Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz Clemi #72651 üzenetére

    Nos megint user error volt. :F Betettem a darált kávéhoz is a POD -os kávéhoz kitalált műanyag betétet az 1sz-es szűrő alá. Bele daráltam frissen a Tchibo family kávéból egy adagot 5-ös finomsággal a Graef darálóból kicsit erősebben lenyomtam és kb 50ml vizet engedtem át rajta. Mióta megvan a gép, ez lett a legjobb kávé amit ittam belőle.
    A leírásban csak a nagy szűrőt említi és ott írják, hogy ha 1 adagot akarok főzni akkor 1-1,5 kanál kávét tegyek bele. Na ezen a módon próbálkoztam és lett a trutyis zacc és a keserű savas lötty a végeredmény, majd a jobb, de brutál erős kávé mikor teleraktam a kosarat. A kicsi szűrőt nem is említi csak mint kávépárnához való szűrőt.

    Most én tudok valamit rosszul és működnie kellene az 1 adagos főzésnek a nagy szűrőben is az aljára tömörített kávéval és lényegtelen, hogy akkor a felső szűrő nem nyomja le a tartóban lévő kávé tetejét, hisz fel sem ér odáig? Vagy valaki "hozzáértő" írta meg a használati utasítást és fórum nélkül ha vesz valaki egy ilyen gépet issza a szar kávékat?

Új hozzászólás Aktív témák