Új hozzászólás Aktív témák

  • 2007ath

    aktív tag

    Sziasztok! Tanácsot kérnék Gaggia Classic alkatrészekkel (kiegészítőkkel) kapcsolatban.

    Több éves brikkázás - közben néhány hónapos kapszulás zsákutca - után én is beléptem az ismert típus tulajdonosainak táborába. Nem kis mértékben jelen fórumban olvasottak hatására. A korábbi tulajdonostól kiegészítőkkel nem túl jól eleresztve (pl. csak nyomásfokozós kosarakkal) vásároltam a 2012-es évjáratú, szép állapotban lévő gépet. Úgy döntöttem, hogy induláskor beruházok néhány olyan tételre, amelyek jelentősen javíthatják a produktum minőségét. Ezekkel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.

    1./ Az IMS kosár felára arányban áll-e a főzet minőségében bekövetkező változással. A használata során jelentkezik-e érezhető változás a minőségben. Ezt a két csészést ( [link] ) és ezt az egy csészést ( [link] ) néztem ki. Ezt utóbbi ("The Single") azért is fontos lenne számomra, mivel valószínűleg gyakrabban fogok szimpla adagokat főzni, mint duplát.

    2./ Az IMS felsőszűrővel ( [link] ) kapcsolatban is az a kérdésem, mint az 1./ pontban.

    3./ Réz felsőszűrő tartó (vízterelő?). A gépemben működő aluminiumból készült alapvetően jó állapotban van. Érdemes-e rézre cserélni, különösen akkor, ha a felsőszűrőt cserélem? Ha igen, akkor ezen az oldalon ( [link] ) melyik a megfelelő méretű? Ez ( [link] ) vagy ez ( [link] )?

    4./ Tamper. 58 mm átmérőjűt érdemes vásárolni (pl. [link] )?

    5./ Tejhabosító edény. Jól emlékszem, hogy itt a fórumon valaki a 0.35 l űrtartalmat jelölte meg optimálisnak? ( [link] )

    6./ A nyitott szűrőtartó ( [link] ). Megér-e közel 7 eFt-ot, vagy úri huncutság?

Új hozzászólás Aktív témák