Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
senior tag
A kotyogóim közül (Brikka 2, Aeternum Divina 2, Mokina) a Mokinát tartom a legérdekesebbnek, de szeretnék majd kipróbálni 1-es és 2-es Mokát is. Meg lemezből is jó lenne egy, de valahogy a Brikka jobb súlyszelep nélkül, mint az Aeternum pl, persze nagyobb a kávétölcsér. Meg mintha jobb lenne az alu hővezetése és gyorsabban főzne.
Friss pörkölésből is érdemes próbálni, brazil és hondurasi kávékból. -
Nimda
addikt
Nekem van acél is a Brikka mellett. A brikkához IMS felsőszűrőt használok, így finomabbra tudom darálni a kávét, ami viszont az acélhoz már nem valami jó, mert annak a nyomása alacsonyabb.
Pacificaffe - La Piazza, amit én renszeresen iszok, a kiegyensúlyozott ízvilága miatt. A Brikkában eléggé testes és crema is szépen képződik.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
Nekem annyira nem jött be, nagyon belassult a szelep nyitása után az átfolyás, komótosan átszuszog finom őrleménnyel, ettől kissé keserű lesz. Lehet hogy lehet finomhangolni és akkor jobb lesz, annyit nem kísérleteztem vele. Talán ki kéne próbálni egy Moka 3-mal, elvileg azzal kompatibilis. Nem tudom a 2-esnek mekkora a szűrője.
Ezt lelopom mert hasznos lehet:
Ezt meg csak belinkelem.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Igen, mert a Brikka valamivel nagyobb nyomással dolgozik, ha a szelep jól működik. Én egy picit csalni is szoktam és nem engedem rögtön a szelepet nyitni (mikor már jönne), pár másodpercet még "rátartok" és elengedem, ilyenkor már gyorsan jön, majd gyors kiöntöm. A szűrő pedig kisebb lyukakkal készül, a gyárinál pontosabb megmunkálással.
konzumpro igen, ezt ki kell kísérletezni.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Ez kávé függő is, de nálam olyan 15- ös fokozaton van a Graef.
Az én esetemben picit járatni kellett, hogy egy kicsit "tömődjön" a szűrő. Fontos az is, hogy kirobbanjon a kávé, ne egyenletesen follyon.
Megtömni sem szabad, lazán, de egyenletes legyen a kosárban a kávé. Kicsit kisérletezni kell. -
Nimda
addikt
Az enyémben még nincs alátét. Illetve nem tudom, gyárilag mennyi van benne, még nem szedtem szét.
Amúgy lehet, pont ezért nem váltok karos gépre, mert a Brikka ízvilága nekem is megfelel.
Tipp: időnként (kb. két havonta) sajna eltömődnek az IMS apró furatai, (ilyenkor az egész kávéból crema lesz és alig jön) én fogkefével szoktam tisztítani, pillanatok alatt megvan. A kosarat sem árt időnként, mert különben marad benne víz.[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
How to make cappuccino at home with Dritan Alsela
Maximum 65 c. fok !
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Nem vettem tőlük már elég régen, de miután egész jókat hallottam róla (Daráló podcast) vettem egy Choco orange-t, egy Etiópot és egy Kenyát. Az első kettőt próbáltam, azok elsőrangúak, főleg ha az árat is nézzük, bár mindkettőnek kell a hő rendesen.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
RetepNyaraB
veterán
-
Peterhappy
őstag
Én megmondom őszintén a Kapucziner nálam egy picit most félrement. Nagyon nagy reményekkel estem neki a legújabb szerzeményeknek, a kardamonos arab kávénak és a Hawaii Kona-nak, amit "Az espresso kedvelői a világ egyik legjobb kávéjának tartják."
És vállalom, egy régebbi automata kávégéppel gyalázom itthon a jobb sorsra érdemes kávészemeket, de egyik sem igazán vált be. A kardamonos még csak-csak ízlett, de annak nagyon enyhe volt a fűszerezése, sokkal többet vártam tőle, a Kona pedig egyszerűen nem ízlett.
Szerencsére a héten felnyitott Gondolások kedvence hozza a szokott ízvilágot - azt hiszem nekem az az abszolút kedvenc kávém - így talán a hiba az én készülékemben (szó szerint, rosszabb esetben a fejemben) van, de azért némileg csalódott voltam.
A tisztesség viszont azt is megkívánja, hogy elmondjam, Kollégámnál mind a Gondolások, mind a Zanzibar Utengule, mind a narancsos-csokis Santos betalált, márpedig Ő jóval nagyobb gurmand, mint én.
-
Crondore
tag
AVX -es Brasil Santos nekem nagy kedvencem. Nekem is rosszul esett, mikor nem a megszokott ízeket kaptam vissza a pörkölő váltásakor. Azonban vissza állt a világ rendje az újabb pörkölések már a megszokott minőséget hozzák szerencsére. Annyi azonban változott az én tapasztalatom szerint, hogy a mostani Santos sokkal több cremat ad, van akit ez zavarhat.
-
Deer76
aktív tag
A Kapuczíner Mexikói Chiapas Tapachula belépett az új kedvencek közé.
A Costa Colombian Roast is meglepően vállalható kávé, semmi extra, de szerintem egész kellemes ellentétben mondjuk a Starbucks-szal.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
RetepNyaraB
veterán
"húzta a száját"
feltehetőleg az ízlelőbimbaja nem tudott mit kezdeni a megszokott 650Ft/félkilós tégla (?) és egy nagyon alap Palermo blend közti különbséggel
Illetve a magyar az ugye híresen árérzékeny; "élvezeti cikkek" terén a minőség abszolút mindegy, csak óccsó legyen. Akinek nem inge...Kapucziner akciósoknál jobb ár/értéket nem nagyon tud egy hazai pörkölő se felmutatni (talán az AVX, de ott más gondok lehetnek időnként és a posta se olcsó), plusz én még két hetesnél régebbi pörkölést nem kaptam onnan. Sőt, többnyire várni kell, mert postára adás előtti napról származik.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
Ha teheted minél frissebb pörkölést használj; mindegy mivel készíted el.
Gyáriaknál nem annyira érdekes, több okból. De kispörkölőtől én nem vennék 2 hónapnál idősebbet, ha lehetséges.Polacheck @próbáld ki egyszerűen. De meg lennék lepve. Filter és presszó között nagyon nagy a szemcseméret diffi...
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."