Új hozzászólás Aktív témák

  • prandris

    tag

    Van valakinek ötlete, hogy miért lehet az a GC-vel, hogy ha rajta van a fedele akkor a bojler hőmérséklet kúszik az egekbe úgy, hogy a pid végig ugyanazt az értéket mutatja?
    A pid 92-re van állítva, 30 perc elteltével a bojlerhez szorított TM902C-vel mérve 98°C-ot mutat. Ha leveszem a gép fedelét, kiáramlik a meleg, és beáll 10 perc elteltével 90°C-ra a bojler külseje stabilan.
    A fejen mérve ugyanez tapasztalható. Ha van rajta fedél, átmelegszik a gép, akkor a vízterítőhöz szorított szenzor akár 95°C-ot mér(60-70 perc után volt 99°C is már), fedél nélkül 87°C-ot, de a pid 92-t mutat itt is végig.
    Mi okozhatja ezt, hogy a gépen belül átlagosan 8°C-os hőingás van fedéllel ill. fedél nélkül, de a pid mégis "stabil" változatlan értéket mutat? A gép nem stabilizálódik, 1 óra elteltével már sárkányos víz jön a fejből azaz már bőven 100 °C felett lehet a hőmérséklet, de továbbra is 92-es pid állás van, ha rajta a teteje. Ha a gőzgombot bekapcsolom, akkor elkezd felfele kúszni pid érték egyből, vagyis elvileg mér. Hőelem csere már volt.

    Valakinek ötlet? Fedél nélkül teljesen más dimenzió a kávé csak kicsit veszélyesebb :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák