-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szyszko
tag
Mennyi vizhozamnak is kell lenni mennyi ido alatt egy kv gépnek?
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
-
Surda-
őstag
válasz Deadzone41 #37804 üzenetére
Szyszko Ezt passzolom.
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Acus
tag
válasz jveres #37798 üzenetére
Milyen tapasztalatokra gondolsz?
Véleményem szerint, inkább világosabb pörkölésű kávékkal működik.
60gr kávé/ 1 liter víz arány ami működik, de természetesen készítheted kevesebb vizzel is ha töményebb italt szeretnél.Papírszűrőt átnedvesíted (mosod) forró vízzel, így a kalita is átmelegszik.
12gr kávé 40-50g vizzel felöntöntöd. 30 sec blooming, vagy átkevered.
30 másodpercenként öntöd rá a vizet amíg az egész vízmennyiség rá nem kerül (200g 93-94 celsius)
2:30-3:00 össz kivonatolási idő, ehhez mérten választasz szemcseméretet.Ettől természetesen teljes mértékben eltérhetsz, de ezek alapján készítem.
Fém Kalitát használok, kevésbé törik mint az üveg
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz Surda- #37812 üzenetére
2 espresso... Az egyik Casino Mocca Mahembe Ruanda, nagyon finom, A másik Has Bean klasszikus csokis... Nekem a Casino jobban ízlett, viszont a Has Bean nagyon selymes...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
bl4ze
veterán
Kicsit nem nézek ide be és ennyi poszt van
Győrből jött csomagom mégpedig Kapucziner "Nicaragua Decaf".
Nagyon szép, egyenletes, matt kávé szemek, kellemes diós, kenyérhéj illattal.
Joker őrlésen parádés lefolyás, hőfokra nem háklis, nálam 87 fok PID körül muzsikál szépen.
(GB+Sestos SiD PID)A kávéról szerintem kb. senki nem mondaná meg, hogy decaf - enyhe savasság mellett egy kellemesen fanyarkás zöld dió aroma az uralkodó, lecsengésében pici marcipánnal.
Nagyon jó,igazán kellemes decaf - bátran ajánlom aki koffeinmentes kávéból akar "nem csokis" klasszik kávét inni !
.:. bl4ze .:.
-
jolti
senior tag
Emlékszel, hogy mióta megjelent a pacificnél és megkóstoltam, azóta ezt mondom.
Eleinte lehülyéztél' érte. Na jó nem szó szerint, csak nem értetted, hogy mit szeretek rajta ennyire.
Szerintem ár-értékben is nagyon ott van. És qurva finom mellé. Plusz mindig friss! Legalábbis én még nem kaptam egy hónapnál régebbi pörkölést.
Kóstolgatok ezt azt, de 2-3 havonta tuti veszek egy Malabart!
Valahogy nagyon egyben van nekem ez a kávé.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Én is malabart iszok a héten, pontosabban india malabar asia elephant kivitelben. Ma néztem a leírását, ez elég alacsonyan terem, 600-800 méteren. Ízre semmi extra, de épp ez benne a jó. Nem akar többnek látszani, mint ami. Nincsenek benne kiugró ízjegyek, semmi savasság, nagyon kellemes. Annyi cremaja van, mint a 100% robi kávéknak, pedig ez 100% arabica. Most ez nálam abszolút favorit.
Az ára se vészes, sőt... ~4000ft nyersen.Más:
Kapuzciner zimbabwe-t próbálta már valaki?[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
soldier2
őstag
A, az új zacskójuk, vagy te töltötted át bele? Lehet teszek egy próbát ezzel a kávéval a közeljövőben. Már úgyis érik egy Kapucziner rendelés.
Más: elfogyott a CasMo Ruanda. A végére jó barátok lettünk, az utolsó kb 6-7 kávé nagyon jó volt. Megbontottam utána egy PY Spicit, standard Paljoc kávés darálóbeállítás egy csöpögős, kicsit rövid (1/1,5) kávét kaptam, nulla spricceléssel, a Casino moccáénál 12 egységnyivel durvább daráló beállítás mellett. Nemrég téma volt, mit ajánlunk kezdő kávénak. Hát ez megérdemel egy esélyt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jveres
csendes tag
Köszi. Az interneten fellelt infók alapján kb. én is erre jutottam. Két kérdésem lenne:
1. keverés, vagy nem keverés - 2 "iskola" van Persze majd kipróbálom, de mik a tapasztalatok, hogy hat az ízre?
2. Készítés után nekem (türelmetlen voltam) még kesernyésbe hajló íze volt, ami szépen elmúlt és jött az adott kávé által ígért gyümölcsösség, ahogy hűlt a kávé
Egyébként egész kellemes terméket sikerült első kettőre produkálnom, de még érzem, hogy van benne tartalék, amit ki kell hoznom. Persze teljesen más világ, mint a presszó.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
kizárt, hogy lehülyéztelek volna és már egy-két hónapja is dicsértem én is. nem a világ legizgalmasabb kávéja azért, de korrekt, és egyébként savak is vannak benne, jó hőfok kell neki (picit gyorsított lefolyás, pid=83 fok nálam). így is szinte fehér (!) a lefolyás az utolsó harmadban, de a kofi finom.
ár/értékben nagyon jó tényleg, best buy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
ma újra ellátogattunk Miskolcon az "egy kávé"ba. a divatos
nakednyitott szűrőtartós csapolást kértem, ristrettonak. Valami hihetetlenül jó volt! minden tekintetben szuper: szirupos, testes, nagyon gyümölcsös (jó értelemben), kellőképp savas, de mégsem citromlé. megkockáztatom, hogy M.o.-n a legjobb kávé amit valaha ittam. csak ajánlani tudom. -
And06
aktív tag
válasz adriankoooo #37830 üzenetére
21g kávé a 18 helyett, meg minimális különbség amiatt, hogy nem fémen folyik le az ital.
Ja, és ha akarod láthatod milyen a lefolyás.[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz adriankoooo #37830 üzenetére
muszáj odafigyelnie a baristának a helyes örlemény eloszlatásra, tamperelésre, ha nem akar takarítani, így a kávé is jó eséllyel finomabb lesz.
-
adriankoooo
senior tag
válasz Deadzone41 #37832 üzenetére
-
Kávé Kálmán
tag
Tanulsagos nyomasmeres a rugos kis karos Olympia Club-on. 4 bar csucsnyomassal is keszulhet finom eszpresszo:
[ Szerkesztve ]
-
levytee
csendes tag
Szerintetek lehet a kávéfőző gyári nyomása miatt gyorslefolyásom? Bár a darálom még nincs meg,és tudom az a legfontosabb,de addig is vettem két helyről is darált kávét.Az egyiket helyi neves kávézóban darálták le direkt presszógéphez. És sajnos hibá töltöm és tömörítem egy tonnával, de sajnos csak gyorslefolyásom van mindig.
levytee
-
Ábi
tag
És tudja, és tudja és tudja!
Számomra 100%-osan megdőlt a Caravel robusztafőző skatulya.
Olyat húztam egy 2 éves zöldből pörkölt, 5 napot pihent Nepal Mt. Everestből, hogy mindennek odavert.
Igaz, a termosztátot fel kellett tolni, hogy folyamatosan enyhe rotyogásban tartsa a "kazánt", de simán hozta az E61 élményt, csak selymesebben. 94-98 között kell tartani a vizet.
Hasonló eredményeket produkál a Sidamoval is, amit 1/4 áron vettem a Nepalhoz képest!Amikor megfogalmazódott ez a robifőző minősítés, akkoriban nem voltak még ennyire közkedveltek a gyümis, világos pörkölésű kávék.
Lassan féltékeny lesz a Bricoletta, mert egy majd 40 évvel idősebb matróna igencsak megszorongatja.
Pharos is egyre kezesebb. Valóban létezik Pharos izom (nem csak farizom).
Rendesen izomlázam van a jobb karom egy részén, cserébe egyre könnyebb az őrlés. Meg kell tanulnom ballal is tekerni, mert hülén néznék ki félig kigyúrt felsőtesttel.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #37839 üzenetére
A világosabb pörikhez azért kell a hőmérő (legalább az Orphanos csík). Mert különben nem az igazi (bár lehet, hogy mivel én csak így használtam, nem fejlődtek ki olyan érzékszerveim amikkel hőmérő nélkül is lehet jókat húzni).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #37836 üzenetére
én meg ezeken a baromságokon szoktam mindig jót derülni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Melyik részével vitatkoznál? Gondolom nem a hideg szűrőtartó/kifolyó negatív hatásával. Hogy mennyi a crema kifolyóval/vagy anélkül már nem emlékszem, régen használtam rendes, kifolyós kart.
U.I. Brace for impact
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #37842 üzenetére
hideg szűrőtartót nem használunk, mert >fél kiló és lehűti a kávét, öngól volna.
a többire meg inkább nem is reagálok, nem fogok vitatkozni, kalmárral pláne nem. legyen ő a karos gép = tényfaktum megállapítások mekkája.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #37836 üzenetére
igen erre gondoltam.
Parci: miért baromság? otthon személyesen is tapasztaltam ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
akkor az úgy van. mondom, nem vitaindítónak szántam, a világ bölcsetlenebbik felének ideírtam, legyen az ő véleményük is képviselve az írás megmarad jeligére. boldog hétvégét mindenkinek, elfogyott a malabar, lehet visszaváltani a kalmár salvadorra.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Lassan ideje lenne belevágnod a pörkölésbe és felhalmozhatnál jó sok zöldet, lassabban fogynál ki a jó kávékból
Nálam szunnyad most 2 kiló zöld spéci malabar.
Beosztom, nehogy túl hamar unjam meg.Amúgy próbáltad már a pörkölést, van vele bármiféle tapasztalatod?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Stellar Blade
- Politika
- Íme az új Android Auto!
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Aliexpress tapasztalatok
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...