- Max
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linux kezdőknek
- Microsoft Excel topic
- Fellebbezett az EU-ban az Apple, amelyet kongói botrány fenyeget
- A pénzügyi hatóságok helyett ír hamis üzenetet az AI
- Olcsóbbak lesznek a kínai chatbotok
- Facebook és Messenger
- Az Apple szerint ejteni kell az USA trösztellenes perét
- Elhozná az olcsó önvezető autók korát az Xpeng
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
válasz soldier2 #25751 üzenetére
Én azért annál nyitottabb vagyok az emberek ízlésére hogy menthetetlennek ítéljek valakit, mert nem szeret valamit, amit én igen - de azért ígérem, hogy meg fogom kóstolni Speciel a világ "kifinomultabb" fele szereti a kaviárt meg a pezsgőt, meg az ilyen-meg-olyan csoda-finom pálinkát, miközben engem ezek közül bármelyikkel ki lehet kergetni a világból. Számomra ezek fogyaszthatatlanok. Mindegy, hogy milyen drágák, vagy hogy épp csúcs minőséget képviselnek kategóriájukon belül, akkor is képtelen vagyok elfogyasztani. Egyszer egy rokonom egészen berágott rám mert a szülinapján nem voltam hajlandó koccintani vele a fantasztikus, testes, aromás, csoda-über pálinkával. Nem hitte el, hogy előbb iszom 20%-os ecetet mint pálinkát...
(#25752) ronin s8: ok, tehát nem tudsz a lungo témához hozzászólni
olvasgattam a mennyiségeket, és úgy tűnik hogy én az espresso és a lungo közé lövöm be magam. Espresso ha jól értem akkor 30ml, a lungo meg 150, én meg valahol 80-100 körül vagyok elememben.[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
válasz soldier2 #25811 üzenetére
Köszönöm!
Csak az tett gyanakvóvá, hogy éppen most magyaráztátok killerjohn-nak, hogy mennyire nyomja le a pogácsát, és azt hiszem az első 3-4mm-es javaslat után, talán lali/fragola írta hogy jó lesz az 1 cm-nek is. Szóval gondoltam, érdemes erre törekedni...
http://palscoffeetech.com/
-
bl4ze
veterán
válasz soldier2 #25875 üzenetére
az a kurva (x) nem szúrja a szemedet, szoldzsertvú ?
egyébként : a hírszerkesztő nem fizetett PR cikkeket tesz ki, hanem híreket és (x) cikkeket is.
egyéb kávés híreket is az a nick tesz ki, szóval az okfejtés téves.és nem, nem én rakom ki , nem én csinálom - csak ismerem a rendet "odaát"
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
válasz soldier2 #25879 üzenetére
Miért ne akarnék beszólni Parcinak ? Ha van ok rá megteszem, nem félek én Tőle, meg ismerjük is egymást ha kell még bokán is rugom
De a lényeg, bocs a káromkodásért itt a virtuális térben, de elszáll az agyam ha azt látom teóriákat, kényszerképzeleteket szülnek bizonyos korzós dolgok mellé.
Szóval nem, a hírszerkesztő nick nem csak (x) cikkeket tesz ki, hanem főleg HíREKET.Köszönöm kedves soraid, a tesztelésből elég volt az a 6-7 év és kb. 400 kávé
.:. bl4ze .:.
-
killerjohn
addikt
válasz soldier2 #25893 üzenetére
Azt hittem hogy mondani fogtok egy Gaggia szerű gépet, amit a többség tud etetni a Tschibo-val, mi meg a saját daráltunkkal De akkor ennek a vége az lesz hogy tizenpáran összeállunk, és veszünk egy Gaggia Classicot, és aki beszállt, az használhatja (mindenki hozza magának a saját őrült kávéját). A többi meg marad a Szarvasi trénél...
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz soldier2 #25905 üzenetére
Még nem néztem hideggel. Egyszer majd kipróbálom.
De nálam is jelentkezett ez a túlmelegedés dolog. 15 fokozatos a tűzhely, 8-ason melegítettem, aztán vissza vette 6-osra és nem engedte feljebb vinni.
Hagytam fél percig kikapcsolva, aztán 8-ason kapcsoltam be, rátettem a kávéfőzőt rögtön.Az előmelegített vizet Kávékalmár videójában láttam, hogy jobb és gyorsabb eredményt lehet elérni vele.
⭐ Stella
-
WiZARD
addikt
válasz soldier2 #25932 üzenetére
Azért szerencsére az Onyx-ban és a Zónában is CM van, Émile -ben pedig Has Been, a többi Michelin csillagos, vagy ahhoz közeli éttermet passzolom, elsőre ez a 3 jutott eszembe, amikről tudom, hogy nem Nespresso...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
jolti
senior tag
válasz soldier2 #25932 üzenetére
Én nem akarok belefolyni ebbe az egészbe, mert annyira nem érdekel, de semmi hangulatkeltés nincs ebben, csak leírta a véleményét. Amit meg mond, annak meg van valóságalalapja. Viszont a másik oldalt is megértem.
Az meg, hogy egy Michelin csillagos étterem, akinek a 'lemenő napfény beesési szöge sem mindegy, hogy mikor fogják ki a lazacot', az ne adjon nekem kapszulás kávét, mert hányinger...
Nálunk ezen a tanyán a három étteremből, kettőben normális daráló és főző van! ( a minőség és szakértelem az már más)
Akkor úgy gondolom joggal elvarható lenne egy ilyen kvalitású étteremtől, hogy ne ilyen kávét szolgáljon fel a luxusebéd után! -
veterán
válasz soldier2 #26006 üzenetére
Köszönöm, bízom benne!
ronin s8: Én is így voltam vele, előtte 1 nappal kezdtem el érdeklődni.
Fogalmam nem volt semmiről, most se sok, de rengeteget tanultam tőletek.
Beleugrottam, pedig a költségvetésbe most nem fért bele a daráló, de láttam ,hogy anélkül nem fog menni.A többivel egyetértek, többször rákérdeztem erre a típusra, és megnyugtató választ kaptam.
Surda kolléga privátban küldött videókat amit 702-vel húzott, csurgott a nyálam szó szerint.
Annyiból bánom, hogy nem 702 lett, mert arról több infó, tapasztalt van. Olcsóbb is lett volna, de mivel nem volt raktáron, ez lett.lagoon79: Nem érnek össze a kések.
Ma akarok egy videót készíteni, de mivel jelenleg egyedül vagyok itthon, meg kell várni a segítséget.soldier2: Szerintem nem, sehol nem olvastam, láttam volna ilyet. igazából még egy magyar használatit sem adtak hozzá, csak német. Bár gondolom ilyenre amúgy se tér ki.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
killerjohn
addikt
válasz soldier2 #26006 üzenetére
Ja, jól be volt állítva, csak elszúrtam. De NAGYON.
Mert amikor megpróbáltam finomabbra venni, akkor egyszerűen nem tudtam elfordítani a tetejét. Nem ment 30-as fokozat alá. Akkor olvastam hogy menet közben kellett volna állítani, mert ha nem műküdik, akkor nem szabad (mai napig nem értem, hogy miért?). Viszont nem volt elég finom az őrlemény, ezért gondoltam hogy megnézem biztos jó irányba gondolom a dolgot (értsd: kisebb szám = finomabb őrlemény), amikor is rádöbbentem hogy 60-után (ami a skála maximuma) továbbra is elfordul a gép teteje. Na, ezen meglepődve kb 5-6 teljes fordulatot csináltam, mire már majdnem kijött a helyéből az egész teteje a gépnek, amikor is rájöttem hogy izé, nem biztos hogy nekem ezt most szét kellene szednem. Továbbra is kikapcsolva, elkezdtem visszatekerni, de én barom csak N-1-szer fordítottam vissza a tetejét. Így, egy teljes fordulattal "dúrvább" állapotban meg kb 6-7 duplakávét daráltam le (ennyiszer 18 grammot), és mindegyik kb 3mp alatt főtt le. Mire rájöttem hogy egy teljes fordulatot kellene még tekerni a tetején Most már nem buzerálom, és kb értem hogy mi van. Viszont előre fosok a naptól, amikor majd szét kell szedni fejcsere/takarítás céljából...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz soldier2 #26047 üzenetére
A crémát én soha nem tudom megítélni üvegpohárban. Nekem kell hozzá a porcelánfehér, amibe az alatta lévő kávé se zavar be. Ez így számomra olyan, mint amit 4 évig a Nespresso kapszulából főztem a N üvegpohárba... /Bocs, ez valszeg csak az én averzióm./
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
veterán
válasz soldier2 #26047 üzenetére
Addig nem mentem el, féltem, hogy ledarálom a fogaskereket.
Még egy állítás és tuti elérné. Most egy hajszálnyi hely van nullán.
Alátét helyett itt a kosáron kell állítani, ha egyáltalán az a neve. De majd ezt leírom mint surda a 702-nek.
Néztem videót éjszaka, ott is úgy állt mint nálam. Szóval elég trehányul csinálták meg. Amit -3-nak hívtam, most az a nulla. a hatos a 4-5 között van.
Hármason teljesen befulladt, ötös fokozaton picit megindult. Hat lett a nyerő. A crema gondolom a 100% arabica miatt ilyen.
Holnap lehet kipróbálom a hawai konát, érdekel miért olyan drága, mert brikkával lefőzve, semmi különös, hasonlított a brazilhoz.
Lehet el kell felejtenem az arabica kávékat, és kevertet keresni? Ebben még kérek majd segítséget.
Amit még nem tudok, brikkához milyen fokozaton daráljam kb? Tudom nem lehet megmondani pontosan, de kiindulási pontnak jó lehet.Most írt sysco kolléga, ö nem nyúlt a finom beállításhoz, és hármason jó a lefolyás.
ronin: tervbe van normál csésze beszerzése.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
veterán
válasz soldier2 #26051 üzenetére
Meg lesz az is, csak most nem volt időm. Holnap gyerekek nyaralni mennek, és nagy a felfordulás.
Most már picit megnyugodtam, hogy nem rossz a daráló.
Remélem az ízeket is megkedvelem, és sokáig jó társak lesznek.
Nekem túl erős volt az íze... Azt hiszem...[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
veterán
válasz soldier2 #26063 üzenetére
Köszi, megpróbáljuk.
Nem tudom milyen a kávézókban, de ha olyan mint a videón, akkor boldogság lesz.
Kiöntőt is venni akarok, van még sok apróság amit be kell szereznem.A képet láttam, de úgy meg nem ért el a tejig, nézek másik edényt.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
veterán
válasz soldier2 #26087 üzenetére
Jól gyanítod.
Gondolom azért lassítja, hogy ne szórja szét, de nekem is csak tipp. Vagy azért, hogy egyenletesebben menjen a karba? Mondjuk ha nem a karba közvetlen darálom, akkor tök mindegy szerintem.
Mindegy, én is csak találgatok hozzáértés nélkül. Hátha van aki tudja rá a választ.
Most nem akartam felragasztani, megvárok egy hozzáértő választ. Arra is gondoltam, hogy nem teljesen ragasztom fel, csak félig. Már is könnyebben lejönne ami ott maradt.
Most, hogy kitarkítottam 23gr-ot kell beletennem, akkor meglesz a 18. Ez nagyon nem tetszik.Peti...(16v): kiszerelni nem, vagyis nem néztem, de felragasztani igen.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Balus
tag
válasz soldier2 #26101 üzenetére
Az Iberital védelmében hadd szóljak két szót. Én pont ma reggel takarítottam és megnéztem mennyit nyel el.
A teljesen kipucolt állapothoz képest kb. 2-2,5 gramm maradt benne, amit nem lehetett kapirgálással kivarázsolni.
Napi használat mellett egyébként, ha az ember kikaparja a csőrben ragadt kávét (én egy kávéskanál végével csinálom), ráindít és elismételi a kapargatást, akkor annyi jön ki mint, ami bemegy +/- 0,2 gramm.
-
Surda-
őstag
válasz soldier2 #26167 üzenetére
Ezzel mondjuk nem értek egyet.
Pl a felsőszűrőt bármikor is szedem le,azon ott áll a kávé és az ember azért nem minden nap szedi szét.
(minden kávézás után áttörlöm)
Aztán ott van a vízterítő,amin szintén mindig van kávé,mikor leszedem és tisztítom.
A kartömítésen is van egy pici, bármikor teszem fel a kart,hogy melegedjen a géppel együtt,egy pici mindig a szűrőbe kerül.
Aztán a gőzölőcső...,amit minden alkalommal áttörlök,ennek ellenére kis tej mindig marad rajta vagy alatta a fém csövön.
A víztartályban is megtelepedhetnek bacik, azt is el szoktam mosni kb hetente.
És mint a napokban láttuk a darálóban is mindig áll pár gramm kávé, azt se tisztítja az ember minden nap.
Vagy ahol a bojlerben van egy rozsdás fűtőszál pl, az se túl higiénikus...
A trafikokban álló Saecok belseje meg kész aranybánya lehet a penésznek és a cikkben felsorolt bacilusoknak.
Én nem görcsölök rá erre, különösebben nem érdekel,de szerintem is ideálisak a körülmények egy kávéfőzőben a gombák stb. elszaporodásához."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
veterán
válasz soldier2 #26205 üzenetére
Megpróbálom nélküle, mert nagyon keserű a kávé.
killerjohn: Én is ma halottam róla, nem tudtam, hogy az amit csinálok az a hütöcsapolás.
Amikor kiengedsz egy kis vizet a karon. Ha jól értem.ronin s8: Állítólag arabica kávénál sem jó.
De kifogom próbálni, hogy a legjobb.
Igaz most tanulni rendeltem pacific rome kávét.[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
dugesz77
őstag
válasz soldier2 #26264 üzenetére
Azóta én is így látom. A készített kávék között nem hiszem ,hogy sokan tudnának különbséget tenni. Sőt a tesztben azt írják még aromásabb is az újjal készült. Azért a minimum dupla akkora víztérfogat sokat lendít a dolgon. A gőzcső része is jobb már nem kell módolni. Két dologgal azért csak nem vagyok kibékülve: a 10 perces lekapcsolás(előmelegítést megöli) és a túl sok műanyag(kifolyó,belső).
-
ronin s8
senior tag
válasz soldier2 #26301 üzenetére
Szerintem mindkét megközelítés helyes. Egyrészt a PID tényleg a bojler falának a hőmérsékletét mutatja, ott, ahol csatlakoztatva van (ezért várunk a hőstabil állapotra, amikor lehetőség szerint az egész bojler és a víz is azonos hőmérsékletű, másrészt nyomás alatt magasabb a víz forráspontja 100 foknál, akár 120-130 fokos is lehet 9 bar-on...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
-
paljoc
tag
válasz soldier2 #26541 üzenetére
Na megkóstoltam, nem csalódtam, nagyon rendben van ott minden!!!
Adagonként őröl ugye a Mazzerral, állványos tamper és használja is, mindent törölget, babusgat, húz egy üreset a csapolás előtt, mondjuk a karos témát annyira nem vágom, de végülis 2 eszpresszót benyomtam, plusz megvettem a csészét is mert mér' ne vegyem meg? 9 eurot fizettem a két kofiért meg a csészéért, amihez alátét és kiskanál is járt. Amúgy a kávé tök olyan mint a Spicy Italy, van benne egy pici fűszeresség, citrusosság, de alapból a klasszik vonal, jó kis mandulás alapon, cukor nélkül perfetto. Nincs túl csepegősre véve, de nem is zubog, normál lefolyásra van belőve.Ha valami, akkor egyedül a Julius Meinl kekszecske ami nem illett a képbe, noha csak vizuálisan, mert amúgy egész finom volt!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen