-
IT café
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
galervin93
őstag
válasz lumpy92 #44234 üzenetére
Elég nyakatekert ez az egész dolog (a Balcsin meg olcsóbb a turista jegy mint a sima napi, lol...). No majd megejtek egy telefont a helyi Mohoszhoz, aztán az ott kapott infókkal megyek majd a horgászboltokba...
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Amogrello
újonc
válasz lumpy92 #44234 üzenetére
A turista állami horgászjegy ugyan úgy jogosít horgászatra mint a "normál" állami, persze a korlátozásokkal (mennyiség, időkorlát).
Januártól minden vízre kell horgászengedély, így elvileg mindenhol el kell hogy fogadják. A területi jegy kiadását erre hivatkozva nem tagadhatják meg, max ha a horgászrendjükben ez kifejezetten le lenne írva. Ilyen meg nem valószínű, hogy lenne. -
galervin93
őstag
válasz lumpy92 #60052 üzenetére
Google első találat, szerintem ott lesz a tiéd is.
Ma nem adta a Duna, az úsztatott-lassított szerkóval gyakorlatilag kapás nélkül megúsztam, sima duci úszóval szabadon eresztve jött pár paduc, bébi-márna meg fenékjáró. Faja szél fúj, pont folyásirányban, úgy szalad a teteje hogy ihaj... Ha a vízállás engedi szerdán is kinézek, bár akkor lehet feederrel inkább, az elmúlt pár napban eléggé elfáradtam (hol meló előtt, hol utána pecázok, ma is reggel végeztem), jó lenne már egy nyugodtabb peca.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Steady74
Topikgazda
válasz lumpy92 #60150 üzenetére
Déli részen van vagy 20 tó: Villantó, Harcsa, Füzespart, Aranyikkely, Joker... Google maps-on Dunaharaszti-Dunavarsány környékére keress rá. Keletebbre a Garden Lake, most Sós Tó sporthorgásztó, Peremvárosi horgásztó. Sós tót próbáld meg, kérdezz rá van-e hely, sok sok kárász él a tóban, match bottal jó peca lehet.
-
koko52
nagyúr
válasz lumpy92 #60628 üzenetére
Törpék rágcsálták a halszeletet/ kishalat. Úgy látom ez is egy erősen törpékkel fertőzött víz.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz lumpy92 #60641 üzenetére
Sajnos a gyérítés erős kifejezés. Kb semmit nem ér. Ha kiszednek 10 tonnát az 1000-ből, még abban az évben 10 tonna regenerálódik a helyére. Annyi az egyedszám amennyit a víz elbír. Ha túlszaporodik elviszi az állomány egy részét a herpesz vírus. Kb fél év és újra hemzsegnek. Ez a ciklikusság ismétlődik folyamatosan. Megoldás eddig nincs.
Kis Dunán is folyamatosan gyérítik csapdával, versenyekkel. Eredmény, hogy minden 50. hal már nem törpe.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
A Zéé
addikt
válasz lumpy92 #60896 üzenetére
ne aggódj, ezen én is rendszerint megbotránkozom, de most ez a divat. Amikor az első feederem kaptam (360-as, ma inkább MH-nak mondott bot), akkor arra 30-as orsó volt az ajánlás, manapság meg a boltos se érti mit akarok a 40-es orsóval feeder botra A dunai feederre nekem is 5500-as távdobó orsó került végül, mert is elfogadtam, hogy miért az a jó rá, de rosszul vagyok a méretétől mindig, amikor előveszem a tokból
Just a simple Lineman...
-
hermanyi
addikt
-
lumpy92
aktív tag
válasz lumpy92 #61726 üzenetére
Szolgalati OFF: Bp. 13. ker-ben a Tutaj utcai horgászbolt lehúzta a redőnyt (lehet ez már csak nekem volt újdonság).
A korabbi pergetős hsz emre esetleg valami tipp? Bugyi környéki halastavakat néztem, de nem tudom valamelyik érdemes e pergetésre. Duna-Tisza csatorna a másik terv, de a napijegy oda is 3.300 Ft!
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Zoli bácsi
őstag
válasz lumpy92 #62045 üzenetére
Őszinte leszek, jobbára porfogó. Megvan minden felszerelés a pergetéshez, csak nem igazán érek ki ilyenkor ősszel.. Dobáltam vele, de nem annyit hogy véleményt mondjak, meg összehasonlítási alapom sincs. Mondanám hogy halat sem fogtam vele, de eszembe jutott hogy egyszer rárontott egy sügér a beeső woblerre, igaz alig nagyobb mint a műcsali.....
Pár éve megvan, amikor vettem jónak tűnt, azóta amiket láttam a boltba, ha most vennék valamelyik Delphin-t vagy újabb Nevis-t venném valószínűleg. A parafa nyél sem nyerő már. -
galervin93
őstag
válasz lumpy92 #62352 üzenetére
Természetesen, remélem lesz miről! Az idő mondjuk így első blikkre nem tűnik túl barátinak, holnap még szerintem is esni fog, de annyi baj legyen.
#62353 skitter
Semmi komoly, csak most akarok beleugrani a finomabb pergetésbe, aztán jó volna egy ilyen pecán megejteni az első randit.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
őstag
válasz lumpy92 #62352 üzenetére
No hát a Fekete-Körös nem igazán adta. Igaz nem is voltunk sokat, csütörtökön délután kb. 3 óra, pénteken meg szűk 5 órácska peca jutott. Csütörtökön Városerdő vasúti híd alatt voltunk, ott csorogtunk pár száz métert, 2-2 kapásig jutottunk, 4-5 centis gumikat használva volt csak kapásunk, de valószínűleg nagyon kicsik voltak a süllők, fognyomok is erre utaltak. Másnap feljebb mentünk kicsit, Sarkad alatt van egy csati torkolat, innen csordogáltunk lefelé. Sógornak langós részen jött egy kisebb csukszi, meg egy helyen fogott a mederben két baba süllőt meg ugyanitt volt pár koppintásunk, azon kívül sehol semmi.
A kishalak még mindenütt ott vannak, 5-6 fokos a víz, arra jutottunk, hogy egyszerűen még nincs elég hideg. Nem bandázik az aprónép, gyakorlatilag a sekélytől a mélyig mindenütt ott vannak a meder teljes szélességében, az egész víz pöttyözik, gyűrűzik, rengeteg az ivadék is.
Pár pecással és halőrrel is találkoztunk, mindenki ugyanezt tapasztalja.
Hát ez van, majd lesz még jobb is.A Wizard 2-8g botról: hú! A 180-as hossz csónakban abszolút win, bár ez nem volt szempont a választásnál. A 2g-os jig koppanását is simán érezni vele, de igazán 3-6 grammnál érzi elemében magát. A spicc baromi lágy, utána közepesen szigorú, van benne kis tartalék. Halat ugyan nem, de gallyat húztam vele, 2-3 kilós halig valszeg simán terhelhető.
A 0.06-os Döme fonott nem rossz, lehet picit túl töltöttem a dobot, mert dobtam egy kisebb gubancot, igaz gyorsan oldottam, de le is szedtem vagy 15-20 métert, biztos ami tuti, utána már nem volt gond.
Összességében tizenezer pengőért eléggé megérős cuccnak tűnik. Várom már hogy esetleg az Ipolyon is bevessem apróságok ellen, sügér, domi, kisebb csukák...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
@mriya@
őstag
válasz lumpy92 #62539 üzenetére
A veresegyházi thermál fürdő vize folyik itt a tározóba.
Tegnap a gátnál voltam, kapás nuku.
Ismerősöm a befolyásnál egy óra alatt négy pontyot fogott, ezen felbuzdulva ma ide jöttem, de eddig egy mozdítás sem volt.
Viszont legalább feltámadt szél, és kezd lehűlni a levegő.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
takessz
senior tag
válasz lumpy92 #62662 üzenetére
Szia én Nevist használok sok a hely benne [link] ez lenne az teljesen jó szerintem!
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
kispók88
friss újonc
válasz lumpy92 #63722 üzenetére
Főleg kárászra használnám.Na most ha megy a hal,akkor abból is akadhat a 80 dekás-1 kgos nagyon simán.
A ET blade pole az csőspicces,alkalmas begumizásra.Na de mivel nem annyira követem a márkákat,ugye ismerem a shimanot,damot.kb nekem itt befejeződött ,és mivel a blade pole 6 méteres közel 30 000,majdnem kicsit félek annyit kiadni érte.
Black fightert meg a DAM real carbont 12 000 be tudom szerezni.De ha a Blade pole annyival jobb mint amennyivel drágább,inkább azt venném,mert most szánok rá pénzt,aztán nem akarok jó ideig botra költeni. -
-
freelanced
addikt
válasz lumpy92 #66247 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Nem feltétlenül muszáj egyébként, hogy a lehető legolcsóbb legyen, viszont attól függően mennyit használok el egy alkalommal, szeretnék viszonylag egy számomra elfogadható kereten belül maradni.
vendingo
Köszönöm a választ! Természetesen egyébként ha 2-300 Ft-ról van szó, az belefér, "kezdő kaja" alatt annyit értettem, hogy többen is írták az előző hozzászólásokban, hogy az elején nem feltétlenül érdemes túl tetemes összeget költetni és a legjobbat venni, de jogos egyébként, kissé félreérthetően fogalmaztam meg a mondandóm lényegét. Természetesen ha alkalmanként párszáz forintról beszélünk az jelen esetben azzal a rendszerességgel ahogy járni tudok majd nem jelent gondot. Általánosságban te milyen ütemben fogyasztod el az etetőanyagot, milyen kosárral dobálsz?@mriya@
Köszönöm a választ!Illetve jól rémlik a visszaolvasgatásokból, hogy te jártál Dunakeszi közelében a Dunán, esetleg tavon, ismered az a szakaszt Budapest - Dunakeszi között? Lehetséges, hogy rosszul rémlett egyébként a dolog
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
őstag
válasz lumpy92 #67770 üzenetére
Mindig azt hallom, hogy regen mennyivel tobb hal volt, biztos igy van, de szunyog biztos nem volt ennyi. Nem lehet kiulni a teraszra meginni egy kavet lassan. Regen leultunk nyarsalni, akkor sem csiptek meg pl, de most az sem segit. Szoval en a "mi kenyelmunkre" szavazok Mondjuk nem szeretem a vegyszereket, mert sok mast is elpusztit, de ez lassan mar kibirhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz lumpy92 #67770 üzenetére
Fordítsd meg! Azért sok a szúnyog mert kevés a hal ivadék. Ez nagyban a hibrid hal állománynak köszönhető, nem szaporodnak.
[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
válasz lumpy92 #70266 üzenetére
En egy STRADIC FL-t vettem, azon sincs, de soha nem is hasznaltam, szoval engem nem zavar.
A legujabb modelleken mar nincsen egyiken se, ha jol olvastam korabban.
A mechanika elvileg benne van, csak a kapcsolot szedtek ki, de lehet tevedek.[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Zoli bácsi
őstag
válasz lumpy92 #75575 üzenetére
Szerintem a vastag, rablóhalas méretben jobb krimpelni.
Elég merev. Egyszeri beruházás egy krimpelő fogó.
HA nem akarsz fogót venni, vegyél kész előkéket. Nem értem, hármashorgot miért ne tudnál használni (ha azt akarsz), beleakasztod, és kész....
Szerk: Én ilyen fogót vettem, még mindig nem veszélyes az ára szerintem: [link][ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz lumpy92 #75579 üzenetére
Ilyenkor érdemes wolfram előkét kötni. Vannak egész vékonyak is alig lehet megkülönböztetni lágyságban a zsinortól, azt a csuka se rágja el és a csalihat mozgását se zavarja tehát a süllőt sem.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Zoli bácsi
őstag
válasz lumpy92 #75579 üzenetére
Ugyan én nem süllőzök, de sógornőm férje évtizedek óta horgássza, legfőképp a nagy Rábán. (Bocsi, ha nagy Rábát írok néha, azért mert a KisRába itt folyik Kapuváron, és ha egyértelműen akarjuk megkülönböztetni, így mondjuk).
Ha valakinek, akkor neki van tapasztalata.....Hozzám képest mindenben régimódi, pontyozni is hatalmas horgokat, durva zsinórokat használ. Nade süllőzni! Nézegette a hatos pontyozó horgaimat, azt mondja ilyen pontyozó horgokat használ, nagy horoggal nem tud süllőt fogni. Nem veszi fel a halszeletet, vagy az apró csalihalat. Ő nem használ semmiféle előkét, süllő vagy harcsa a legfőbb ragadozó faj erre fele. Mondta, ha harapásálló előkét (Nála vsz. drótelőkét jelent) használ, akkor sincs süllő kapás.
Azt is mondja, hogy estefele érdemes süllőzni.
Idén majd megpróbálom én is. Egy bottal. Másikkal meg márnázni, pontyozni. (Tilalom után, persze)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest