- Hálózatokról alaposan
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- Az iPadOS-re írt appokra is díjat vet ki az Apple
- Letartóztatták a bitcoin-Jézust
- ASUS routerek
- Asustor NAS
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- A pápa egyre jobban tart a romlott AI veszélyeitől
- Milyen program, ami...?
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoknee
csendes tag
válasz hogyaza #75536 üzenetére
Én abszolút bátorítalak pedig, ha van kedved hozzá. Az első működő verzióra nem kellett sokat várni,az tényleg gyorsan megy.
Utána rájöttem, hogy nem alfanumerikus, hanem grafikus lcd-t szeretnék, Pt100 szenzort három vezetékes méréssel, szép igényesen kivitelezett áramkört, stb stb az idő. Elég igényes vagyok ilyen szempontból, és fejlesztés közben jöttem rá, mit is szeretnék, így folyamatosan változott a cél
Ha nem változnak menet közben a célok, akkor gyorsan megvan.A szoftveren még mindig lenne ötletem, mit kéne még beletenni, vagy javítani, módosítani, de legalább egy éve nem nyúltam hozzá. vagy kettő
-
OPiiPO
addikt
Ezt azt is jelenti, hogy a Classic új kivitel (vagy a Gaggia Carezza) az ténylegesen rossz KV-t is csinál, vagy csak a kivitelezés minősége és az időtállósága romlott a korábbi változathoz képest?
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
qvik27
tag
válasz FefeeX #75543 üzenetére
akkor durvabbra kellene hagyni szvsz.
a nyomascsokkenes menet kozben valamifele csatornasodasra enged kovetkeztetni, ami ki tud alakulni attol is, hogy az egyenletesebben apro szemcsek atfernek a szurolyukakon.
Esetleg kisebb lyuku szuro...10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
-
bl4ze
veterán
ha paljoc + qvik27-en és rajtam kívül van még itt Vario vagy Vario-W használó, dobnátok rám 1-1 privit ?
Köszi.:. bl4ze .:.
-
tony70
tag
La Pavoni Puccino PCL Kávéfőzőről milyen vélemények vannak? Milyen szürő szabványos?
-
jolti
senior tag
Bocs de nem volt időm. Még most olvasgattam vissza.
Teljesen átvariálhatod az egészet, ahogy szeretnéd.
Pid az szerintem mindenképpen kell rá. Igazság szerint alapnak kellene lennie szerintem minden kis' gépen.
A 4 dl. az alapból elég stabil egy duplához azért.
Szerintem nem árt a rézcső sem. Én semmi olyan emelkedést nem mértem anno, mint fraggola. Bár ő silvián nézte, ha jól emlékszem, ott meg el van tolva a fej a bojlerhez képes és lehet azért van az emelkedő karakterisztika.(#75521) Bazsee71
Vesét cserébe?
[ Szerkesztve ]
-
qvik27
tag
Ha tudnál fényképet földobni, arról, hogy hol is vannak a lyukak, az tudna segíteni az okoskodásban.
Hirtelen annyit vélek webes rajzok alapján, hogy spirál alakú fűtő van benne, a víz meg ugye alul megy ki a fejbe. Ha ebbe felülről középen engeded a hideg vizet, az fűtés közben nagy valószínűséggel gyorsan lejut az aljáig, mivel hideg, a cekász által a bojlerfal közelében fűtött jóval melegebb, az tehát felfelé áramlik. Persze ez így eléggé le van egyszerűsítve, és a felsőbb rétegekben is van már keveredés. Én viszont úgy gondolom, hogy ha egy ilyen struktúrájú rendszerbe felül oldalt nyomod be a hideget, a keveredés sokkal gyorsabban végbemegy, és egyenletesebb lesz a fej felé menő víz hőmérséklete.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
fragola.6035
aktív tag
Nem Silvián mértem, hanem 3 decis fejbojleres gépeken, többfélén, Familin, Ladyn, és Dalla Cortén is.
Folyamatos emelkedés van az átfolyás mértékétől függően, ami logikus is, mert a bojler felső részéből megy a fejhez a víz, ahol akár 125 fok is van.
A Siviánál pont az eltolt fej miatt nincs ilyen emelkedés.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Paulie86
tag
válasz Sic.Transit #75565 üzenetére
Én még 1,5 éve vásároltam és azóta használom ezt a PID-et a V5 Silvia-hoz, elég stabil és viszonylag sokféle szabályzást is tud. Szerencsére akkor én még azt az időszakot fogtam ki, amikor még korrekten vitte az üzletet, de mindenféle fórumon az a visszhang, hogy nem a legjobb a vásárlói kapcsolattartás, meg úgy az egész ahogy hozzáállnak a mecoffee-s PID-ek eladásához. Az hogy kifizeted és még csak el se küldik az elég nonsense valóban.....
Amúgy tényleg probléma ez, mert Silvia-hoz nem is tudom manapság melyik a legjobb PID választás??
-
SierraFox
tag
válasz hogyaza #75542 üzenetére
Én szeretem, mert láthatatlan, és nagyon könnyű volt beépíteni. Jól beállítható, a preinfusion is tök hasznos, de pl. a nyomásprofilozásnak nem látom értelmét. Most lesz egy éve, hogy használom és hibátlanul működik.
Az auber pidhez képest nem drága, de egy saját arduinos megoldásnak a többszörösébe kerül. Support az kvázi nincs. Azt látom, hogy most már iPhone kompatibilis, tehát biztos foglalkozik vele a srác. De azt nem értem miért nem érkezik meg többeknek. Mondjuk nekem is több hetet csúszott.
-
lorcsi
veterán
a héten úgy tudom kávé ünnep van
van arról valami lista h kik csatlakoztak ehhez a programhoz? -
kk831228
addikt
Megy ma valaki az Akvárium Klubba...?
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
*Mukeey*
addikt
Miért lehet az,hogy dupla kosárból egyik fele szépen folyik le,másik viszont kb fele csak?A gép be van vízszintbe téve,tömörítésem jó...Nemrég kezdte el csinálni.
iPhone 12 Pro Max, Mi Pad 5
-
-
adp
őstag
Foztem a brikkaval egy casino mocca etiop arichat, hat brikkahoz kepest valami embertelen jo lett
-
*Mukeey*
addikt
válasz Peti...(16v) #75577 üzenetére
Hát kávézóban dolgozok,napi 300-500 tömörítés évek óta,csak nem szúrom el itthon🙄
Több kosárral is próbáltam,nem értem mi lehet a gond...iPhone 12 Pro Max, Mi Pad 5
-
MODERÁTOR
Csak az menjen ki az akvariumba aki szeret 20-25 percet sorbaallni es nincs tomegiszonya. Ittam par jo presszot es filtert meg sikerult vennem kofit, de ennel azert jobb rendezvenyre szamitottam.
-
qvik27
tag
válasz *Mukeey* #75579 üzenetére
Szerintem sem a tomoritessel lehet gond. A dupla kifolyoba egy lyukon megy a fozet, es ott megy el ketfele.
En arra gondolnek, hogy valami bekerulhetett a kifolyoba, es az tereli jobban egyik iranyba a folyadekot. A masik elvi lehetoseg sztem, hogy valami elferdult a gepben pl. egy hatarozottabb meghuzaskor - ez persze egy valamitevalo masinanal kevesse valoszinu.
Ha nincs fonn a kar, mit latsz, hogy jon a viz?10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Peti...(16v)
tag
válasz *Mukeey* #75579 üzenetére
Próbáld meg egy másik kifolyóval, vagy egy feneketlen karral. Nálam is szokta csinálni néha, már mindent hibáztattam, aztán kávéváltáskor meg megjavul. Kávéfüggő, tehát nálam biztos hogy nem tökéletes az eloszlatás/tömörítés.
Egyébként ha ennyi kávé ment már át a kezeiden, akkor nekünk kéne kérdeznünk tőled 🙂 -
*Mukeey*
addikt
válasz qvik27 #75581 üzenetére
Ha nincs fennt a kar,akkor szép egyenletesen jön a víz.Kipróbálom egy másik karral holnap,hozok egyet a melóból.Kávé fajtákat is próbáltam,különböző őrlő állítással is.
A gépben meg nincs 100 kávé eddig,most vettem a hónap elején,a tömítést is kizárnám.
Tök idegesítő az ilyen😏😁iPhone 12 Pro Max, Mi Pad 5
-
HÁZIGAZDA
válasz Peti...(16v) #75577 üzenetére
elég rendesen... 11 kávét ivott
kapott tippet amúgy, megosztom: az ilyen kicsi otthoni pörkikkel érdemes kipróbálni, hogy úgy lövi be az ember a mennyiséget, hogy maximum 9-10 perc alatt elinduljon az első reccs (ami után érdemes legalább 3 percig tartani még). magyarán, a gyári 250 gramm (gene) vagy 400 gramm (behmor) helyett, hát, sokkal kevesebbel.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SoundON
tag
Meleg és iszonyat sor volt minden presszós stand előtt.
Jobban jártunk volna a feleségemmel, ha egy saját belvárosi eszpresszó túrát tartottunk volna: Espresso Embassy/Casino Mocca, Cirkusz/Bagira, Madal/BeyondWithin, Ébresztő/Awaken, Smuz/42 hogy csak a magyar pörkölőket említsem és a jegyek árából még így is maradt volna bőven a külföldiek kóstolására: DoubleShot/Caravan, Kontakt/FiveElephant, Budapest Baristas/Coffeecollective -
qvik27
tag
válasz Bazsee71 #75586 üzenetére
Nos. szerintem ne bánkódjon, aki valamiért kihagyta ezt az eseményt.
A legjellemzőbbek: tömeg, túlzott hangerő, sorok, várakozás. ...esetlen műsorvezetők és riporterek - szerintem kifejezetten szánalmas, ha egy műsorvezető tapsolásra szólítja fel vagy buzdítja a közönséget, ahelyett, hogy olyasmi történne, amitől a közönség tapsolni kezd.
Volt valami rögtönzöttnek ható barista verseny, aminél -bevallom- nem annyira értettem, hogy mennyire szól a barista tudásról: a versenyzők kalapból húzták, hogy milyen újhullámos kávét kell készíteniük, milyen filterrel, milyen őrlésfinomsággal, és hány fokon - mondom: midegyiket cetlin húzták ki. Szóval, ha valaki szerencsétlen konstellációt húzgált magának, az ugye az "így járás klasszikus esete". Aztán a Zsűri szürcsölgetés után "bökött" a legfinomabbra, és senki semmit nem mondott az italról, ami készült (se a barista, se a zsűritagok), viszont nagy átéléssel hangosan bemondta a nevet a speaker, és persze nagy tapsot kért.
Elnézést: bazmeg. Ezeknek a baristáknak és az italoknak, amiket hozzáértéssel igyekeznek -a keretek engedte lehetőségeken belül- minél jobbnak elkészíteni, nem ez a színvonal jár. ...mint ahogy azoknak sem, akik odamentek, és kifizették a belépőt. Legalább két helyen nem tudtam venni abból a kávéból, amit megkóstoltam, és ízlett. Ez vajon hogy lehet? Talán nem mondták a résztvevőknek, hogy itt akár vásárolni is akarnak majd?? Hál'isten, én hamar oda-visszaértem, így nem ment el túl sok időm vele.
Ezzel együtt (5 helyett) két kávét hoztam is, majd beszámolok, ha valakit érdekel.
1.: Le Piantagioni Harenna wild coffee - city körüli,
2.: Impresso Sweet collection -semi washed- brazil, city körüli.
Kóstoltam Bányai Costa ricai kávét, az nekem nagyon savas volt. Nem rossz, csak nekem nem a kedvencem.
Nna. Bocs a hosszúért, csak gondoltam, megosztom.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
szuszinho
őstag
Akkor megosztom az "élményem" én is.
A kávézást nem rég kezdtem, szóval szakmailag nem tudok sok mindent. Az biztos, hogy gyenge rendezvény volt. Meleg, hatalmas sorok, és tényleg kurva hangos volt a "műsor". Nem is tudtam megkóstolni mindent, amire kíváncsi voltam. Naivan, azt gondoltam, hogy olcsóbban lehet beszerezni dolgokat, itt nem csupán a kávéra gondolok. Tévedtem. Hamarabb le is léptünk, mint ahogy terveztük.
Kávékról:CM etióp. Nem tudom hogyan készült, egy termosz, vagy nem tudom miből kaptuk. Olyan semmilyen volt.
Goosebumps, nem tudom milyen kávé volt. Itt sikerült megkóstolni az Oatly barista tejet, mire visszamentünk elfogyott a zabtej. Ízlett, elején jött ki egy kicsit a zab íze. Utána kellemes tejes ital. Finom volt. Ittam tej nélkül is, úgy is jó volt.
Kafferostare. 3 félét kóstoltam. Egy klasszikust, illetve két érdekes, különleges ízvilágút. Nem voltak rosszak, inkább csak számomra szokatlan.
Ami jelenleg van itthon Amazonról rendelt, jobban ízlik ezeknél. Nem mérvadó, csak saját vélemény. A fentebb írt, második kóstolt az egyetlen, amiből esetleg hoztam volna, ha fogyóban lenne itthon a kávé.
Jövőre nem megyünk
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Bazsee71 #75586 üzenetére
6 órát töltöttem a rendezvényen plusz oda-vissza 3 óra utazás. Én jól éreztem magam. Beszélgettem barátokkal, ismerősökkel, ittam kiváló kávékat és kevésbé jókat. Ha kevés a kiállító és sok a vendég, akkor sor van. Sokat tanultam okosabbaktól, nekem jó volt.
https://caffe35.webnode.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest