-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qvik27
tag
Én is pont így gondolom. Bár nem tegnap volt, de négy után vallom ugyanezt, és nem bántásiból vagy okoskodásból. Persze az szerintem is igaz, hogy minél természetesebben éli a család az életét, annál könnyebben illeszkedik be a kiskőc. Nem szerencsés a kiskrampuszok érkezéséből stresszforrást vagy gócot teremteni. ...persze jó kérdés, hogy mennyire lehet természetesen kezelni a helyzetet, amiben még nem voltak a szülők :-) Ja... Az első felforgatja a világot, a másodiknak már kevesebb marad, amit fel tud forgatni, a harmadik természetesnek veszi a felfordult világot, a negyedik meg vigyorog, hogy mekkora buli van itt
Persze ez az én kikezdhető bölcseletem.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
*Mukeey*
addikt
Lelit Diana megrendelve!😎
Majd beszámolok róla pár nap teszt után,hogy milyen😁iPhone 12 Pro Max, Mi Pad 5
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #74651 üzenetére
tökre egyetértek. őszinte leszek, mi az elsőnél olyan szinten talajt vesztettünk anyafejjel, tényleg 1-2 év kellett, mire kialakult az új életünk, pontosabban az kialakult azonnal, de évekig csak loholtunk magunk után és a korábbi tökéletes harmónia helyett kapartunk, míg nem végül megtaláltuk mi is a helyünket az új világban és tényleg boldogok is voltunk. stressz nem igazán volt, inkább csak hiányérzet, állandósuló átmeneti állapot.
másodszorra már szilárd talajon álltunk, mindhárman vártuk nagyon márkot és most is minden rendben. vincének persze nem, most ő vesztett talajt, de erre írtam, hogy szerintem ez megúszhatatlan, egyszerűen nem lehet egy első gyereket a következőre felkészíteni. majd feldolgozza, mi meg nyilván segítünk, én például be vagyok parancsolva mellé éjszakára minden nap, ha pisilni felkelek, azonnal kérdezi, hogy ácsi, hova lesz a séta...
a négy gyerekhez egyébként minden elismerésem (tudom, nincs rá szükséged , de azért a négy gyerek szuper dolog és hatalmas odaadás és meló is egyben), klassz lehet.
mi minden terv szerint megállunk a kettőnél, sajnos későn kezdtük ahhoz, hogy igazán nagy család legyünk. meg, nem is biztos, hogy bármelyikünk elég tyúkanyó alkat hozzá. viszont így is teljes a harmónia.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
automata kavefozot tervezunk vasarolni a munkahelyre. 30 ember kavezik napi 1- 2 adagot.
Nezegetem pl az euronics kinalatat.
Sajna arban csak az also reszbol valogathatunk, konkret osszeg nincs de mondjuk 120-130e ft
A tejhab nem erdekes ellenben a hosszutavu megbizhatosag ill. a szervzelhetoseg fontos lene.
Van esetleg tapasztalat melyik az a marka ami kerulendo ?
Netan van ajanlott tipus erre az igenyre ?Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
cotagg
tag
Én csak német, angol és skandináv forrást találtam egy éve. Ha jól emlékszem valamelyik budapesti kávézô fotóin láttam lino-t, lehet hogy tôlük lehet kunyerálni...
-
szuszinho
őstag
Rajos vízzel van valakinek tapasztalata? Nem találtam a neten tápanyag infót.
-
nLali
senior tag
válasz Keresztapper #74637 üzenetére
Gyakran előfordul, főleg esténként, hogy "hangosan" hallgatok zenét. Fejhallgató nálam arra a kis időre kell, amíg nincsenek a gyerekek "mélyálomban", a halk örlő meg reggelre kéne, mert reggel 5 körül nincs szívem ébreszteni őket.
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Kicsit off, de ez a topic legalább pörög.
Van nekünk egy DeLonghi Magnifica S típusú kávéfőzőnk (tavaly decemberi). Nem sokat van használva, átlag napi 2 kávét főzünk vele (egyszer van bekapcsolva). Pár hete elkezdett világítani a vízkő gomb, hát vettünk a típushoz ajánlott vízkőtelenítést, és a kézikönyv alapján elvégeztük a vízkőtelenítést. Mivel ennek ellenére nem aludt ki a vízkő jelzés, újra el lett végezve a program (másodszorra én csináltam, hátha első elcseszte az asszony...), de az a rohadt gomb továbbra is pirosan világít...
Van tippetek, hogy mi lehet a probléma? Köszi előre is!"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
HÁZIGAZDA
meg azért egy újszülött, sőt, kisgyerek hallása nagyon érzékeny dolog, ha valaki szereti az iron maident, azt halkan sem illik hallgattatni vele, mert egyszerűen túl "sok infó", túl sűrű cucc, túlterheli az agyát és a hallását is. szóval persze, zaj van, de azért a zenéket is érdemes szűrni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
BlacKSouL
addikt
Nekünk a céges Saeco-n ha kigyullad a vízkőtelenítést igénylő jelzés, azt egy dedikált gomb, jelen esetben a gőz/forróvíz választógomb hosszú, 8 másodpercig tartó nyomvatartásával lehet "resetelni"
Hasonlóra gondolok itt is, de hogy pontosan melyik gomb az, passz.
Ki/bekapcs gondolom megvolt, néha az is segít.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
CB
senior tag
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
qvik27
tag
Off:
Köszi a gratulát! Szükség nincs, de jólesik :-) ...de már régebbi dolog. Manapság már steak-ezni meg sörözni járunk együtt, amikor összejön. Nálam előbb jöttek a skacok, a kávé később.On:
[link] Innen lehet, hogy fogok rendelni, ilyet. (VST 14g LM Precision) Várhatóan jó lesz az Ascaso-hoz is.
Ha kér valaki, szóljon, nekem elég egy, így a szállítás költségét csökkenteni vagy akár megspórolni is lehet. (6€ az egész.)
Privátban, lszi, aki kérne. Ja: Budapesten vagyok, postázni nem szeretnék.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
qvik27
tag
Karoson még csak-csak, de pl. kotyogósokon várhatod!
Epként ezek a tipikus f..ságok. Anyagösszetevő mérésekkel kimutatni, hogy mi ízlik jobban az embereknek, hát, ez olyan önbizalomra vall, amit nem tud megzavarni a lényeglátás.
Egyenek sót tört borssal meg faggyúval t-bone steak helyett!
Egyébként nincs benne valami ellentmondás? (70°C vs. minél magasabb hőm.)
...de esköszöm, kipróbálom vmi kevésbé finnyás kávéval!
Egyébként igaz, hogy a hőmérséklet emelkedésével növekszik általában a kioldódás, de másik oldalról meg ott van, hogy a hőmérséklet hatására bomlanak, átalakulnak, néha összeállnak molekulák, így íz összetevők is.
Ha van vegyészünk, biztos profibban tudja ezt nálam.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
szuszinho
őstag
Tisztelt Urak,
Össze is állt a kezdő szettem. Megjött ma végre a Graef a Gaggia mellé. El is ugrottam a Paciba, és vettem egy koffeinmentest is a La Piazza mellé. Egyelőre csak a gyári szűrőim vannak. Milyen fokozaton kezdjem a darálást? Az alátétekkel kell variáljak?
Amíg nincs az ajánlott vizekből, addig forralt "sima" ásványvíz mehet? -
Csápájev
őstag
válasz szuszinho #74679 üzenetére
Nekem kb egy alátéttel 10es fokozaton adott presszó finomságot,de ez elég eltérő. Az összefoglalóban írtam a beállításáról,bár lehet picit változtattak azóta a modelleken.
A lényeg,hogy szépen folyjon le, kb 30mp alatt.
Ha nem folyik ki vagy nagyon csöpögősen indul akkor emelj a fokozaton, ha nagyon gyorsan átzúdul,akkor csökkentsd a fokozatot.
1-1 fokozat elég sokat tud számítani,szóval,ha közel jársz, csöpögősen,de elindul vagy épp ellenkezőleg, picit gyors csak a lefolyás,akkor max 1 fokozatot állíts.
A szűrőbe kb a névleges mennyiséget rakd, a felsőszűrő csavarja ne látszódjon a zaccban,mikor leveszed.
Vagy max minimálisan.
Addig jó lesz az ásványvíz,de ne legyen ízesített[ Szerkesztve ]
-
qvik27
tag
Ez ennél picit összetettebb, ahogy tudom.
Van ugye a kávépogácsának egy tömege, egy fajhője, meg egy kezdő hőmérséklete;
van a ráfolyó víznek egy kezdő hőmérséklete, fajhője, és tömege - utóbbi kb. 60ml + amennyi a pogácsában marad;
(amit kihagyunk: a szúrő és a kar miatti hőveszteség, ha van; a kezdetben a pogácsában levő levegő összenyomása okán keletkezett felmelegedés).
Szóval jön felülről a szépen beállított 90°C-os víz, elkezdi melegíteni a kb. szobahőmérsékletű őrlemény felső rétegét, közben hőt veszít - nyilván, mivel átadja az őrleménynek.
Ahogy lejjebb jut a víz, egyre hűl, az alsó rétegekben már jelentősen alacsonyabb hőmérsékletű először; aztán minden egyre melegebb lesz a pogácsában, mellette egyre csökken a kioldható anyagok mennyisége... Szóval ez nem egy egyszerű egyenlet szerintem.
a krédés leginkább az sztem, hogy a be- és kilápő folyadék hőmérséklete milyen hőmérséklet határok között mozog, és milyen "görbe" szerint.
Aki tudja mérni valamelyiket, megosztaná majd?
Bocs a "matek" miatt, és kösz!
Q[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
WiZARD
addikt
Néha látom leírva, hogy a Costa még a jobbak közül való, ha már kávézó lánc.
Tegnap reptéren vettem vmi szendvicset náluk, amíg vártam hogy megsüssék, addig néztem, hogy hogyan készülnek a kávék. Őrlőben nagy adag kávé előre őrölve, abból kicsattogtat valamennyit, tamperel, és kifolyik vmi lé, random 13-18 másodperc közt, ahogy épp sikerül, lényeg hogy sötét színű lé folyt ki...[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
MODERÁTOR
válasz WiZARD #74685 üzenetére
Cserébe jó drága lehetett.
Én Lellén ittam frenetikus kávét (egy korty után szemétbe ment). Karba őröl, tamper? az nincs, sebaj. Felrakja, lefolyik vmi trutyi, csak 200ft-om bánta. Jobban járnának az ilyen helyek ha inkább kapszulás kávét tartanának.Ezt a fajta karos gépet miért szeretik vagy miért jobb? (vagy rosszabb) [link]
[ Szerkesztve ]
-
Johnny70
tag
válasz WiZARD #74685 üzenetére
Akkor ők is hígulnak, mint a kávé... Pár éve még, amikor utoljára ott vettem kávét, akkor a srác, aki csinálta kiöntötte az elsőt, mert elszúrt valamit és újat főzött, pedig valamilyen tejes italt rendeltünk, nem is espresso-t, amibe sok helyen eladják az 1-2 perce lefőzött kávét is. Egyik nagy étkeztető cég büféjében csinálták, amikor sokan voltak, hogy eleve duplát főzött le a büfés, majd félretette a másikat és amikor capuccinót kértek azt adta oda....Ilyenkor engedtem magam elé a kollégákat, hogy még gondolkodok, vegyek-e sütit is menjen csak előre...
-
zoknee
csendes tag
Ó hát ehhez nekem is van már sztorim. Persze mi is kapunk mindent, de majd mit kapunk, mikor elkezdjük úgy nevelni ahogy mi gondoljuk. Szóval múltkor egyik kollégámmal beszélgettünk, és mondja, hogy akkor miután megszületik, csak pár évet kell kibírnunk, és utána lehet vala utazni.... Hát, kicsit vitatkoztam vele, de egyszerűbb ráhagyni. Azt még nem sokan tudják, hogy tavasszal Szicília a cél hármasban, főpróbának. Hogy a kirándulás túrázást ne is említsem, már idén szép fokozatosan, kezdetnek Budai hegyek délutáni séta. Elég különc szülők leszünk, erre már készülünk, hogy sokan ferdén néznek majd ránk, és kapjuk majd a megjegyzéseket.
-
*Mukeey*
addikt
Jó a Balatont hagyjuk inkább.Idén normális kávéra vadásztam Keszthely környékén 4 napig,olyan löttyöket kaptam,hogy legszívesebben visszaküldtem volna.Helyeket nem nevesítek,nem célom a lejáratás,de pl az egyik "legmenőbb" cukrászdában a presso kb 6mp alatt folyt le,a capuccinohoz már egyszer (kétszer??) gőzölt tejet csinált újra a srác stb.
iPhone 12 Pro Max, Mi Pad 5
-
soldier2
őstag
A rugós karos gépek a változó nyomásprofil miatt sokak szerint jobbak a pumpás gépek állandó 9 baros nyomásánál, cserébe macerás őket használni (a rugót kézzel kell felhúzni csapolás előtt) és a hőmérsékletet sem lehet fokra pontosan beállítani (azért valamennyire lehet a kazán nyomáskapcsolójával.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
qvik27
tag
válasz zoknee #74689 üzenetére
mi is igy csinaltuk. a skacok elegge szerettek a dolgot. mostansag is szivesen megyunk egyutt, pedig mar a legifjabb is harmadeves egyetemista.
szoval hajraa, ahogy szeretitek, csinaljatok ugy!
...mar ha elfogadod mint egy masik apa tapasztalatat10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
-
Jókv
csendes újonc
Nincs valakinek véletlenül elfekvőben HX-es géphez roto szivattyúja motorral együtt? Gondolkozom egy átalakításon.
-
ussseal
tag
Erre valaki Bialetti/Brikka expert tudna mondani valamit?
Egyelőre amit találtam, az alapján úgy veszem le, hogy az újabb szériák már mind románok? -
And06
aktív tag
válasz ussseal #74697 üzenetére
az első szériát hivták szerintem "elite"nek, ami még olasz gyártmány volt. jóideje a román gyártásút lehet csak kapni. illetve idén újitottak megint, és most "made in italy" felirat van a szűrőre vésve. De ez csak annyit jelent, hogy a szűrő olasz, a többi rész továbbra is román.
olyan helyről vedd, ahol vagy megnézik előre és tuti jót kapsz, vagy vissza tudod könnyen küldeni ha selejt lenneaz enyém román gyártmány, de nem m.o.n vettem, hanem külföldön, vagy 6 éve. soha nem volt baja. a családban vettek itthon (és évekkel később), azok viszont gyengébbek. szóval az összeesküvés elméletem szerint nyugatra viszik a jobbakat vagy idővel lett egyre szarabb
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÚJ Levi's Telegraph sötétkék L-es pufikabát
- LEGO kiárusítás - Racers, City, Creator és Friends szettek - AKCIÓ!
- Radiomaster Ranger Micro 2.4GHZ ELRS Module
- Táplálékkiegészítő csomag tápkieg builder tejsavó whey gymbeam vitaking pharmekal mivolis
- AFTER SHAVE CSOMAG AXE Marine vintage EDT Peace Africa Alaska Black Denim Adidas