Új hozzászólás Aktív témák
-
kory24
őstag
válasz Mortein #2134 üzenetére
Nekem is itt ajánlották ezt a videót:
Ami nagyon hasznosnak bizonyult.
Van itthon egy Bialetti Brikka és Mokka Express is.
A Brikkába hideg vizet szoktam tenni, míg a Mokkába meleget.
Nekem így vált be.Ami még érdekes, azt tapasztaltam eddig (igaz túl sokat fajtát nem próbáltam, mert drága móka) , hogy 100% arabica kávékból mindkettő kotyogóban savanykás lötty az eredmény, ami számomra ihatatlan.
Tehát olyanokkal szoktam próbálkozni amikben van robuszta is legalább 20-40%-ban, azokból egész jót készít, főleg a brikka.
-
-
Deer76
aktív tag
Brasil Santos is arabica, mégis jól működik mindkettőben.
Van aki szemes L'OR kávét próbált már?
Az illy is biztos jó, csak nem olcsó.
Brikkába én is hideg vizet teszek, most, hogy van IMS szűrő benne, finomabbra darálom a kávét. Általában szokott szép habja lenni, de talán kávé függő is.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Mortein
tag
Héten remélem megérkezik a daráló és a szemes kávé (Hario mini és Brasil Santos) és akkor az új tudással felvértezve remélhetőleg jobb kávét készítek. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Deer76
aktív tag
Én mondjuk úgy szoktam, hogy a kotyogó aljába forralom fel a vizet összeteszem és utána gyorsan meg is van a kávé.
Amit észrevettem, hogy ha Brikkában főzök kávét (ott mindig hideg vízzel), akkor az az elkészülése után szinte azonnal fogyasztható hőmérsékletű, míg sima kotyogósban sokáig forró marad a csészében.hkarcsii: köszi, akkor azért az árát nem éri meg
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
nagyúr
Ráértem és beültem a Bécsi útri Milk kávézóba, ahol dicsérték a remek Rex kávét a neten...
Erre kaptunk két égett francot....Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Mortein
tag
Kis update: hidegvízzel nagy lánggal már sokkal jobb kávét csinál a Brikka, viszont most megjelent egy kis savanykás íz is, az elvileg 7-es aromájú kávéban, ami meglepett kicsit (eedig nem volt aroma csak szar kávé tehát mindenképpen előrelépés). 2 perc alatt nem tudom lefőzni olyan 3 körül lesz kész viszont az majdnem egyszerre, egy minimális kijön előbb aztán olyan 20 másodperc múlva a maradék egyszerre beröffen. Savanykás íz az minek a jele, mit csinálok rosszúl? Még mindig az előre őrölt kávéval bohóckodok, nem jött meg a szemes.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Erdei88
veterán
válasz Mr.Csizmás #2168 üzenetére
Pesten nem jó?
-
nagyúr
Egy életem - egy halálom! Kipróbálom! Eddig a mexikói cuccokkal nem nyúltam mellé. El Criollo, Malongo is duplaszupper volt!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
oszy
veterán
Én szebb kapucsínókat csinálok otthon, mint itt a képen!
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!
-
nagyúr
Jogos. De az El Criollo nem kávézó. Az kávé és kellékbolt. hogy a két izé hogy került oda, nem tudom, de azt igen, hogy sok munkás jár oda kávézni. szerintem ez nekik készült. A Latte arthoz azért kellenek eszközök is, nem csak egy tejhabosító és egy (amúgy jó) szuperautomata.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Mortein
tag
válasz Silent77 #2177 üzenetére
Nehéz eldönteni kinek van igaza
De most az eredmény jobb, mint akkor, amikor a talpába forraltam a vizet vagy forralt vizet öntöttem bele, viszont megjelent egy kis savanykás íz is, amit furcsálltam. Ahogy jön a rendes kávé azt fogom használni, de ez pont jó kísérletezésre.[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
-
Ghost01
lelkes újonc
Sziasztok! Szerintetek melyik a legjobb kávé márka?
-
veterán
válasz Mortein #2180 üzenetére
Nem nehéz, majd kitapasztalod.
Én se a kisujjamból szívtam ki, hanem olyan itteni emberektől akik nem ma kezdték.
Nagyon sok kávénál bevált nálam, de volt aminél nem. Ezért vettem újra GC-t brikka mellé.
Döglött kávé még arra sem jó.Ghost01: Van olyan? Szerintem mindenkinek más.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
BullZeye
veterán
Örülök, hogy van amatőr kávés topic, de jelenleg még az alatt vagyunk 2-vel (3in1 instant kávé szinten).
Örököltünk egy 40 éves kotyogós főzőt, ami bejött, úgyhogy az egyszerűség kedvéért szeretnénk kapszulás kávégépre updatelni.
Most épp van 22k körül Xiaomi Scishare, bár ha jól látom ennek semmilyen okos funkciója nincs.Olvastam, hogy Nesspresso gépet ajánljátok, ez ahogy nézem hasonló paraméterekkel bír, van ezzel tapasztalat, van értelme ehhez, vagy inkább a 300 kapszulás 10k-s akció nespressóról?.
-
-
konzumpro
senior tag
válasz Mortein #2180 üzenetére
A savanykás íz azért van mert... Alacsony a hőfok. Vagy túl durva az őrlemény, gyorsan fő le. De hát Brikkánál... Gyorsan fő le. A lánggal lehetne játszani, meg a vízmennyiséggel, az őrleményfinomsággal csak addig amíg nem akadályozza a kiáramlást, nekem az IMS szűrő is lassít annyit, hogy már keserűbb a végeredmény mint szeretném, lehet hogy neked beválna pont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó motoros kajak szett (Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440+Epropulsion Vaquita)
- DJI Air 2s drón 4 portos töltő, 2 portos autós töltő, tűzálló akkumulátor-táska
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer
- Fender Squier Stratocaster + Marshal MG15 40W erösitö eladó