-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz Galahed #16696 üzenetére
sajnos eléggé összeférhetetlen amiket írsz...
időtálló tartós, nem műanyag... ez nem az automaták jellemzői. automatáknál is, minél kevesebb csicsa, kijelző, elektronika van benne, annál kevésbé lesz szervízigényesebb, annál időtállóbb!
a saeco odea-t szokták javasolni (SiD is), de ez nem szuperautomata (nem csinál gombnyomásra cappucinot)
a delonghi-ról lebeszélnénk! vannak még a pod-os, meg kapszulás gépek is.
de jön majd az enyémtől relevánsabb válasz is, én cs leírtam, mert tőlem is kérdezték már többször, és utánaolvasva (és SiD mestert megkérdezve) ezt javasoltam! így ezt jószívvel (a kompromisszum tudatában; úm: fenntartási ktsg, élettartam, szervízelhetőség, anyagminőség, csészeminőség... és psze a rászánt összeg! 300ből karosból komoly szettet állíthatnál össze!) merem Neked is javasolni! -
tariattila
veterán
válasz Galahed #16696 üzenetére
Ennyi hozzászólást elolvastál a témában?
ebből azt gondolnám alapos, megfontolt, tudatos vásárló vagy...
de a ''15 bar'' és hasonló írásaid arra következtetnek, hogy csak átfutottad
a megfontoltságod is átment nálam 'bátorságba'...inkább nézz valami Quick Mill Aquaviva 5000-et!
az igaz nagyobb firgalomra ideális...cserében nem hullik atomjaira (időelőtt)szerintem nem nagy kaland reggel ledarálni kávét, betölteni a szűrőbe, felrakni majd gombot nyomni...
de téríteni nem akarok... főleg, hogy annyit olvastál s már tudod kb. mire van szükséged, mire számíthatsz élettartamban, kávé minőségben
-
HÁZIGAZDA
válasz Galahed #16724 üzenetére
"Mivel nem csak KVs topikokat olvasok/olvastam, hanem rengeteg gép műszaki paraméterét is átböngésztem , a 15Bar mint határérték jellemző ragadta meg a figyelmemet. Kb sejtem ez is olyan mint a megapixel a telefonban, de ha tudja a 15öt, akkor 7- 9-bárt nagy biztonsággal le tud adni és nem csak 3 hétig.... gondolom én, de lehet rosszul...."
biztos, hogy rosszul, ez nem így működik. egyébként a mobil kamerákkal sem, ott sem úgy van, hogy ha 16 mp-es, akkor azért 8-at tud szépen. sőt.
tariattila: fater odeája azért megy már egy éve is talán, de egyszer már javítani kellett (panel). tény, hogy amikor működik, rohadt praktikus, de anyagminőségre, tartósságra egy rakás szar (szerintem).
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ: igen, a pavoni a jó megoldás a cremina-éhségre: tudja ugyanazt, és ugyan korlátozottabban használható picit, de az árkülönbségért belefér. valamikor most már teszek bele vizet és megcibálom a bajuszát, mielőtt elporlad
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
válasz Galahed #16696 üzenetére
Ez a 15 baros dolog kicsit más miatt van. Bocs, nem tudom, milyen mélységekig böngészted az internetet, de a lényeg valszeg kimaradt.
Válasszuk szét a dolgokat, különben nem lesz érthető. Az espresso a megfelelő gépparkkal (nem automata, nem kapszulás, nem podos, nem ez, nem az) 9-11 baron készül. Ezt az olaszok kísérletezték ki egy francia gép szétbuherálásával indítva (Loysel) a csatát, mígnem kb. 70 év után 1961-ben egységesítették a technikai deffiníciót. Az espresso szokásos gépein ez a nyomás biztosítja a kívánt kioldódást, ízt. Se a kisebb, se a nagyobb nem jó.
Ehhez képest ma sok eszpresszó-szerű megoldás van, ahol akár 15 bar is kellhet, pl. a podos gépeknél, de elég nagy a szórás.
Az espresso gépekben is amúgy 15-16 baros pumpák vannak, amiket OPV-vel határolnak le 9-11 barra.Na most viszont Neked egy Illy kapszulás gép kell.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
sanzi89
addikt
válasz Galahed #21716 üzenetére
Köszi a "lelki támaszt", remélem, hogy megoldódik a dolog, lévén garancia van rá.
Egyébként darált kávéból főz, csak ha szemesre állítom, akkor jön belőle csak víz. De érdekes, mert tegnap este több másodpercig darált, ma zörren egyet kb 1 másodpercig, és kész, pedig semmi hibát nem jelez maga a gép. Lehet a kávé különbsége miatt, de a tegnap esti szemes kávéból meg a ma reggeli darált kávéból nyert eredmény között hatalmas a különbség, és nem a szemes javára, pedig az lényegesen drágább volt.Egyébként nem vagyunk egy nagy kávé fanatikusok, eddig el voltunk a 10k-s kávéfőzővel meg a bolti darált kávékkal, csak szerettük volna leegyszerűsíteni/megkönnyíteni a reggeli rutint. Ha esetleg a végeredmény is jobb lenne, az csak hab a tortán.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
HÁZIGAZDA
válasz Galahed #21716 üzenetére
a 300e ft-os jura sem jó, ami a tartósságot illeti. ha már automata, akkor egy könyörgő privát vagy email fragola.6035 fórumtársuknak egy quick mill nagygépért. vagy semmi. én erre jutottam az elmúlt 2 év infói alapján (no meg aktív seaco odea felhasználóként, ami egyébként egy-egy meghibásodást leszámítva jó kávét csinál és üzemel).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz Galahed #25785 üzenetére
Kapucziner Győr, Casino Mocca, Monterosa, PacificCaffee, kvzzz, Kávákalmár stb. A teljesség igénye nélkül. Sok függ attól milyen kávét szeretsz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer
- DJI Mavic Mini Fly More Combo
- Mata összteleszkópos kerékpár