- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Motorola Moto G24 Power - hol van az erő?
- Megjelentek az első HMD okostelefonok, ezek a magyar áraik
- Megjelent a Moondrop audio-fókuszú telefonja Kínában, lesz globális verzió is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz Peti...(16v) #36849 üzenetére
Ugye itt gyári "rézcsőtuning" van, amikor a gőz bojlerrel előfűtik a vizet amíg a főző egységhez ér. Nem gondoltam volna h ilyen stabil, annak pedig külön örülök h valós értéket mutat, nem kell levonni meg hozzáadni vagy táblázatból átszámolgatni. 88fok az 88fok, ilyen egyszerű. Mint az Aldi.:-)
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Peti...(16v) #36852 üzenetére
Semmi nem lett, valami minimalis halvany bevonat, papirtorlovel letorolheto.
-
ronin s8
senior tag
válasz Keresztapper #36845 üzenetére
Ránézésre citromlé, de ne legyen igazam...
A kenyai egy nehéz műfaj.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Agostino
addikt
válasz Bazsee71 #36854 üzenetére
az enyém egy viszonylag régi darab de semmire nem használom a porfogáson kívül. belül fém tok, alul fújja ki a forró levegőt. ahogyan a forró levegő megdurrantja a vizet a kukoricában, a légáramlat kilöki. szerintem mindegyik ezen az elven mozog. nem? nagyon elültetted a bogarat a fülembe, szerintem lassan én is beillatolom a lakást : ))) még jó, hogy nemrég szereltem fel szagelszívót, had dolgozzék : ))
az olvadó műanyagra? önts hideg vizet a tetején lévő vajolvasztóba, vagy mi a neve. az enyémen van olyan. vagy: vizes rongy körécsavar. az levesz valamennyi hőt
edk- ezen videó alapján 5 és 7 perc között elég hőt kaphat.
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Bazsee71
őstag
6 percig nem tart a folyamat, 4-5 közé tenném (1. reccs végén állítottam le). Két pörkölés között is hagytam neki időt hűlni, sajnos mégis látszik, hogy megindult a műanyag.
(#36857) Agostino: Igen, az enyém is így működik. Ha régi, akkor remélhetőleg abba sem került biztonsági termosztát. A vajolvasztó tálka a tetején éppen bírja, vízzel amúgy sem szívesen kínálnám a szerkezetet. Pont ott indult meg az anyag, ahol a tálka beül a fedélbe, ott még nedves ruhával sem tudok rajta segíteni. Szerintem ez a Lidl-s kicsit érzékenyebb darab, ezért benézek a műanyagoshoz, hogy ha van valami ellenállóbb anyaga, abból kicsit dolgozzon oda. Külcsín nem számít, csak ne olvadjon szét. A Tiszáig illetve a Balatonig bezárólag időnként megfordulok erre-arra, ha tudok segíteni zöldkávé ügyben, keress nyugodtan.
Egyébként sikerült paljochoz beugrani, hoztam egy Choco Madnesst és egy Spicy Italyt. 0,5 kg kávéért elraboltam vagy negyed óráját. Már nagyon kíváncsi vagyok rájuk, talán végre sikerül valami jót is kicsikarni a GC-ből. Egyébként azt mondta a mester, hogy saját tapasztalata alapján a popcornos megoldással nem az igazi a pörkölés. Én arra tippelek, hogy túl gyors a folyamat. De attól még nagyon élvezetes.
[ Szerkesztve ]
-
Zaji
őstag
Ezzel a géppel kapcsolatban szeretnék infókat. Ajánlott ez a típus?
-
RBJ
addikt
TIszteletem.
Kicsi probléma lenne. Tegnap az egyik barátom felhívott, hogy gond van a Szarvasi CM4677 15bar espressoval. Főzés közben leengedi a nyomást mondja.
Kérdem vízkövezés, karbantartás volt? 1 éves a gép és semmit nem csinált még rajta.
Gratulálok mondom neki örülj, hogy még megyen.
Kis citromsavas kezelés adtam neki, felső vízterítőt levettem az is barna volt.
Gond ott van, hogy nem találok sehol hozzá kezelési utasítást. Valahogy nem tetszik, hogy a gőz csövön nem lehet direktbe vizet kinyomatni.
Másik úgy látom a karban trükk van, mert a benne levő kávétartó szűrő dupla falu és csak egy kicsi lyuk van az alján nyomás fokozás céljából, na ez szinte takaríthatatlan. Beáztatta estére zsíroldóba.
Valami karbantartási trükk ajánlás ehhez a géphez?[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Keresztapper
senior tag
(#36847) Ábi
Ezt az első krekk végén kapcsoltam le, pontosabban mindegyiket akkor szoktam. Változtatni csak a hőmérsékleti görbény, és ennek megfelelően a pörkölési időn szoktam.
Na majd meglátjuk egy hét múlva, mit mutat. Addig nem is rendelek zöldet, mert ettől a Kenyától sokat várok. Addig egy pocsék Guatemalát szürcsölgetek.
(#36848) meander
Én a d'Ancap Verona családot ajánlom. Szerintem nagyon szépek, és igen strapabírók is.
(#36855) ronin s8
Lehet hogy csal egy kicsit a kép, élőben azért nem ennyire világos ám. Köszönöm a véleményt, majd beszámolok ha megkezdtem a zacsit.
(#36858) Bazsee71 és (#36857) Agostino
Kel hozzá egy triak-os szabályzó, amivel a fűtőszál kapacitását lehet állítani, egy másik, amivel a ventillátorét, egy maghőmérő az IKEA-ból, és egy régi számítógép tápegység háza a ventillátorával, ami az egész vezérlést hűti. Akkor lehet vele szépen pörkölni, és bírja akár 15-16 percig is túlmelegedés nélkül. Úgy szerintem egészen jó eredmények születtek vele, csak a kb 70-80g adagonkénti mennyiség miatt nem szerettem.
A műanyag meg nem kell a tetejére szerintem.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
edk-
őstag
válasz Keresztapper #36864 üzenetére
Ezt a szabályzó-témát kifejtenéd bővebben? A triakkal megszaggatod a fűtőszál és a venti tápját, hogy kisebb teljesítménnyel menjenek? És a hőmérőt figyelve állítod a szabályzót?
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
edk-
őstag
Az miért van, hogy a Gaggia Classic hidegen vékony sugarakban spricceli a vizet, melegen pedig egész másképp folyik ki?
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
Keresztapper
senior tag
Nem, a triakcsak a fűtőszálat szabályozza, mert az nem jó ha a venti fordulatszáma is csökken, akkor nem forgatná megfelelően a babokat, főleg az elején, amikor még a nedvesség miatt nehezebbek. A venti külön tápon van, és külön szabályzóval rendelkezik. Illetve ez az egész már csak múltidő, mert eladtam az egész hóbelebancot, amikor meglett a Gene.
http://palscoffeetech.com/
-
Bazsee71
őstag
válasz Keresztapper #36864 üzenetére
Ejjha, így már elég komoly a szerkezet. Első körben csak annyira gondoltam, hogy külön kapcsolnám a fűtőelemet, így egyből lehetne hűteni is vele, mind a kávét, mind a készüléket. Édesapám hobbi szinten foglalkozik mikroelektronikával, rá is kérdezek ilyet össze tud-e hozni, van-e alkatrész.
A műanyag fedél nélkül szerintem még a nappalimban is pelyva lenne. Ha csak a kis tálkát levettem róla, már nyomta is kifelé.
(#36868): A venti külön szabályzójával akkor végül mit szabályoztál?
[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
válasz Bazsee71 #36870 üzenetére
Ez nem igazán egy beltéri műfaj. (Még a Gene-vel sem egyszerű a végén termelődő nagy füst miatt...)
A venti fordulatszámát ritkábban állítottam. Igazából akkor jön jól, ha a végén nagyon könnyűek lesznek a babok, és esetleg elkezdi kiszórni őket a gép.
Ha már a hűtést említetted, érdemes egy plusz kapcsolót is beépíteni, amivel teljesen áramtalanítani lehet a fűtőszálat, mert úgy tényleg hatékonyan lehet hűteni a kávét. Nálam is így volt, és nagyon szerettem, sőt, ebben jobb volt mint a Gene, mert annál a hűtés funkció egyszerűen csak egy pipa a checklist-en, gyakorlatilag használhatatlan, nem ér semmit.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
soldier2
őstag
Mert van az az elb..t előkészítés, amit egy karossal sem lehet megmenteni a türelmetlenség átka, túl friss bab, enyhén túltöltött szűrő eredményezte ezt a csodálatosnak semmiképp nem nevezhető NAKED csapolást.
[link]. Amiért felvettem, az az, hogy többször ígértem a Decaf / koffeines kávék közti naked csapolásban szembetűnő különbséget. Most 5 hosszú kávémentes nap a Ködös Albionban, aztán nekifutok megint.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bl4ze
veterán
Vastag csésze téma : ezeknek van brutál vastag, nagyon jó csészéjük és itthon is kapható
.:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #36873 üzenetére
vettem a lapot : találjunk már ki valami jó magyar szót erre a nyomorult nakedre, mert megőrülök tőle. éveket éltem amerikában, nem áll tőlem távol az angol legkevésbé sem, de valami olyan undorító így a magyar szavak között leírva, hogy egyszerűen fizikailag fáj. oké, hogy kalmár egy külföldiának szánó videójában így hívja, de a honi köznyelvben szörnyű
lehetne például "nyitott szűrőtartó", "nyitott csapolás". kész, csak akarni kell
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Legyen. Én is szívesebben használom a magyar megfelelőt ha van. Csak hát kávézókban is így hívják. De legyen mától nyitott kar/szűrőtartó a kávé egyébként szar lett, de ezt gondolom nem kell leírni. Amit előtte húztam és kidobtam, mert kb 5 bar körüli nyomás kellett hogy időben lejöjjön, az sokkal jobb volt, de harmadikra nem volt idő.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
Szegeden megnyílt a KÉK ELEFÁNT KÁVÉZÓ. [link]
Újhullámos kávézó. Ha valaki arra jár, érdemes benézni!![ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #36881 üzenetére
Lehet a fekete táblára krétával író kávázékkal ironizálni, de a mai Magyarországon csak ilyen helyeken ihat jó kávét az ember. Nekem mindaddig fel sem tűnt a jelenség amíg itt fel nem hívták rá a figyelmemet, ahogy a baristák tetovált karja sem ütötte meg az ingerküszöbömet. Én legjobban otthon élvezem a kávét, ha épp nem csüngnek rajtam a kölkök, ezt követik az említett helyek, majd hosszú szünet következik.
Afekete táblás megoldás meg szerintem koltséghatékonyságból terjedt el. Ezek a kis helyek nem nagyon tudnak kigazdálkodni egy nyomtatott táblát, olvashatóan író ismerőse meg mindenkinek akad.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #36881 üzenetére
nekem a krétás menüvel nincs gondom, legyen olvasható az infó és kész
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Szyszko
tag
Ez egy rendes G classic? Mert akkor elég jó áron van, ha valakit esetleg érdekel.
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
-
-
mester6
tag
Nekem az a tapasztalatom,hogy egy szűrőre mindig kevesebb gr-ot írnak mint amit szükséges lenne beletenni.
Nekem La Spaziale Rossini gépemhez 53mm-es átmérővel, hasonló formájú szűrőt használok 7gr helyett kb 10 gr-ot. A mennyiséget addig növelem, míg a pogi szépen felsímul a felső szűrőre a kávé megduzzadása után. Kiütéskor szépen látszik a felső szűrő mintázata.
Ha sokat tenné bele akkor érezni fogod, hogy a kar is alig akar elforogni. Ezt el kell kerülni, csak szépen finoman forgasd a helyére az elegendő kávéval. -
HÁZIGAZDA
annak nevezi mindenki, aminek szeretné. én mindössze bátorkodtam megjegyezni, hogy számomra szörnyen hangzik és javasoltam, hogy hívjuk máshogy a hétköznapokban a műfajt. nem soldier összegravírozott nyitott karját konkrétan, hanem a nyitott karos csapolásokat. de ettől még lehetsz ellenálló, aki dafke is nákedezik majd 2020-ban is
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen routert?
- Autós kamerák
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Építő/felújító topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- Motorola Moto G24 Power - hol van az erő?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...