is van: egyrészt nem éri meg nekik a javítással tökölni (idő, pénz, szakember) másrészt nagyon komolyan veszik az adatbiztonságot, azaz nehogy 3. fél hozzá juthasson azokhoz az adatokhoz amiket azokon a szervereken tároltak. Persze vannak alkatrészek amikből fizikai képtelenség ilyen adatokat kiszedni, pl. CPU de ez sem foglalkoztatja őket.
Ugyan ez a két ok jelen van bármelyik másik vissza küldött készüléknél és nem hiszem hogy ha egy több száz ezer forintos szervert lazán bedarálnak akkor egy "filléres" Kindlével máshogy tennének .
Itt inkább arról van szó hogy azért kell visszaküldeni, hogy nehogy te megjavíttasd és így kapjál egy új Kindlét amit aztán tovább árusíthatsz így rontva az ő üzletüket. No meg akkor mindenki bejátszaná az "elromlott a kütyüm" kártyát ami viszont már nem nagyon érné meg nekik. -
endruboy1
senior tag
"(amúgy ha pedig javítás után eladod, és azt újra használják valahol, akkor megint ott vagyunk, hogy két aktív készülék kétszer akkora esély a vásárlásra)"
Igen, ez igaz de azért ha nyíltan azt állítanák hogy nem is kérik vissza a készüléket akkor azért nem járnának olyan jól. Akkor már az amcsiknak is eszébe jutna ezzel szórakozni szerintem. -
endruboy1
senior tag
válasz xcsaba1975 #7676 üzenetére
Mi került + 8k-ba?
-
-
endruboy1
senior tag
Üdv!
Most megkaptam a DHL-től a vámkezelős dolgokat. Küldtek mellé egy számlát amin a rendes ára van a Kindlenek, de hát ugye én ingyen kapom (csere). Vissza küldtem nekik az Amazonos számlát ahol mindenhol egy nagy 0 áll, az adós és vám rubrikában meg a szállítási költségénél is. Le is írtam nekik a szitut. Ugye nem fognak ezek után megvámoltatni?
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
-
endruboy1
senior tag
Na, megjött ma a csere Kindleöm de kértek érte 8k vámot. Akkor most ha írok az Amazonnak akkor ezt elvileg megtérítik?
-
endruboy1
senior tag
válasz xcsaba1975 #7718 üzenetére
Hát az eredeti (nem a mostani csere) könyvolvasóra kifizettem. De amúgy rájuk telefonáltam és azt mondták hogy ez csak az áfa és a küldeményért fizetett összegtől független, annak piaci értékével számolják. Szóval hiába volt ingyen akkor is adóztatnak. Viszont beszéltem az Amazonnal is és azt mondták hogy ha elfaxolom majd nekik a számlát amin rajta van az áfa összege akkor küldik a lóvét nekem. Szóval egyenlőre jól néz ki, holnap kihozzák és aztán kiderül.
-
endruboy1
senior tag
Na nekem ma kihozták a csere Kindlet. Tejesen újnak tűnik, még kábelt is adtak hozzá megint pedig azt mondták azt ne küldjem vissza. Mondjuk manual az most nem volt a dobozban. A készülék viszont kizárt szerintem hogy használt/felújított.
A 8 ezer forint áfát kicsengettem nekik, majd faxolom az Amazonnak a papírokat és azt írták hogy akkor azt visszafizetik nekem. Majd kiderül. Viszont akinek már volt ilyenje az nem tudja, hogy muszáj ezt faxolni nem lehet e-mailen? Meg abban sem vagyok biztos hogy mit kell konkrétan elküldeni nekik de majd kitalálom...Szerk.: közben ez is frissült magától az új szoftverre, nagyon remélem hogy most nem megy tropára tőle.
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz Libretom #7739 üzenetére
Figyelj én most kaptam garanciában egy zsír új Kindlet az Amazontól teljesen ingyen (az áfát is majd visszafizetik elvileg) úgy, hogy gyakorlatilag csak beköhögtem a chatjükre hogy elromlott és kérdés nélkül küldték. Én erről a supportról nem mondanék le csak azért hogy korábban megkaphassam a cuccot...
-
endruboy1
senior tag
válasz wardemi #7748 üzenetére
Az én logikám ennek a szöges ellentettjét diktálja. Miért is kapnál itthon support szolgáltatást a Kindleödre ha a te országodban nem is lehet kapni a készüléket? Ha nem szállítanak egyáltalán ide új készülékeket se hivatalosan akkor hogy küldenék szerinted a csere darabot mondjuk?
-
endruboy1
senior tag
válasz 3megisztosz #7760 üzenetére
Tényleg az új csere K4emmel akkor nekem is újraindult a garim? Ebben eddiv nem is reménykedtem, de most hogy felvetetted...
-
endruboy1
senior tag
A további 1 évet sztem az is alátámasztja, hogy legalábbis az én accountomban nincs semmi nyuma annak h az új Kindle csere készülék lenne, a megredelés is úgy néz ki mintha újat redeltem volna, csak a számlán van 0 dollár. Mi több a profilomban is "2nd Kindle" néven szerepel, nem írták felül a régit vele.
-
endruboy1
senior tag
válasz creativehun #7818 üzenetére
Menj a Wifi networks menübe, majd ahol látod a hálózatokat, köztük a tiedet kattints a tied neve mellett a "forget" gombra. Ez után próbálj meg újra csatlakozni u.innen, kérni fogja a jelszót ha minden igaz és ez után mennie kéne.
Azt nem tudom hogy mi történhetett, szerintem valahogyan az elmentett hálózati beállítások elpiszkálódhattak. Én erre tippelek.Ha ez nem válik be, akkor változtasd meg a ruteren a hálózat nevét, így biztosan újra fogja kérni a Kindle a jelszót.
-
endruboy1
senior tag
válasz creativehun #7818 üzenetére
Ja közben láttam hogy kérte a jelszavadat már így is. Mindegy, azért próbáld meg más hálózati névvel is hátha valamilyen ütközés van.
Esetleg a routert másik csatornára állíthatod de ezt nem hinném hogy segítene. -
endruboy1
senior tag
Nem tudom nekem a mobilomhoz 30MB-os csomag van és egy kis netezéssel, chateléssel, Facebookozással (esetleg egy kis GMapsal - de ehhez előre le van töltve a térkép) kb. 10-15 nap alatt elfogy és ugyebár 30 napra van ez is. Azért ha visszafogom magamat akkor épp előtte pár napig kihúzza. Mondjuk telón nem annyira vészes mert csak a sebességet korlátozzák le, utána is jó kép nélküli böngihez meg chatre. (GMapsra is csak türelemmel).
De ha rendes netes oldalakat néznék sűrűbben és nem mindig a mobil verziót akkor azért egy hét alatt lazán elfogyna szerintem. -
endruboy1
senior tag
válasz drmotto #7872 üzenetére
Üdv!
Nekem még az ingyenes csere készülékre is számoltak fel ÁFÁ-t (VÁM-ot nem!) és mikor megérdeklődtem ezt írták:
"(...).Az Ön küldeményét az értéke alapján ( 202,09 usd-ig csak áfát kell fizetni) áfa megfizetése mellet tudtuk vámkezelni.A vámértékbe a 2913/92/EGK rendelet 29. cikke és 32. cikke alapján az importált áru szállításának költsége is beletartozik, az ÁFA-t nem kizárólag az áru értéke után kell megfizetni.
A küldeményét csak az áfa megfizetése mellett tudjuk Önnek átadni.(...)"És mikor vásároltam is kellett áfázni, akkor is 8k körül volt ha jól emlékszem.
-
endruboy1
senior tag
válasz freelanced #7955 üzenetére
Kábelen vagy e-mailben küldve.
Erősen korlátozott a a használhatósága, de azért egy normális betűmérettel illetve sorközzel íródott pdf amiben nincsen túl sok nagy ábra, fektetett kijelzővel nagyítás nélkül teljesen jól használható. Ha már nagyítani kell az már régen rossz én inkább nem szoktam használni. -
endruboy1
senior tag
válasz freelanced #8032 üzenetére
Igazából K4 se létezik hivatalosan mert nem úgy hívják hanem csak sima Kindlenek.
Kindle 5-nek talán a paperwhiteot lehetne becézni, de szerintem nincsen erre semmilyen konszenzus (jobb helyeken inkább PW-nek hívják). Szóval utána kell nézni hogy mit árulnak.
Látom a fekete Kindlet hívják 5-ösnek . Hát ennek még annyi értelme sincsen de sebaj.[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
-
endruboy1
senior tag
válasz Libretom #8078 üzenetére
Jogos, csak ez a PW nekem mégis kicsit olyan, hogy nem igazán látom a létjogosultságát. De végül is még nem fogtam kézben úgyhogy nem tudhatom igazán .
Az egyetlen dolog ami a megvilágítással kapcsolatos és zavar a K4-ben az az hogy kicsit fényes a kijelző felülete. Vagyis ha direktben éri erősebb napfény pl. akkor olvashatatlan, így mindig egy adott szögben kell tartanom olyankor. Lehetett volna még mattabb az a felület. -
endruboy1
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Autós topik
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok