- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
válasz Flashback #124038 üzenetére
Tricnek elég tré szerintem a saját vízterítője, (talán majd a v4-ben sikerül ez is) ha még nem késő én lehet vennék a helyedbe az AP-hez egy Hario Drip Assistot és kész.
(ha esetleg tudsz lassan önteni akkor jó a tric is de én mondjuk nem vagyok képes)[ Szerkesztve ]
-
gtr313
csendes tag
válasz kmarci25 #124300 üzenetére
Igen, egy plusz lágyító lehet segítség, vagy pl egy Aquafilter RX651-re váltasz. Ott a gyári csaptelep helyett (ami egy karos) egy két karosat úgy kötsz be, hogy az RO membrán utáni víz menjen az egyik oldalra, az utánsózott víz pedig a másikra. Igy lesz egy "mindenmentes" ágad a kávézáshoz, illetve egy visszasózott az iváshoz, evéshez, stb. Az RO membrán 0,0001 mikronig szűr, gyakorlatilag semmi sem marad utána...
-
sndrngy
csendes tag
Gaggia Classic eladó.
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #124089 üzenetére
na, egy hetes tapasztalat, ha valaki esetleg ráugrana, ne tegye. pár közepesen száraz és pár két nedvesebb pogi volt a fogyasztása a héten, simá megvetemedett az alsó fa talprész és kiáll a perem már alul. polcon annyira nem látszik, majd ha egyszer leugrik és velük együtt landolnak a pogik a földön szép, de nagyjából ennyi, nem praktikus.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Abrakad786
újonc
válasz Nutra #124223 üzenetére
Ma délután eljutottunk a Kávészünetbe.
Nagyon szimpi hely!
Lenis csúszott egy Impresso Columbia eszpresszó és mellé egy Brazil cappucino.
Az ízvilága a Columbiainak nagyon közel volt az itthonihoz, aminek nagyon örültem. A cremát itthon kicsit keveseltem, de ott még kevesebb volt, szóval összességében jót kávéztunk, és nagyon megérte az összehasonlítás miatt is. -
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Abrakad786 #124313 üzenetére
Öröm látni, hogy bótban is képesek olyan mesteri artot önteni, mint én itthon
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
kmarci25
veterán
válasz RetepNyaraB #124315 üzenetére
Di bist gonosz!
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
gtr313
csendes tag
Szigetszentmiklóson vagy a környéken, hol tudnék ma venni Aeropress papírt?
-
icm
tag
Ha valakinek aktuális: 10% kupon a variára: ourcoffeeshelter-t kell beírni - akár mérleg akár az örlő..
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
bbuffy
senior tag
K4/K6 első benyomások.
K6, sokkal könnyebb tekerni, cserébe kicsit lassabb. Bár nekem a 4 sem nehéz, de ez kb szélforgó hurkapálcán. Szépen eltüntek a tigriscsíkok, valóban kevesebb a fine. Egyenlőre csak Kapucziner el teszteltem, ott azt mondanám lágyabb, kevesebb keserű, a 4 meg testesebb, de mindkettő jó. Következő level CM Etióp lesz. Illetve filter. Kotyogóra minkettő hibátlan nyilván. CM et daráltam már a hattal, első reakció itthon, hogy hmm ez nagyon finom most. De jövő héten kínpadra kerül mindkettő.btw izesített Frei felhasználasi terület. WC potpourri. Hibátlan. konyakos narancsos, mindent elnyom.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
dis236
csendes tag
Hasonlóan a homebarista.be-n le van árazva a G-Iota örlő (DF64) zöld variánsa.
Akit kicsit taszít a szín de szeretne ilyen örlőt, annak fontos infó hogy a zöld borítás az csak egy vinyl fólia amit könnyen el lehet távolítani
-
senior tag
válasz hogyaza #124293 üzenetére
Mint ahogy (már) sz.zs sem. Régebben akartam már írni, hogy szereléssel kapcsolatban ne keressen senki, jóideje nincs időm foglalkozni már sajnos javítással. Én is úgy vagyok, ha veszek valami gépet ami erre érdemes akkor azt szépen lassan felújítgatom, de külön szerelést nem tudok vállalni.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mboa
csendes tag
Sziasztok! Eladó egy AVX-es E61 naked portafilter (58mm), aki épp keres, írjon pm-et.
-
Abrakad786
újonc
Na, hát sejtettem, hogy majd eljön az az állapot, hogy rákapok az ízére a jó kávénak és, hogy utána a korábban alapvetően jónak gondolt bolti darált kávé kevésbé fog ízleni.
De azért ez elég hamar megjött.
Konkrétan kísérletképpen a sparbol beszerzett darált segafredobol lefőztem egy eszpresszót, de nagyon rossz, jellegtelen ihatatlan valami.
Ugyan az amit 3 hete finomnak éreztem.
Üresen biztosan nem fogom tudni meginni.
Ma munkahelyen egy nespresso-s párnásra is rápróbált, de szintén vállalhatatlan üresen.Azt gondoltam, hogy hosszabb folyamat lesz…😅
Senki nem figyelmeztetett!Szóval legyen ez egy figyelmeztető üzenet, ha kezdő lelkes valaki erre vetődne: egyirányú utca! ☕️🥹
-
MODERÁTOR
válasz Abrakad786 #124326 üzenetére
A bolti előre darált kv sose volt jó
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Gery0505
aktív tag
válasz Abrakad786 #124326 üzenetére
Hja kérem... Ha egyszer az ember elindul a lejtőn...
"Failure is always an option." Adam Savage
-
billyjoe
csendes tag
válasz Ludovicus #124328 üzenetére
Hogy őszinte legyek, eddig kétszer próbáltam, az első jó lett, a második kevésbé, szóval nehéz lenne átlagot vonni belőle. Finomabbat kér, de nem vészes, ha jól emlékszem akkor a kinun egy számmal vettem vissza. Mézes üvegbe mérem a kávét, pontosan 16.5 grammot, így nincs kedvem szét osztani utólag. De lassan bontok egy casmo decaffot, azzal fogom próbálgatni, majd írok ha van elég tapasztalat.
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Kávégép javítás kapcsán lenne kérdésem:
Lelit Anna PID, a PID-et kinyírta a bojler hője - a csere PID már megvan, viszont szretném a gyárinál jobb hővédelemmel ellátni - gyárilag egy fél centi vastag, fekete filc-szerű anyag (hőálló filcpaplan?) van a PID köré tömködve, van ennél jobb megoldás? Valami ilyesmi talán segítene? Vagy valami szilikon cucc? Esetleg kerámia-paplan? Armaflex?[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
törölt tag
Mesterek!
Melyik vízforraló javallott filterre, flairhez, chemexre, olyan ami nem hattyúnyakú és nem hőfokszabályzós, szimplán csak 100 celsius fokos vizet állít elő?
-
törölt tag
válasz hyperspace #124335 üzenetére
Tölcséres?
-
-
senior tag
-
Zen42
tag
Kézi őrlők terén ki van mostanság otthon, srácok?
A fiamnak keresek valami jót espressora.
Találtam egyet ami elsőre ígéretes. Kingrinder K4. Tudtok erről valamit esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest