Új hozzászólás Aktív témák

  • enterlaci

    senior tag

    A felforralással már én is próbálkoztam, bár a visszahűtést nem vártam meg - nem volt ízben szignifikáns különbség. Persze ez amolyan csírátlanításnak felelne meg, a vízkő probléma sajnos nem oldódik meg ettől. Hozzáteszem, brikkázok és a vízkő veszély nem izgat, mert könnyű elmosni.

    Foglalkoztam munkám során vízkezeléssel néhány évig, és durva, de Bp-en valóban kimagaslóan jó a vízminőség, még az ásványvizekhez képest is. Inni egészséges. A legjobban a lokális csőrendszer tudja ezt befolyásolni, nem jó az öreg 50-100éves ólómcső éppúgy mint a 5-10évnél régebbi belső rézcső hálózat sem - cinkkiválás és én személy szerint nem kedvelem a RO berendezéseket sem, mert időszakonként savassá változtat(hat)ják a ph-t.

    Saját tapasztalatom és amiért indult a kérdésem, hogy a szentkirályi mentessel főzött kávém sokkal lágyabb ízű mint a csapvizes.

    [ Szerkesztve ]

    Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11

Új hozzászólás Aktív témák