-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Wolfy999
tag
válasz Gravity1234 #40950 üzenetére
Én meg hozzátettem az én válaszomat a saját tapasztalataim alapján. Van ezzel valami baj?
-
kisgyerek85
senior tag
Daffni2:
Elvileg minden feltöltésre szánt információ megtalálható.
Ha többet szeretnél megtudni, vagy észrevételed van, kérlek email-en jelezd.fragola.6035:
Olyan helyet nem tudok említeni neked ,ahol az ízesített (aromázott) kávét meg tudod kóstolni.
Ahol beülhetsz egy jó kávéra és tőlünk származik, pl.
Cafe Zenit - Bp. Dohány u.
Musikum - Bp. Múzeum u.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Podot, podos géppel. A Poemia nem az, bár adnak hozzá podos szűrőt, ez a drágább gépeken sem életképes megoldás. Valamilyen híg löttyöt kéne készítenie, ha erre vonatkozott a kérdés.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Illesvik
csendes tag
GB-re milyen IMS felsőszűrő a jobb 35 vagy 200-as?
Üdv V.
-
kaligula
tag
Egyszer véletlenül vettem Senseo párnákat. A karos podos Tecnosystememmel hasonlóan jártam velük, mint te: vagy körben folyt ki, vagy szinte egyáltalán nem. Nem tudom, mi lesz a poemiával, de szerintem a szabvány Ese le fog jönni, csak nem lesz az igazi magához képest az sem. Egy direkt podos gép más tészta.
rovidkv.reblog.hu
-
TörökSzabi
csendes tag
Sziasztok!
Vegye már meg valaki ezt a frankó ESE POD-os gépet:
http://kavekorzo.hu/index.php?option=com_ads153&task=show_ad&id=242&Itemid=451 -
kaligula
tag
-
Zinho
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régi, egyszerű Delonghhi bar14-em, amiből mostanság ott is jön víz ahol nem kéne (pl alul, az illesztéseknél, stb.) Vízkőtelenítve van elvileg, más nem nagyon történt... Van valakinek ötlete mi lehet? Vagy próbálkozzak szervízzel inkább, aztán meglátom mennyire gazdaságos az esetleges javítás... Köszi. -
adp
őstag
Multkor szo volt a kapucinerek velencei gondolasok kedvencerol. Rajuk irtam ezt irtak:
Fő vivői a csokis íz világú Brazil Daimond,Costa Rica Tarazzu,Honduras,Santa Barbara,és Guatemalai Antigua.
30% India Kapy Royal robusta kávét tartalmaz . Erről tudni kell hogy a legjobb robusta kávék között tartják számon, és ebből is a drágább mosott változat van benne. A Termő hely is 850 m magasan van. Ezért nem érzed ki a vietnami robustát , mert általában az olcsó ár végett ezt használják.Azert ez eleg jol hangzik az arahoz kepst. Ha azt nezzuk hogy egy ezres csak
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Majd írd meg a tapasztalatodat ha rendeltél. Kíváncsi vagyok mi a véleményed. Nagyon nem az én világom, de egy jó minőségű robis Blend néha jól jön.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Gravity1234
tag
válasz soldier2 #40968 üzenetére
En most a Get Up-ot kostolom, Paljoc mestertol, csak hogy lezarjam a nagy harmast amit ajanlottal meg anno. (Choco, Spicey, Get Up).
De vettem tole egy Guatemala San Miguel-t, is hogy belelessek valami mas izvilagba.A Get Up-ban zsenialis mennyire kremes, dus cremas a kave, imadom. Az Ize is kellemes.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
adp
őstag
válasz soldier2 #40968 üzenetére
Mar el is fogyott csak kivancsisagbol irtam
Nekem eddig ebbol es a spicybol sikerult itthon szamomra legfinomabb presszokat kesziteni. Cukor nelkul eddig itthon nem nagyon fogyasztottam presszot, de igy is csuszik.Amugy semmi extra nincs benne tomeny csokibomba. Aki szereti a csokisat sztem a legjobb ennyiert. Semmi banto veglet izt nem ereztem. Egyszer probaltam 90 fok alatt kesziteni de ott jott elo kis savassag, viszont azt felontottem tejjel es nagyon kellemes izt mutatott. De amugy ezt a blendet sztem kar tejjel elrontani.Ma foztem a jubileumibol mert meg azt rendeltem, de eddig meg az nem lett olyan jo mint a velencei.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Én is iszogatom a rendelésünket Ez épp Peru Amarello Organic, kicsit féloldalas kioldódással. Ettől függetlenül kellemesek a savak, semmi bántó nincs benne, bár ebben az árkategóriában ittam már jobb kávékat is.
https://barbieripnk.hu/
-
looser
addikt
válasz Toobee #40971 üzenetére
Ez zavarbaejtően gyönyörű, annyira, hogy be is állítom háttérképnek :-))
Más. Nem tudjátok, van-e jelentősége a 3 lyukú gőzcső végződésnek? A Babyre rá lett applikálva egy SR cső, azt hittem, ügyesebb leszek vele, de igazából forró tej + kemény hab, nem pedig az a tejkrém, amit latte-hoz kell... :-/
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Gravity1234
tag
válasz looser #40972 üzenetére
En Flat whiteot iszom sokat es ahhoz i ugye micro foam kell a gozolesnel. Sok gyakorlas nalam igy most mar szinte mindig jol sikerul hab nelkul.
En amit csinalok:1) beteszem a hutobe a tejkiontot mikor elkezdem a kavet csinalni (1-2 perc alatt szepen lehul)
2) hideg tej, min 2,8%
3) amikor elkezdem gozolni, akkor az elso 2-3 masodpercre csak eppen hozzaerintem a cso aljat a tejhez, igy sok gozt, levegot nyom be be es habosit rajta egy picit (csak amennyi kell)
4) Ezutan pedig beljebb eresztem a gozolo csovet, de csak annyira hogy meglegyen a forgo, orvenylo tej es ne adjon hangos sipolo hangot.
Ezzel fejezem be addig amig az aljara tett kezemnek nem lesz mar tarthatatlan forro.Amit igy kapok az szep selymes, csillogo kremes allag.
Osszerazogatod, ha kell leontesz belole a tetejererol es kesz a szuper kremes tej.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
looser
addikt
(#40974) adp: húú, hát tényleg :-))
Egyébként egy rakat videót megnéztem a témában, itt is olvastam, de akkor nincs más, gyakorolni kell :-)(#40976) Gravity1234: Tehát a másfél százalékos, 120 Ft-os, Tej márkájú UHT izével nem fog menni? :-)) Ma cseh sörfeszt lesz a program, de holnap tesztelgetek majd egész nap. Így fogom csinálni, ahogy leírtad.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
weinmaker
őstag
A tej zsírszázaléka nem számít, kizárólag a fehérje
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
verti1
tag
Sziasztok!
Nordával használva milyen gyakran érdemes vízkőteleníteni a gépet? Elméletileg nem sok vízkő képződhet. Három-négyhavonta elég? Olyat is olvastam, hogy elég fele dózissal csinálni. Van valakinek olyan tapasztalata, hogy szétszedte a kazánt mondjuk egy év után, hogy mennyi vízkő képződött? Vakszűrőzni mennyi időnként érdemes? Erről is eltérőek a vélemények...két hetente, havonta? A gép egyébként egy GC és napi három kv.
Köszi
-
soldier2
őstag
válasz verti1 #40980 üzenetére
Bár szét nem szedtem, de belelátok. Több mint fél év után nem látni jelentős vízkőképződést.
Vakszűrőzhetsz vegyszer nélkül akár naponta, vegyszerrel pedig én kéthetente csináltam, amíg opv-s gépem volt.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz verti1 #40980 üzenetére
Nordánál vagy lágyított víznél szerintem elég évente egyszer, max. kétszer citromsavazni.
A tersonetes, mosószódás vakszűrőzéssel tisztán tartható a fej, ez jelentősen hat az ízre. Szerintem minél sűrűbben, annál jobb. Szerintem hetente, de lehet heti kétszer is.https://caffe35.webnode.hu/
-
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #40983 üzenetére
+1 Én is Nordázok és kb. fél évente, évente elég vízkőteleníteni.
Felsőszűrő Tersonet stb. pedig mehet neki napi 3 kávénál hetente, 10 naponta.
.:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
Igencsak vágott a felvétel, attól akár wdt-zhetett volna is, de vsz nem tett ilyent. Ezekkel a darálókkal, ha van bab a tartályban akkor állítólag nem kell. De akkor meg pang az őrlemény a garatban. Kompromisszummentes daráló nincs.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
levytee
csendes tag
Tersonetet mivel lehet kiváltani? még nem tudtam venni.
levytee
-
verti1
tag
Köszi mindenkinek a választ. Akkor szerintem félévente fele töménységben elég lesz a vízkőtelenítés. A tersonet-es vakszűrőzésnél leszeditek a felső szűrőt vagy nem? A kart és a szűrőket is érdemes egyúttal tersonetezni minden vakszűrőzésnél?
-
soldier2
őstag
válasz verti1 #40993 üzenetére
A vegyszeres vakszűrőzésnél érdemes leszedni a felsőszűrőt, és ha olyan a gép, hogy le lehet, akkor a vízterítőt is (általában ezt is le lehet).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #40994 üzenetére
Nespressokat szedtél már szét?
Anyámnak van egy krups nespresso[link]ja,ha nem macerás nekiállnék kicsit kipucolni.
Csak nem tudom mi az,ami levehető és mi az ami törik azonnal[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó Gaggia Classic. [link]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #40998 üzenetére
Jól néz ki. Kartömítésből ezt használod?
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"