-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norkov84
tag
Mclord:
Ha meglesz a gép és örlő, szerintem próbálj ilyet is, olyat is. Én is úgy gondoltam korábban, hogy nekem az újhullám az igazi, de rá kell jöjjek, a mostani paljoc CM levett a lábamról teljesen: nekem ez a "középút" jobban bejön. Nem annyira citrusos, mint a nagyon újhullám pl. a Madalban, de nem is a nagyon keserű csokis íz.Géppark egyébként egy PID-elt, rézcsőtuningos Gaggia Baby, és egy Lelit Fred örlő. Tudásom viszont még nagyon az elején, de már most is nagyon finom presszót lehet készíteni velük.
-
norkov84
tag
válasz rallypix #40244 üzenetére
Volt még egy kis "The Captain" kávém a Double shot-ból, igazi világos pöri. Sokat nem tudtam vele kísérletezni, de a hőfokot kissé megemelve (PID szerint 92), kevésbé volt citromlé az íze. Rézcsőnek hála a csapolás végén is még 90 fokot mutatott. Sajnos azt nem tudom, csak PID, rézcső nélkül, mennyit esik ilyen körülmények között (nekem egyszerre kerültek be a gépbe). De ha jól értem úgy a végén simán 6-7 fokot is esik.
-
paljoc
tag
Catler DB birtoklóknak egy kis info: biztos ami ziher alapon azért csináltam egy utó vízkőtelenítést a gépen, a szerviz "mechanikus vízkőtelenítését" kiegészítendően. /nem bízok én már senkiben és semmiben a paljocon kívül/ De nem a gyári programot indítottam, mert az csak hellyel-közzel elég.
Tehát: leeresztettem mindkét bojlert és kevertem egy jó intenzív citromsav oldatot. Mikor a gép ezt felszippantotta, fél órán át kisebb nagyobb szünetekkel engedtem, de míg a gyári program csak a fejen át öblít, többi helyen csak a pangó oldat dolgozik, én engedtem a forróvizet, gőzt, indítottam a csapolást, és nyomtam vakszűrőt is, hogy az OPV is átmosódjon.Az eredmény szembetűnő: OPV újra remegés mentesen 9 barra beállt /szervíz után ettől picit alacsonyabb volt az érték és picit bizonytalankodott/, melegvíz kifolyó is már oldalra is spriccelte a vizet egy ideje, az is tiszta lett most és ami a legszembetűnőbb, a következő leeresztésnél a víz sokkal intenzívebben távozott a csepptálcába, tehát ott is el voltak már a járatok kövülve kicsit. Ezután újra feltöltöttem csapvízzel, újra végig járattam mindenhol a vizet, újra leereszt és most Nordával feltöltve várja hogy ebéd után megkávéztathasson.
Lényeg hogy ugyanúgy kell szerintem vízkőteleníteni, mint egy normál gépet, a gyári program csak a nagyon antitalentumoknak való, akik esetleg elfelejtenék leereszteni a bojlert másodjára, vagy elzárni valamit, stb. Mert annál kimarad a melegvíz kifolyó meg az OPV átmosás. Ami viszont továbbra is nagyon értékelendő találmánya a gépnek, hogy azzal a két csavarral a csepptálcába üríthetőek a bojlerek 20 mp alatt.
-
noss
csendes tag
-
-
noss
csendes tag
tegnap kóstoltam a Móricz Zs. körtér közelében, az Addicted2Caffeine helyen.
egy berlini pörkölő üzem, a barn kávéit használják. utánanéztem a neten, mit tudnak ezek a barn-ék és erre leltem:das ist OCD.
azt állítja, hogy tökéletes elosztást (és lapos felületet) készít a tömörítéshez.
bolt (horror áron)
bemutató videó: vimeo.com/148064510plusz poén, hogy testroast címen (negyedáron) eladják az alacsonyabb minőségű, de még iható kávébabokat is, amivel az új kávégépüket belőtték, vagy épp amit elqurtak. nincs pazarlás
noss
-
mclord
aktív tag
válasz levytee #40245 üzenetére
Nem megbántásként , de újabb szövegértés probléma merült fel , azért mert adott oldalon a tamperelés egy bekezdés foglalkozik, míg a hőfokkal 1 sor ott az a megállapítás helyt álló "tamper sokkal jobban kiemelt rész" , ami nem megegyezik azzal, hogy globálisan mi a történet..
hol: a 2 linkelt oldalon amit betettek
[ Szerkesztve ]
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
mclord
aktív tag
válasz fragola.6035 #40250 üzenetére
Így van :
Hario kávéskanna
Hario örlő
Clever dripper
kávé : beyondwithin kenya/ etiop''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
mclord
aktív tag
válasz mclord #40260 üzenetére
Volt ikeás french press is , nekem az nem jött be a chemex és a Clever dripper között meg nem éreztem difit. A hario V60 -on gondolkodtam hogy akkor már legyen minden hario ,de itt nincs egyéb indok , így még lustaságból nem léptem emg
+:
Tudom az elektromos daráló csak időkérdése volt , mikor bekell szerezni, most amikor Párom is rászokott a kávézásra el is jöttAmit kinéztem venni az a Iberital Challenge / graaf CM702 (itt ahogy olvastam sok mindenki használja), tudom nem ipari, de nem is annyi használatot fog kapni : napi 4 darálás kivétel ha jönnek a barátok akkor emelkedni fog, de mivel nem minden nap buli így nem ez a általános
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
mclord
aktív tag
-
adp
őstag
Van egy elado 58-as inox tamperem. Alig hasznalt serules mentes
Akit erdekel priviben irjon. Jo aron[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Nekem, nekünk az Arabica vonal jön be kávéból. Szettjük a lágy, selymes csokoládés kávét ami nem keserű.
Most találtam ilyet: Mokambo Talento, Mokasirs Mundo, Mokasirs Oro.
Tudna valaki infókkal szolgálni ezekkel a kávékkal kapcsolatban?
őrlési finomság, víz hőfok, íz stb.Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
noss
csendes tag
-
adp
őstag
válasz excalibur36 #40266 üzenetére
Paljoc kaveit probaltad? Choco madness, spicy italy, honduras ezek eleg jo csokisak finomak hofokot tobbi infot itt vissza tudsz keresni
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #40264 üzenetére
Az alapok nem változtak. Aztán hogy 13-15, vagy 15-20 kg-al tomorít, felér, vagy nem a kávé szárazon a felsőszűrőig már részletkérdés. Az abc-t elfogadhatóan leírja magyarul, ha nem megy az angol annyira, hogy a HB-s linkeket nézegesse. Azok naprakészek, de ha mindhárom helyről elolvassa, akkor már nem lesz olyan kérdés, hogy miért zubog át, stb.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #40271 üzenetére
Ai ilyen internetes szemét miatt van, hogy a gyanútlan, kezdő hobbisták összevásárolnak mindenféle kacatot.
Pl. a tamperről ezt írja:
" A megfelelő tamper fémből vagy keményfából készül".vagy az őrlőről:
"A megfelelő kávédaráló kúpos őrlőfelületek között, a mákdarálóhoz hasonló elven aprítja egyenletes, pontosan beállítható szemcseméretűre a kávészemeket, ugyanakkor készít kisebb, de nem túlságosan porszerű darabkákat is"és még lehetne sorolni a végtelenségig....
https://caffe35.webnode.hu/
-
vTamas35
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segtség a vérprofiktól Van egy ECM Veneziano A1 gépem (rotary pumpás, programozható gombos E61 HX). Kapott már szűkítőt és fejhőmérőt ... (Simi/Paljoc tuning), de nem tudtam még megoldani az előáztatást. Mivel nem karos E61, hanem programozható gombos (solenoid szeleppel) kimaradt az előáztató "chamber" a hasonló gépekből, ezért a nyomás azonnal felépül. Van valakinek valami speciális megoldása, az előáztatás funkció utólagos beépítésére?
Előre is köszi mindenkinek!O1G
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #40272 üzenetére
Meggyőztél.Csak arra emlékeztem, hogy anno tejesen kezdőként adott egy hasznos alapot, amire lehetett építeni. A szakkifejezések miatt annak ellenére nem értettem az angol szövegeket, hogy a mindennapokban nincs gondom az angollal, így jól jött némi infó magyarul.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
Mivel a gepem most fragolanal van es javul nagyon porog a filter otthon
Ma reggel megprobalkoztam sotetebb porivel pall yotz spic italyrol volna szo.
Az eredmeny meglepoen jo lett.
1 mokkas kanal cukorral narancs bomba lett az eredmeny. Nem is ertettem ebbol a kavebol ez hogy jott ki, de nagyon kellemes volt.
Akinek van v60 vagy ahoz hasonlo es epp nincs filter kaveja probalja ki.
11g kave, 150g viz, 30mp-ig kioldodas 25g vizzel aztan picit gyorsabban ontottem es kb az egesz muvelet 2.5 perc volt -
paljoc
tag
Na ez azért érdekes, mert van egy kávézó, nem is akármilyen, 3 karos LM gép, Vulcan őrlő, ahova mindig valamilyen SO-t kérnek, de néha mellé egy kis zacsi Choco Madness is igényeltetik. Kérdeztem múltkor h az meg minek??? Azt mondta viszi valami cimborájának, mert V60-nak nyomja és imádja! Mondtam hogy oda valami klassz világosra pörizett gyümölcsös ízvilágot képzelnék el, de aztán abban maradtunk, hogy ha ezt szereti filterben, akkor felesleges nekem azt felülbírálnom!
-
adp
őstag
válasz paljoc #40276 üzenetére
Na majd megprobalom azt is. Tok veletlen szuletett ez, baratnomnel marad a filterre vett casmo etiop chelelektu, mas meg nem volt otthon, gondolkoztam a sidamot megbontsam e( az is a tied), de mondom nem fogom mert jovo het vegeig csak doglik a kave. Es tok jo lett a vegeredmeny. Penteken is probalkoztam ezzel de sztem ott tulazott es kesernyes lett. Itt sztem 2.5 perces ossz azasi idonel nem szabad tobbnek lenni.
De ezt a narancsos izt nem tudom hova tenni amit a barna cukor kolcsonzott neki. Mindenesetre nagyon meglepett, hogy milyen kellemes tud lenni ez a sotetebb pori isAsszem nalam ez nagyon toppos kave lesz mert presszoba is a best
[ Szerkesztve ]
-
adriankoooo
senior tag
Most jött szembe FB-n, még nem hallgattam bele:
-
tariattila
veterán
üdv!
Quick Mill 0650 Fehér (vagy bézs vagy csont vagy törtfehér... az évek és napsütéses órák számának függvényében.. )
kerestetik!sőt, Piros (nem narancs) is érdekel....
esetleg ha valaki tud ilyet szólhatna...[ Szerkesztve ]
-
rallypix
csendes tag
válasz tariattila #40281 üzenetére
Itt van egy fehér: [link]
-
Wolfy999
tag
válasz adriankoooo #40280 üzenetére
Én már meghallgattam a Szín Folt Cafe előd részekkel együtt. Sok szó esik benne filterezésről, különböző versenyekről, kávés rendezvényekről. Nekem nagyon tetszik, mert érdekes és szélesíti a kávés látóköröm. Az első Szín Folt Cafe részben még sok a nem kávés téma, ez ne riasszon el senkit, a többi már csak kávés.
-
rallypix
csendes tag
válasz tariattila #40283 üzenetére
Nem is ennyiért gondoltam. Meg kell próbálni pont a felét kínálni neki érte. Nekem volt már, hogy bejött. :-)
Legrosszabb esetben visszautasítja az ajánlatod. Látatlanban nem ér annyit, mint amit kér érte, az tény. -
WiZARD
addikt
Budapest Mokka nevű pörkölőről hallott már valaki?
(Jamie's Italian-ban adnak ilyen kávét, és kíváncsi vagyok rájuk, mert eddig nem találkoztam a nevükkel)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz xcoffee #40287 üzenetére
És direkt nekik külön sötét pörkölést csinál a CasMo? meglepne, persze bármi lehet...
Itthonra többnyire CasMo-t veszek, tudom mi az
Ott Budapest Mokka néven tolnak valamit, én nem is kértem, mert csak újhullámost iszok. Csak meglepett az új név, amivel eddig nem találkoztam, és neten se találok ilyen néven semmit.[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
xcoffee
újonc
válasz WiZARD #40289 üzenetére
Elnézést kérek, csak a név hasonlóság miatti tipp volt neten én sem találtam semmit. Azért gondoltam mert egy ilyen TOP étterem azt gondoltam kávéban is a magyarországon beszerezhető csúcs minőséget választja és úgy olvastam hogy az országban nem nagyon van más ilyen aki szakmailag ennyire naprakész és konzisztensen pörköl, mint a CasMo. De akkor ezek szerint ez valami más.
-
adp
őstag
Aki nem akarja annyira komolyan beleasni magat jo vetel lehet:
[link]
Alkudni is lehet[ Szerkesztve ]
-
Peterzon99
csendes tag
Sziasztok!
French presshez melyik Pacificaffe kávé(ka)t ajánljátok? Előre is köszi a segítséget!
-
adp
őstag
válasz Peterzon99 #40293 üzenetére
En nem probaltam oket igy, de ugye ok amugy sem porkolnek filtert. Mikor kerdeztem toluk ezt irtak: Blasius, Yirga, Costa Rica-t ajanjak probara
[ Szerkesztve ]
-
Peterzon99
csendes tag
válasz Peterzon99 #40295 üzenetére
Esetleg más márkából is jöhet ajánlás french presshez. A kérdés, hogy mi az a kávé ami már jó, ajánlható egy kezdőnek?
-
soldier2
őstag
válasz Peterzon99 #40296 üzenetére
Erdeklődhetsz Kávékalmárnál is, de mint olvashattad korábban van aki a Paljoc Choco Madnessét is filterben issza, pedig az nagyon Espressonak való kávé. A kísérletezést nem fogod megúszni sajnos. De ez benne a szép.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vendingo
veterán
Megjött a faema simitől.
Van hozzá gyári dupla és ipari szimpla kifolyós kar, dupla szűrő, 1héthónap garancia.
A festése részben gyári, pár helyen van kisebb lepattogzódás, de nem vészes.
320ml rézbojler, pid, egyedi vízterítő (adom hozzá a gyárit is)
A szépséghibáit figyelembe véve az ára 90 ezer forint.
Érdeklődni privátban lehet, ott tudok több képet is küldeni róla.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
adp
őstag
válasz Peterzon99 #40296 üzenetére
En Casino mocca kavekat toltam eddig bar v60-al.Azok perfektek cukor nelkul is nagyon finomak.
Aztan a tamp and pullba szoktam tolni ott has been van. Ott izlett eddig a legjobban a filter.
De pall yotz is szokott filtert porkolni. Irj ra!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vicces képek
- Windows 10
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ASUS ROG Ally
- Automata kávégépek
- Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az MSI RadiX AXE6600 tesztje – router, játékosoknak
- További aktív témák...
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!
- Eladó motoros kajak szett (Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440+Epropulsion Vaquita)
- DJI Mavic Mini Fly More Combo
- Giant Stance 29 kerékpár (L-es méret)