Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nestra
csendes tag
Műxik az e-mailben olvasóra küldés , juhéjj. Elmaradt a hitelesítés is, remélem ez most már így marad
-
Nestra
csendes tag
Mert :
1. sosincs meg a töltőzsinór amikor kell és épp elég 2-3 hetente eccer töltéshez feltúrni a lakást miatta
2. tkb nekem két kábel kell, mert olyan MacBook Pro -ról küldök amin nincs USB slot, azaz 2 zsinórt kell keressek, ami "too much trouble"
A calibre-ben be kell valahogy állítani az olvasó adatait, és elsőre nem értettem meg, mit hová hogyan, szal az is "too much trouble" (szőkenő)[ Szerkesztve ]
-
Nestra
csendes tag
válasz Nestra #23566 üzenetére
Hm, nekem az utolsót jan 27.én fogadta és küldte el a könyvre az amazon, aztán egy ideig nem próbálkoztam, és most az utolsó héten semmit nem fogad.
nem szeretem az olvasót összehuzalozni a számítógéppel, jó lenne, ha elhárulna ez a probléma. Friss bejegyzésket nem találtam a témában, csak régit, ami a calibre problémáját jelezte, de én nem Calibre-ről küldök, hanem a gépemre, mappába mentett könyveket csatolok az e-mailbe. -
Nestra
csendes tag
válasz Oldman2 #23563 üzenetére
Ott a PDF is, hitetlenek . Nem másoltam be az egész üzenetet, de legyen - és, mint láthatjátok a csillagocska mellett, a mobi-ra is ezt kapom. Én is elsősorban mobira konvertálok, de eddig a PDF-fel sem volt baj, ugyanugy can be converted on experimental basis-t vagy delivery without conversion-t jelezett az amazon rá, ahogy most az e-mailben. Csakhogy most nem küldi rá, ahogy a mobi-t se.
The following document, sent at 06:57 PM on Wed, Feb 19, 2020 GMT could not be delivered to the Kindle you specified:
* Ilyen kutya nincs is! - Farley Mowat.mobi
The Kindle Personal Document Service can convert and deliver the following types of documents:
Microsoft Word (.doc, .docx)
Rich Text Format (.rtf)
HTML (.htm, .html)
Text (.txt) documents
Archived documents (zip , x-zip) and compressed archived documents
Mobi book
Images that are of type JPEGs (.jpg), GIFs (.gif), Bitmaps (.bmp), and PNG images (.png).
Adobe PDF (.pdf) documents are delivered without conversion to Kindle DX, Second Generation and Latest Generation Kindles.
Adobe PDF (.pdf) can be converted to Kindle format and delivered on an experimental basis.
If the document that failed belonged to one of the above document types, please ensure the document is not password protected or encrypted. Note that the Latest Generation Kindles support password protected PDFs. -
Nestra
csendes tag
Sziasztok.
Az utóbbi két hétben bármit küldök e-mailben a kindlemre a szokásos módon, a convert-tel, hibaüzenettel jön vissza.Azt írja, csak doc, txt, pdf, mobi stb formátum küldhető. Hát, kösz bakker, csak PDF-et és mobi-t küldök szóval ne izéjj már...
Másolom az uccsó üzit:
Ja, authorization e-mailt kaptam, mint az elmult pár hónapban mindíg, és igazoltam.
Mi lehet? Másnál is előfordult? Úgy 8-10 próbálkozásom sült be emiatt zsinórban.
- - - - - - - -
The following document, sent at 06:57 PM on Wed, Feb 19, 2020 GMT could not be delivered to the Kindle you specified:
* Peter Wohlleben - A fak titkos elete (1).pdf
The Kindle Personal Document Service can convert and deliver the following types of documents:
Microsoft Word (.doc, .docx)
Rich Text Format (.rtf)
HTML (.htm, .html)
Text (.txt) documents
Archived documents (zip , x-zip) and compressed archived documents
Mobi book -
Nestra
csendes tag
válasz gibzon37 #23303 üzenetére
Szia, még legalább ketten vannak itt rajtad kívül . Nekem ilyen van, black friday akcióban volt kb 30 eur, hosszas agonizálás után vettem - jó [link] .
Ha azóta már vettél, mutimilyet.
Karácsony óta használom, de még nem sikerült megszoknom a gombokat, pedig nagyon vágytam rá, mivel az első kindlem is kattintással fordította az oldalakat, szerettem . De a második érintős volt (PW), nem lett a szivem csücske, ezért hittem hogy a gombost jobban kezelem majd, de ahányszor leteszem , vagy szól hozzám valaki, mindig visszafelé kezdek lapozni - persze nem akkora probléma, viszont idegesít. Csak én vagyok ilyen béna?[ Szerkesztve ]
-
Nestra
csendes tag
Talán lényeges korkülönbség van közöttünk(itt 45) , vagy jobb a genetikád - én 10-15 perc után könnyekre fakadok a PW4 felett. Amazonon értékeléseket olvasva úgy látom, ez a probléma nem csak engem érint viszont - azt írják, ezt az Oasis melegfény beállítási funkciója ezt orvosolja. Meglátjuk - ahogy a vak mondta, hehe. Mondjuk, én is csak sötétben könnyezek, háttérfény mellett nem, de mivel a férjem korábban alszik el, nem kapcsolok lámpát.
-
Nestra
csendes tag
12 éve olvasok e-book-ot, ez a harmadik Kindlem. Kezdetektől egy nagyobbra vágytam, most nem szégyelltem megcsapolni Jézuskát. A méreten túl tud egy olyat amit a többi nem - a képernyő színe is állítható, és aki éjszaka, sötétben a hideg fény miatt sírva olvas, mert muszáj, annak szerintem megéri.
-
Nestra
csendes tag
Az Oasis is megérkezett, hihetetlen milyen kicsi, ill mennyivel kisebb, mint gondoltam. Nem mitha nem néztem volna meg rendelés előtt összehasonlító fotók és vidók százait, mégis kicsit csalódtam. De - még nem kapcsoltam be - fa alá kerül, gondolom ha látom hogyan oszlik el rajta a szöveg , megtörik a jég. Amúgy nagyon szép, könnyű, jó a fogása.
-
Nestra
csendes tag
Megvettem, cseppet sem volt impulzív vásárlás . 211eur az amazon.de-n, pedig talán lesz még olcsóbb is a jövő héten... Tudnál küldeni linket fóliára, milyen van neked?
Esetleg tokra is, ha neked 3-as van, mert most olvasom az értékelések közt, hogy a korábbi Oasis modell borítója nem illeszkedik pontosan (a mágnes miatt) a 3-as verzióra...[ Szerkesztve ]
-
Nestra
csendes tag
válasz Degeczi #23047 üzenetére
Igen, azóta már tudom, de irtóra kapkodtam, tok még nem jött meg - szintén alliexpresről rendeltem. Na meg az első Kindlem - a gombbos, hát - nem volt kímélve, de semmi baja nem lett soha, így nem éreztem át a dolog súlyát . A balesetig. Tetszik a tokod, jó ötlet, hoyg felállítható. Tegnap nem tudtam aludni, azóta rákerestem erre a képernyőhibára, és az derült ki, simán kicserélte volna az Amazon . De én megoldottam, apró matricát ragasztva a képernyőre (a szélén van mindkét hiba).
-
Nestra
csendes tag
lehet, hogy nem éri meg mindenkinek, de pl a warm-light funkció állítólag annyival kímélőbb az éjszakai baglyoknak, hogy ha nem fog könnyezni a szemem, akkor nekem már csak amiatt is megéri, lefekvés után olvasok. Ha tudok rá vigyázni, de a képernyővédő jó ötlet, köszönöm. Nem is értem miért nem gondoltam rá korábban. Azt jól értem, hogy az Oasis-nál nem csak gommbal lehet hajtani az oldalakat, hanem ha nem akarsz másokat zavarni a kattanó hanggal, érintéssel is műkszik? Hány gigás a tiéd? Gondolkodom, kell-e nekem a 32 - audio funkciókat ugysem használnám ki, arra ott a teló.
-
Nestra
csendes tag
Sziasztok. Oasis-szal szemezek, holnap hátha kifogok egy jó akciót . Akinek ilyen van, meg van vele megelégedve? Örülnék a nagyobb képernyőnek, gomboknak - PW 3 vagy 4 em van, előtte a billentyűs/gombos volt. Viszont a képernyőm a PW valahanyason nagyon gyorsan sérült. Bedobtam a táskámba még újonnan tok nélkül és már meg is szilánkosodott egy helyen s azóta , figyelmes használat mellett, tokkal is van új sérülés . Tehát ettől félek - egy 100 eurós cuccnál is bosszantó, de ha az Oasis-t összebénázom , az fájni fog. Szerintetek lehet ez típushiba - sérülékenyebb display mondjuk az elsőkhöz képet? A billentyűssel semmi hasonló nem történt, még mindig ép...
-
Nestra
csendes tag
Sziasztok.
Teljesen elégedett vagyok a Kindle-mmel, felszereltem tokkal, vízhatlannal is a fórumon belinkeltek alapján. Ezt a tokot használom már egy hónapja és teljesen megfelel. Biztonságos, nem csúszik ki belőle, kellemes fogásra , elég vastag - párnázott, eddig a hiperaktív kis ötévesem nem épp figyelmes kezelésmódját is jól hárítja. Valaki állította itt a fórumon, hogy csúnya színe, szerintem szép. Állítólag műbőr -engem nem zavar, de a varrónő anyósom azt állítja, hogy igazi, szerinte bőr illata van. Hát, ennyi pénzért kétlem, de tény, hogy amire vettem, arra kiváló .
Egyenlőre led-lámpám nincs még, a linkelt Ikeásat nem találtam a pozsonyi Ikeában, netről nem mertem rendelni, az összes szimpatikust lehúzták valamiért, ha van tutti tipp, kérek!
Ja, és eddig 68 könyv van a Kindlemen, mind az Amazonon keresztül konvertálva, de a Thomas Harris Hannibál trilógiával nem boldogultam. Mindhárom rész ő, ű nélkül meg öszekavarodott sorokkal került rá. Nincs meg véletlenül valakinek Kindle-barát változatban? -
Nestra
csendes tag
Hétfőn megérkezett az én Kindle-m is. A vámon egy hétig fogva tartották, Szlovákiában ez standard eljárás, sajnos.
Ami teljesen lenyűgözött, az az egyszerűsége. Annyi fórumot, recenziót,akármit olvastam már róla, hogy szinte felháborítónak tartom, hogy csak bekapcsoltam, amazonos converten keresztül ráküldtem a rég letöltött könyveket, vásároltam is egyet a hecc kedvéért az amazontól, azóta csak olvasok és olvasok
Ja, és maga készülék szinte ijesztően könnyű és vékony, az volt az első benyomásom, hogy egy ostyalapot tartok a kezemben. Valahogy egy mobiltelefon vastagságát, súlyát vártam volna, hát meglepett, milyen "kis semmiség".
Macintosh dolgait nem igazán kedveli, de persze egy egyszerű Word-be vagy PDF-be exportálás megoldja, majd az amazon.com email convertje a gépre szabja. -
Nestra
csendes tag
Hát, nálunk SK-ban nagy szívás a vámügyintézés - ma felhívtam őket, miért dekkol ott már hétfő reggel 6 óta a küldemény, azt mondták, a vámkezelés 4-5 nap, és mivel finoman hangot adtam nemtetszésemnek (megkérdeztem, hogyan lehetne meggyorsítani), javasolták, menjek el személyesen kivámolni. Ja, kösz. 250km.
Csak azt nem értem, hogy miért áll meg alapból a vámon? Szoktam rendelni az e-bayről, 150 eur felett is rendeltem már (ez pedig töltővel együtt csak 120volt) és még soha nem került be semmilyen csomagom a vámudvarra.[ Szerkesztve ]
-
Nestra
csendes tag
nem jöttem rá, látens szőke vagyok! De köszi! És a linket is, Edényke.
-
Nestra
csendes tag
Sziasztok. Péntek délután 4-5 között rendeltem meg a Kindlet, hétfőn 6-kor már Pozsonyban volt. (Végállomás:Szlovákia). Szinte hihetetlen. Hétfőn leküldték a vámoláshoz szükséges iratokat, azonnal töltöttem, szkenneltem, visszaküldtem - azóta semmi. Itt dühöngök, hogy az USA -SK távot megtette a vas gyakorlatilag egy nap alatt (munkanapokban számolva), nálunk meg már 2 napja dekkol a UPS-nél. Felétek a vámügyintézés mennyi ideig tartott? Ja, közben hívtam őket - hogy minden rendben van-e az iratokkal, de közölték, h. igen, no para.
Edényke! Szeretnék egy ilyen vízhatlan tokot! Mi a neve angolul? Esetleg egy linket kaphatnék? -
Nestra
csendes tag
Sziasztok.
Átolvastam a fórumot, mert megrendeltem a Kindle 3-at...Persze technikai analfabéta lévén nem biztos, hogy minden meg/jól értettem, ezért kérek előre is elnézést az esetleges hülye kérdésekért. És köszi a hasznos bejegyzéseket, sok volt belőle!
szóval, ami elsősorban foglalkoztat - Macintosh géppel hogyan tudok hatékonyan PDF-et prc.re (Mobira) konvertálni? A calibre első körben hanyagolnám, mert a felét sem értem amit vele kapcsolatban szóba került, de pl a korábban linkelt online-convert.com tetszik, egyszerű, használnám. A másik lehetséges megoldás az amazonnak való küldözgetés lenne.
Mac-kel használja valaki a Kindle-t? Elvileg működnie kéne, ha már USA őslakos mindkettő. Gyakorlatban pedig rátöltöttem pl a Kindle Preview-ert, hogy lássam, korábban mobira konvertált pdf könyvem hogy néz ki, és sehogy - nagyon nem szeretik egymást.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest