-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Én mostanra (4 év szenvedés után) rendet raktam a fejemben kávéügyileg. Reggelire megtanultam értékelni (valójában mindig is értékeltem) a hosszú, agyonfőzött, savtalanított vizes kávékat. Most Rómában a szállodában is ilyet adtak (mindenütt Olaszországban - ez az alap), bár körbejárt a pincér, hogy kérünk-e rendes cappuccino-t, espresso-t? Ahogy néztem, azért páran kértek. Németországban, Franciaországban, gyakorlatilag mindenütt ez alakult ki, és nem véletlenül. Az ilyen hosszúkávé, amellett, hogy bár ízben szegény, pótolja a folyadékbevitelt is, így nem kell mellé külön vizet fogyasztani, és a gyomrot sem bántja annyira. Aki bírja a tejet, az reggelire kapucsínót, lattét iszik. Az espresso ebéd utánra (esetleg délelőttre), és délutánra, estére való. Teli hassal már nem akkora probléma, nekem napi 2-3 elmegy.
A bor, pezsgő, tömény megint más. A Prosecco bántja, a Champagne nem. A Barolo, és általában az olasz borok (Brunello di Montalcino, Chianti Classico Riserva, amiket hajlandó vagyok meginni) a sok tölgyfa miatt veszélyesek, de még bírom. A whisky már tiltólistás, a konyak mehet.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Koreai autók topic (Kia, Hyundai, stb.)
- Renault, Dacia topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen