-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzuMe
tag
Hogyan érdemes vízhálózatra kötni gépet? Szűrőkre és egyéb köztes eszközökre gondoltam...
Ha már alkalmas rá, lehet, hogy nem tartályból etetném. -
meander
tag
Hogyan is főzünk kotyogóssal kv-t? Hideg vagy meleg vízzel és gyorsan vagy lassan melegítve? Köszi
-
soldier2
őstag
válasz meander #51104 üzenetére
[link] - itt egy rövid videó a kotyogó viselkedéséről a külömböző módszerek használata esetén. Kávéfüggő, hogy hidegebb vagy melegebb víz kell neki.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bikebutcher
csendes tag
Fagyasztóból kivéve mennyire gyorsan döglik a kávé? Hétvégén volt nálunk egy nagyobb családi vacsora és rengeteg kávéra volt igény (meglepő módon többen jártak már Budapesten speciality kávézóban így nem volt idegen az íz élmény persze volt olyan aki inkább kért bele sok tejet és cukrot...) mikor megindult a "rendelés" kivettem a nagy mézes üveg(kb,400gr) Pacificaffe blasiust ami nekem nem jött be annyira gondoltam megitatom velük az első 8-9 dupla még szinte tökéletes volt, de egy 2.5ora leforgas alatt 2x állítottam daralot és folyamatosan halt el a kávé is bárhogy próbáltam elérni a szép lefolyást nem sikerült.
A fagyasztott üvegből egy zárható gumis csatos fedelesbe tettem át hogy a hideg mézes üvegbe ne csapodjon le azonnal a víz pára, és szép lassan melegedtek át a kávé szemek az eltelt idő alatt tehát vizes párás közeget nem tapasztaltam. Sajnos nem volt lehetőségem a fagyasztóból adagonként darálni.
-
Sinisi
senior tag
válasz bikebutcher #51108 üzenetére
Pár nap. (4-5). Ha jól emlékszem van is erre egy jó grafikon valahol.
-
adri0716
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. kb két hete vettem használtan egy Siemens Surpresso compakt darálós kávéfőzőt.
Tegnap óta világít rajta a szerviz gomb. Oldalt kivettem amit ki kell kimostam megszárítottam szerviz sprével bekentem visszaraktam, és ugyanúgy világít. A használati utasítás szerint a szervizprogramot úgy kell elindítani hogy az egyszemes kávé jelet 5 másodpercig nyomni kell. Ez nem jön be mert kb 3 másodperc után elkezd darálni és lefőz egy kvt. Mivel Én ragaszkodtam ehhez a géphez segítsetek hogy mit csináljak mert a férjem kivág vele együtt mert "ugye jó volt a jó kis szarvasi is ő megmondta" címszóval már hallom előre. -
#13880064
törölt tag
válasz radi8tor #51107 üzenetére
Mosogatni jó a meleg víz.
Még van olyan tévhit is hogy britás víz jó a Brikkába. Valóban nagyon szereti a savasabb kémhatású vizet az alumínium.
El tudom fogadni, hogy van ahol csak britával lehet ivóvizet "készíteni" de ahol csak kemény a víz, felesleges még a forralás is.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz bikebutcher #51108 üzenetére
1. A fagyasztott kávét teljesen más darálóbeállítással kell darálni mint ugyanazt a kávét szobahőmérsékleten, így nem csoda, hogy amint melegedett folyamatosan állítani kellett.
2. Ha kiveszel valamit a fagyasztóból arra másodpercek alatt kiccsapódik a pára, így mondhatni a lehető legrosszabb ötlet volt kibontani a fagyott mézesüveget kibontani és hidegen átönteni, így a fagyasztás előnyeit elvesztetted, viszont élvezted minden hátrányát. Ha a fagyasztott kávét melegítenéd akkor lezárva, lassan tedd, és csak akkor nyisd ki ha már szobahőmérsékletű. Így is behozza a lemaradását öregedésnben elég gyorsan (pár nap max, de lehet annyi sem) és adaráló áléás is lényegesen finomabb kell majd legyen mint a fagyasztott bab esetén.Radiator #51107: ízlés kérdése, nameg kávé kérdése is. Ha a brikka aljába teszed fel a vizet forrni, akkor biztosan melegebb víz éri a kávét. Ha csak meleg vízzel öntöd fel (nem forróval) vsz semmit nem befolyásol, csak hamarább lesz kávéd. Ha kevesebb a víz, alacsonyabb hőmérsékleten megy át a kávén, ha magasabb hőmérsékletet akarsz akko több víz kell. Lehet vele játszani, és egyértelműen kőbe vésni azt, hogy így kell csinálni, nem lehet.
Kofferbivaly #51112: az alubojlert is azért marja meg a brittás víz mert folyamatosan benne van. A kotyogónak szerintem tökmindegy arra a két percre.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz adri0716 #51111 üzenetére
Próbáld meg a kavekorzo.hu automatás topicját, itt nincs sok tapasztalat automta gépekkel. Garanciás gépet meg nem próbálgatnám otthon, nézze meg a szervíz. Ha a férjednek mindegy mi ébreszti reggel, akkor jó lehet tartalékba egy kotyogó. Az automaták elég szervízigényesek tudnak lenni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mdav88
senior tag
Opv-t lelit gildan hova erdemes allitani? Bojler elott van a cucc.
Olaszpresszon olvastam egy cikket ami picit elbizonytalanitott. Jelenleg 9.5-10bar a beallitasa. -
Rendo84
senior tag
válasz Xabi78 #51084 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, Csápájev-nek is!
Írtad, hogy: "70-80ml-nek kellene lecsorogni 18-20sec alatt. A legtöbb kávéból ekkor sokkal jobb lesz az eredmény, mintha kihúzod 25-40sec-re."
"Lehet azzal is játszani, hogy az őrleménymennyiséget is kevesebbre veszed, és így a 30g kávéd kevésbé lesz tömény."Ezzel a beállításokkal megmarad minden íz, csak picit hígabb lesz?
Ha esetleg a Doppio azaz a dupla eszpresszot veszem alapul és ennek mintájára próbálok "hígabb kávét" készíteni az járható út?
Illetve ami fontos még, hogy ha a crema szép és jól sikerül, akkor az egyenlő azzal, hogy a lefőzött kávé is jól sikerült?Csápájev: "Elvileg a Lungo a presszókávé hosszabbra hagyva,azaz ugyanannyi kávéból nem 30ml,hanem 90ml kávét készítesz.
Viszont, ezt sokan,pl jómagam is elég furcsának tartom, keserűbb lesz így a kávé,de elvileg ez a lungo és 90ml."Azt nem szeretném, ha keserűbb lenne, pont az a célom, hogy csak igen minimális keserű íze legyen. Ugyanakkor az eszpresszo ízvilága megmaradjon, csak ne annyira tömény formátumban, illetve én szeretem, ha a kávé 60-90ml között van.
Az americano-t ki fogom próbálni, bár ez így elsőre elég hígnak tűnik már.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz kaligula #51121 üzenetére
nem igazán jó egy ilyen kép kb. semmire. sötétnek tűnik a crema, de lehet, hogy csak a fények/expó adja így. nem látom, hogy megpörgetve egyben marad a "kalap" és van karimája vagy sem. stb. akár hibátlan is lehet amúgy (bár jobb szeretem a párducfoltos so-kat )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Köze nincs a fagyasztott (fagyasztóból kivéve rögtön darált) és a zacskós állásnaj egymáshoz. Többet kell állítanom mintha egy világos pörkölésről sötétre váltanék. Érdekes, gőzöm nincs mi lehet az oka, ha másnál nem így van.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #51124 üzenetére
Nálam is rendesen állítani kell a Majoron, 1 ricnit legalább a fagyasztotthoz képest.
kaligula: picit sötétnek tűnik, de volt már kávém ami így volt jó. Most az egyik kaposvári kávézóban kóstoltam Choco Madnesst, az világosabb kremával keserű volt (na meg harmatos, majdnem két hónapja küldte nekik a mester). Egyszer majd betérek egy referencia kóstolásra.
-
kaligula
tag
válasz Bazsee71 #51126 üzenetére
Köszönöm, mindenkinek a véleményezést. Igen, tudom, hogy mit jelent kép alapján ítélni, de nekem ez már ránézésre is égettnek tűnt. A színek a képen egészen valósághűen adják vissza, amit én láttam (az én monitoromon persze). A crema vékony volt, ami meglepett ennél a blendnél. Nem én készítettem. Harmadik napja, hogy nem ittam kávét betegség miatt, szerettem volna egy jót. Szerintem megégett szegény őrlemény.
rovidkv.reblog.hu
-
paljoc
tag
válasz kaligula #51130 üzenetére
Akkor annyi, nem volt meg a hűtőcsapolás. A gép jó, mert be van szűkítőzve, nem sárkányos, de ha előtte nem "főtt" rajta kofi sokáig /márpedig ez egy étterem, nem kávézó, kávé terén nincs extra pörgés/ akkor igényelne egy kis fejöblítést a hőmérséklet miatt, meg amúgy is. Jelzem nekik hogy erre figyeljenek, köszi az észrevételt. :-)
/amúgy egy klasszik blend a kép alapján tőlem még jó is lehetne, az hogy bal oldalt nem látni a sötét karimát csak a jobbon, az meg az árnyék miatt van, de ugye nem én kóstoltam, így ez csak kép alapján mondom…sőt….megkockáztatom hogy ez egy kifejezetten jó kép...az a csésze meg a felirat.../nyamm, iszom is egy jó…..Yirgát :-)))
[ Szerkesztve ]
-
kaligula
tag
válasz vendingo #51132 üzenetére
mi mást is tehetnénk? Én tegnap már ittam egy nessz-t. Úgy alakult, hogy az albérletben nincs kávéfőzőm...
Más: ha valakit érdekelne Spinel POD-os gép, most lehet kérni! Gaggia Baby Dose is érkezik hamarosan, valamint egy Gold Classic-ra is pályázok.rovidkv.reblog.hu
-
vendingo
veterán
válasz kaligula #51134 üzenetére
Már akartalak keresni POD-os gép ügyben.
Mit lehet tudni erről a Spinel POD gépről?
Valami egyszerű gőzölni tudó, szép POD-os gépet keresek lehetőleg olcsón.Tesóm barátnőjét sikeresen megfertőztem a hétvégén, szeretnének ők is jó kávét inni otthon. Heti 1-2 kávé készülne vele, ezért a gép+daráló kombó teljesen felesleges.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
senior tag
Megjött a Classichoz moddolt RS gőzcsövem az amazonról
Szerintetek melyik fúvóka a jobb, az egy, vagy a három utas?Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
krx21
nagyúr
Tapasztalat Catler 9010-es használók!
Szívesen olvasnék, nagyon bevált receptet ehhez a géphez. Sok a lehetőség benne...
Kávé típus + beállítás
Köszönöm szépen! -
Xabi78
aktív tag
Kisebb gőzteljesítményhez 1 lyuk (vagyis kb. minden háztartási gép).
Nagygépek (professzionális home barista és kávéházi) gőzteljesítményénél már inkább a 3.
Szvsz a gaggiahoz az 1 lyuk pont elég.
Cave canem!
-
-
meander
tag
Valamelyik magyar mikro pörkölőt (42 vagy casmo) beválasztotta egy amerikai lap az ajánlottak közé, akiknek a kávéját ki is küldik ilyenkor az elofizetőknek. Nem emlékeztek melyik oldal volt az. Egy amerikai barátomat érdekli nagyon, elő akarna fizetni.
-
HÁZIGAZDA
én tényleg azért mondom, hogy nem kell jég/hűtés, mert:
- magam is így iszom és szeretem (azt a kb. tízfélét, ami volt/van itthon), bevált
- ezt mondták mindenhol helyben anno
de ettől még bármi lehet. én ezért írtam, hogy szobahőmérsékleten "kell" inni.dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megjelent a Moondrop audio-fókuszú telefonja Kínában, lesz globális verzió is
- Peugeot, Citroën topik
- EAFC 24
- Politika
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...