- MinDig TV
- DIGI internet
- Kínában túl sok az EV, fokozódik az árháború
- Mobilinternet
- Az MSI RadiX AXE6600 tesztje – router, játékosoknak
- Hálózati / IP kamera
- 3 évig még biztosan nem rendelhetünk Xiaomi EV-t
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- HBO Max & OD topic
- Milyen program, ami...?
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz Bazsee71 #50249 üzenetére
ha eléri az SJ szintjét (márpedig minimum el fogja érni, úgy döntöttem), akkor az szól mellette, hogy nincs rög, valamint két ujjal lehet állítani az őrlési finomságot. rögnélküliség meg azért jó dolog,némelyik KVval rendesen megszenvedtem SJvel.
parci: van egy hibátlan VWm, valamivel szopni is kell...
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #50201 üzenetére
angelside77 jelentkezett 2 db Ancap Verona cappus csészére. Ha a listában szereplő tagok között elkelne még 4 darab, akkor vállalom hogy elhozok még egy kartont.
A postázási igények pedig jöhetnek privátban. Páran már jeleztétek, hogy sz.zs. fórumtárssal mehet közösen, ezt köszönöm, így egyszerűbb lesz.
-
KisApám
addikt
Ismerősöm hozott egy Davidoff kávét, kék dobozos darált valamit, nem kellett neki, valamikor kapta, és persze 2017.02. a lejárati ideje a téglának, szóval jó régi.
Kipróbáltam az otthon fellelhető, alap "kávé készítőkkel":
1. kapszulás Nespresso gépben (van hozzá inox rozsdamentes tölthető kapszulám)
2. Breville Prima Latte
(a 3. próba kimaradt - Bialetti Brikka - majd máskor, de nem éreztem értelmének a kávé miatt).Bármelyikkel próbáltam, mindegyik túl keserű ízű volt számomra.
Régen ittam ilyen keserű izét.
Mostanság Scarlatti Pörkölt Kávét (85% arabica, 15% robusta) iszogattam, az sokkal jobb volt.
A munkahelyen egy Philips HD8651 géppel főzünk Tchibo Espresso Milano Style "kávét", de még az is sokkal jobb.Ez a Davidoff kávé minőséginek számít?
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
dozó
tag
válasz bajnokpityu #50251 üzenetére
Volt nálam is egy Major, hasonló tulajdonságai voltak (az asztalt nem rázta), hogy az egyenlet len szemcseméret, a Major késtartójának, vagy az olcsó után gyártott késnek, vagy egyben a kettőnek köszönhető, azt csak méréssel lehet majd kideríteni
-
senior tag
Most bontottam egy Kapuczíner Martinique-ot. Valami mennyei tejcsokimámor! Kár, hogy nem olcsóbb kicsit...
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
pacuha69
csendes tag
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Van itt köztetek, aki komolyabban bicózik?
Most vettem egyet és egy-két jótanács jól jönne. Agydinamó, teleszkóp, stb karbantartás (már, ha kell, de gondolom, hogy kell.)
Privátban szívesen vennék egy két ötletet.
Köszi -
vendingo
veterán
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Sinisi
senior tag
-
jolti
senior tag
Köszi srácok!
-
jolti
senior tag
válasz adpeter #50271 üzenetére
Mondanám, hogy kabbe, de mivel talpig úriember vagyok, így nem mondom!
Eddig is azzal jártam, csak már megérett a cserére ( egy 20 éves németből behozott bicóm van. Mondjuk az új is az. Bár ez tényleg aranyból van, de lefújattam matt feketére, hogy ne legyen gyanús senkinek... ). -
Sinisi
senior tag
Gondolom a klór miatt használsz csak aktívszenes szűrőt. Miért kell belőle 3(mechanikusat egyet sem)? Ismerek olyat aki csak egyet használ és az teljesen megoldja neki a klóros részét (Bp.-n), kb. fél/egy évente kell cserélni a szűrőt. Kávéfőzéshez szinte mindenki gyantát használ, tökéletesen működik azzal is a vízlágyítás. Szóval ha visszasózó patront is használnánk a víztisztítóhoz, akkor kerülne gyanta a kv.főző víztartályába.
-
coqito
tag
Sziasztok kedves Kávésok,
segítségeteket szeretném kérni. Egy (nekövezzetek meg) Krups XP4000 kávéfőzővel szuperálok jelenleg, és mellé kézi kávéörlővel örlök (kerámia örlőkúpos). Nyomásfokozó nincs a karban, a szürőkosár is "mentes" tőle. Kollégiumi felszerelésem tehát ez. A kávéra igyekszem figyelni, méhészkedünk, így kitudom porciózni a kapucziner kávét amint megérkezik az itt általatok ajánlott üvegekbe, és fagyasztom. Mindig csak az adott mennyiséget veszem ki, és használom fel. Tamper is van, amely teljesen passzentosan illik a kosárba.
A gépet (termoblokkos) főzés előtt fél órával kapcsolom be, és öblítek egyet rajta forróvízzel, a használat előtt. Véleményem szerint szép kremás, összeségében (koliélethez képest mindenképp) kellemes kávét főzök vele.
Tudom, hogy ez közel sem jó felszereltség, de szeretnék hőfokot mérni, mert ötletem sincs mi az így kifolyó víz hőmérséklete, és nézném, hogy hogy változik, mert a termoblokk nem tárol ügyebár semennyi vizet sem (a dupla alatt nem kapcsol be a felfűtést jelző led, csak utána amikor leöblítem a vízterítőt a főzés után). Milyen módszer létezik erre, van -e egyeltalán értelme ilyen szinten, és mit ajánlotok, amivel esetleg lehet fejleszteni az egyszerü kis szettemet).
Köszönöm, és boldog új évet Nektek!
Üdv.: Gábor[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
Sziasztok!
Újra kávézok itthon Jaja, kicsit eltűntem, merthogy fél évig csak az irodában toltam a nespressot, meg a filteres teát...
Szembejött egy OCD nevű coffee distribution tool. Valakinek van ezzel tapasztalata? Megéri az árát? Túl lusta vagyok WDT-zni...
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz killerjohn #50290 üzenetére
Dobj egy privátot Keresztapper fórumtársnak, megalkotta egy igen jó alternatíváját az OCD-nek. Nálam nagyon bevált, fragola PalmTampjával együtt pedig igen ütős páros.
-
-
ronin s8
senior tag
válasz enterlaci #50213 üzenetére
Szilveszterkor Rómában sehol sem láttam minőségi kávét a boltokban. Külvárosi Iperben nem voltam, nem tudom, ott van-e még, de a belváros, és úgy általában minden üzlet tisztán megtartja és különválasztja a profi kínálatot a lakossági kínálattól. A kávézókban mindenütt (kivétel nélkül!) első osztályú a kávé, de az élelmiszerboltokban valóban, ahogy írták, csak kapszulás, párnás, és előre darált kávé található, 2-3- hónapos lejárattal. Ezekből nem lehet jó kávét főzni...
Bár szép lehet egy külföldi ajándék, ha ez a fontos, de mára gyakorlatilag az a helyzet, hogy itthon semmivel sem rosszabbak a jó kávéhoz jutás esélyei, mint kint.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #50293 üzenetére
Ránézésre ez a PalmTamp nem rugós, persze lehet hogy tévedek. Ha nem rugós, akkor viszont mitől jobb, mint a meglévő, klasszikus - szintén Fragola - tamperem?
-
Peti...(16v)
tag
válasz killerjohn #50296 üzenetére
Felfekszik a széle a szűrőkosár peremén, így mindig tökéletesen párhuzamos a tömörítés. Az erősséget nem rugó szabályozza, hanem te állítod be a tömörítés mélységét.
Az őrleményeloszlatásra én egy olyan eszközt képzeltem el, ahol a szűrőmagasító aljába kerülne egy ritka fogazatú fésű szerű kereszt, amit körbe forgatva oszlatnám az őrleményt. A kereszt formáját és a fogak mélységét/egymástól való távolságát kéne kikísérletezni. A legtutibb az lenne, ha leérne majdnem a kosár aljára, és tekerés közben egy (dugóhúzóhoz hasonló) spirál mentén folyamatosan elhagyná az őrleményt, ezzel minenhol ugyanolyan sűrűségű állagot hagyva maga után. Vagy nem Ki kéne próbálni.
-
killerjohn
addikt
ez így jó? nem kellene jobban elosztania a vizet?
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- Eladó motoros kajak szett (Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440+Epropulsion Vaquita)
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- GoPro Karma drón távirányító és töltő eladó