Új hozzászólás Aktív témák

  • Gery0505

    tag

    Sziasztok!
    1000 kérdésem van hozzátok!
    Fragola mestertől ma megkaptuk a frissen tuningolt gépeket, ezúton is hálásan köszönjük az áldozatos munkát. :) Omron E5CC PID került bele, és a pumpaszabályzó kivételével teljes tuningot kapott, ha jól tudom. Egész megváltozott a gép, halkabb lett a szivattyú, és nem prelleg már a szelep indításkor.
    Kipróbáltuk friss kávéval, de természetesen nem sikerült, elsőre, még be kell lőni az új rendszert.
    1. kérdés:
    Kapuczinertől rendeltünk friss kávékat, most a Velencei gondolásokat próbáltuk ki. Elég friss pörkölés még, Február 23.-ai, ha jól emlékszem.
    2. kérdés: Ha ilyen friss a pörkölés, mikor érdemes elkezdeni fogyasztani? Hogyan tároljuk? Most az eredeti zacsijában van a hideg spejzban.

    KV főzés:
    1. főzet: 17,5g kávé, 92,5°C, szokásos tömörítés. 14-es Graef állás. (Tudom ez nem nagyon mérvadó, mert nálatok más a beállítás.) Eredmény: A kávé átömlött egy pillanat alatt, és ízetlen lett.

    2. főzet: 17,5g kávé, 92,5°C, szokásos tömörítés. 13-es Graef állás. Csak az őrlésen állítottam egyet finomabbra, hogy ne ömöljön át. Gondoltam elég lesz de nem... Ez is átömlött, viszont citromlé lett, elég markánsan. Azért megittuk, nem akartam kiönteni.

    3. főzet: 17,5g kávé, 92,5°C, szokásos tömörítés. 10-es Graef állás. Na itt már megszűnt az átömlés, majdnem teljesen befulladt, nagyon lassan jött le, és a kifolyó egyik felén kezdett csöpögni, majd a másik oldalon is elkezdte kiengedni a kávét. Viszont ez is borzalmas savanyú citromlé lett, sehol a csokis, pörkölt magvas íz.

    Gondolom kevés volt a hőmérséklet.

    3. kérdés: Milyen hőmérsékleten érdemes lefőzni ezt a kávét, illetve az olaszos vonalat? Rendeltünk még Riói varázst, Top Blendet, és egy koffeinmentes Nicaraguai kávét, mindet a Kapuczinertől. Mennyit állítsak a PID-en?

    4. kérdés: Kell csinálni rajta Autotuningot? Ha kell, hogyan, és mikor? Amikor nyugalmi bemelegedett állapotban van, vagy KV főzés közben?
    Ha gyorsan folyt át a víz a rendszeren, akkor kb két fokot esett a hőmérséklet, amikor a befulladásos főzés volt, akkor elég jól tartotta.

    "Failure is always an option." Adam Savage

Új hozzászólás Aktív témák