Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz bikebutcher #51108 üzenetére

    1. A fagyasztott kávét teljesen más darálóbeállítással kell darálni mint ugyanazt a kávét szobahőmérsékleten, így nem csoda, hogy amint melegedett folyamatosan állítani kellett.
    2. Ha kiveszel valamit a fagyasztóból arra másodpercek alatt kiccsapódik a pára, így mondhatni a lehető legrosszabb ötlet volt kibontani a fagyott mézesüveget kibontani és hidegen átönteni, így a fagyasztás előnyeit elvesztetted, viszont élvezted minden hátrányát. Ha a fagyasztott kávét melegítenéd akkor lezárva, lassan tedd, és csak akkor nyisd ki ha már szobahőmérsékletű. Így is behozza a lemaradását öregedésnben elég gyorsan (pár nap max, de lehet annyi sem) és adaráló áléás is lényegesen finomabb kell majd legyen mint a fagyasztott bab esetén.

    Radiator #51107: ízlés kérdése, nameg kávé kérdése is. Ha a brikka aljába teszed fel a vizet forrni, akkor biztosan melegebb víz éri a kávét. Ha csak meleg vízzel öntöd fel (nem forróval) vsz semmit nem befolyásol, csak hamarább lesz kávéd. Ha kevesebb a víz, alacsonyabb hőmérsékleten megy át a kávén, ha magasabb hőmérsékletet akarsz akko több víz kell. Lehet vele játszani, és egyértelműen kőbe vésni azt, hogy így kell csinálni, nem lehet.

    Kofferbivaly #51112: az alubojlert is azért marja meg a brittás víz mert folyamatosan benne van. A kotyogónak szerintem tökmindegy arra a két percre.

    [ Szerkesztve ]

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák