Új hozzászólás Aktív témák

  • paljoc

    tag

    Catler DB birtoklóknak egy kis info: biztos ami ziher alapon azért csináltam egy utó vízkőtelenítést a gépen, a szerviz "mechanikus vízkőtelenítését" kiegészítendően. /nem bízok én már senkiben és semmiben a paljocon kívül/ De nem a gyári programot indítottam, mert az csak hellyel-közzel elég.

    Tehát: leeresztettem mindkét bojlert és kevertem egy jó intenzív citromsav oldatot. Mikor a gép ezt felszippantotta, fél órán át kisebb nagyobb szünetekkel engedtem, de míg a gyári program csak a fejen át öblít, többi helyen csak a pangó oldat dolgozik, én engedtem a forróvizet, gőzt, indítottam a csapolást, és nyomtam vakszűrőt is, hogy az OPV is átmosódjon.Az eredmény szembetűnő: OPV újra remegés mentesen 9 barra beállt /szervíz után ettől picit alacsonyabb volt az érték és picit bizonytalankodott/, melegvíz kifolyó is már oldalra is spriccelte a vizet egy ideje, az is tiszta lett most és ami a legszembetűnőbb, a következő leeresztésnél a víz sokkal intenzívebben távozott a csepptálcába, tehát ott is el voltak már a járatok kövülve kicsit. Ezután újra feltöltöttem csapvízzel, újra végig járattam mindenhol a vizet, újra leereszt és most Nordával feltöltve várja hogy ebéd után megkávéztathasson.

    Lényeg hogy ugyanúgy kell szerintem vízkőteleníteni, mint egy normál gépet, a gyári program csak a nagyon antitalentumoknak való, akik esetleg elfelejtenék leereszteni a bojlert másodjára, vagy elzárni valamit, stb. Mert annál kimarad a melegvíz kifolyó meg az OPV átmosás. Ami viszont továbbra is nagyon értékelendő találmánya a gépnek, hogy azzal a két csavarral a csepptálcába üríthetőek a bojlerek 20 mp alatt.

Új hozzászólás Aktív témák