Új hozzászólás Aktív témák
-
Revolit
senior tag
válasz Oppenheimer #26401 üzenetére
Hat, szamoljunk most a pelda kedveert ugy, hogy 1.5x annyi penzt fogok kezhez kapni a contractori meloval, mint alkalmazottkent. De mi ennek az ara?
- Kft letrehozasa, havi konyveles (oke nyilvan konyvelo csinalja), sajat felszereles vasarlasa (bar egy ev utan leselejtezhetem es extra profit, de macera), varni mikor csesz meg megis a NAv valami aprosagert mert beneztem
- Nincs tobbe fizetett szabadsag, de meg inkabb joval feszitettebb munkatempo minden bizonnyal. Marmint napi szinten is.
- Ha vege a projektmunkanak mi a garancia, hogy egybol lesz uj melo? Nekem nincsenek jo kapcsolataim, igy kb semmi. Most ez pont beesett. Teljes allas mellett meg en nem fogok meg egy full time projektmelot is vinni, tehat felmondanek jelenlegi helyemen.
- Ha meg jobban beut a valsag, a contractor repul eloszor (szerintem). Alkalmazottkent eleg jol vedve vagyok. Persze leepites itt is lehet, de jellemzoen bokezu csomaggal kuldenek el.
Szoooval... ezert.
Jaa, a legfontosabb: felelosseg. Most kb zero, mig kontraktorkent nyilvan minden IS.
+1: Most emeltek ceges auto adot, mar az sem eri meg annyira
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
válasz Revolit #26402 üzenetére
Az elsőn kívül a többi akkor igaz, ha projektekre szerződsz le, nem pedig egy céghez "sima" munkavállalóként. A fizetett szabadság pedig változó cégenként, én pl most épp kapok (fix havi díjam van).
Előző cégben egyébként engineering director is számlázott.
[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
válasz Revolit #26402 üzenetére
- Nem kell Kft, elég Bt is. De Kft-be sem kell egyből 3 milkát betolni
- Nem véletlenül szoktak 18-19 napot javasolni, ez alapján érdemes meghatározni az elvárt napidíjat is. Persze a motiváció, hogy többet vigyél haza erősebb lehet, mert nem kell kötelezően kivenni és inkább a pénzt választod.
- "feszítettebb munkatempó" - egyáltalán nem biztos
- "Ha vege a projektmunkanak" - ez munka függő. Vannak 6hó -1év-2év szerződések, amelyekből aztán belsőssé válás is lehet. Ha jól értem az itt taglalt példa egy fix áras, fix 400 órás megrendelés. Ez így valóban nagyobb kockázat, szemben az előzőekkel
- "Alkalmazottkent eleg jol vedve vagyok". - a külsőst valóban könnyebb kitenni, de ha valahol már leépítés van a levegőben, akkor megoldják. Magyar alkalmazottként pedig olyan sok dologra nem számíthatsz.
- "kontraktorkent nyilvan minden IS" - ez megint pozi függő. Felkértek, hogy szállíts le egy webáruházat mindennel, határidőre vagy felvettek külsősként fejlesztőnek XY céghez. Utóbbi esetben semmilyen plusz felelősséged nincs.Szóval a fő kérdés a kockázatok és a pénz mérlegelésénél, hogy külsős erőforrásként/szakértőként vesznek fel, vagy megrendelnek egy adott, konkrét leszállítandót.
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg Villamosmérnök BSc-n vagyok (a jelenlegi félévtől levelezőn hogy full-time dolgozhassak), és régebben gondolkodtam rajta hogy MSc-t csináljak pl. mérnökinfót vagy MBA-t. Viszont most hogy nemsokára végzek, elkezdtem nézni hogy milyen MSc lehetőségek vannak mely egyetemeken, és azt kell mondjam hogy brutál drágának tűnnek.
Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire származna hátrányom abból, ha nem csinálnék MSc-t, amennyiben elég minimális villamosmérnökséghez tartozó dolgokon kívül (pl. PCB tervezés) inkább a szoftveres irány érdekel (leginkább C/C++, szóval inkább ilyen beágyazott rendszerek, esetleg PLC, illetve a webes dolgok is érdekelnek, főleg a back-end rész) és ilyesmivel szeretnék foglalkozni maximum 2 éven belül , illetve leginkább külföldi munkavégzésben gondolkodok?
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
Alcsi69
senior tag
válasz kexksz #26408 üzenetére
Mondjuk az MSc-t már levelezőn is kezdeném, de el tudom képzelni hogy nem annyira térülne meg a költségük + a befektetett idő sem.
Sajnos a mostani munkahelyemen nem teljesen olyan témákban mozgok (előkészítés -> árajánlatok stb.) amik érdekelnek, de egy jó ideje próbálok szabadidőmben olyan témákat tanulni amik érdekelnek is, plusz a németemet is fejlesztem.
Köszönöm szépen a választ!
-
Oppenheimer
nagyúr
Iment volt elso telefonbeszelgetesem egy HR-es holggyel egy europai remote munkara. Nincs magyarorszagi entitasuk, ezert contractor lennek. Sajat gepet kell hasznalni. Napidijat kerdezett tolem es nem oradijat, aminek orultem. 500 eurot mondtam, amire nagyon boldog reakcioja volt, mintha olcso lennek.
Mindenesetre ez meg semmit nem jelent, meg a profilom megmutatja a fejlesztoknek es csak utana dontenek rola hogy tovabb megyunk-e.
Amugy eleg egyszerunek tunik az interju folyamatuk: meg egy 30 perces HR-es beszelgetesbol es egy 2 oras technikai korbol (behavioral questions & live tech test) all.
Fuu, nagyon remelem hogy osszejon, azert ez nagy elorelepes lenne anyagilag, gyakorlatilag duplaznam a berem, meg akkor is ha sok szabival szamolok.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
dellfanboy
őstag
válasz Oppenheimer #26411 üzenetére
ez europai v nyugat europai remote?
itt en hollandba ha contractor lennek 100eur/o alaphangon megadnak. tavaly ennyiert dolgoztam, bar nem vagom te milyen teruleten vagy...
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz dellfanboy #26412 üzenetére
Budapesten élek, a cég nyugat európai. Hollandiában biztos többet kérnék, szerencsére bp-n ennyiből eltengetnék.
[ Szerkesztve ]
-
inferno88
őstag
válasz Oppenheimer #26411 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek. Keep us up to date.
500 ojróból már kijön a balatoni lángos is egy fél gombóc fagyival.
[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
Dinter
addikt
Szoktatok feladat függvényében óradíjat változtatni, pl. csak frontend/backend olcsóbb, mint a fullstack, vagy egy kategória a kettő?
-
-Skylake-
addikt
válasz Dinter #26419 üzenetére
De akkor fullstackkent alapbol kerjel magasabb oradijat. En nem is ertem a kerdest, mintha mondjuk azt mondanad hogy minden nap az elso ora olcsobb, mert akkor olvasod el a tegnap esti email-eket, a maradek 7 meg dragabb mert akkor fejlesztesz.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Alexios
veterán
válasz Dinter #26419 üzenetére
Ugyan ennyi erővel azt is fel lehetne hozni, hogy de egy full stack nem tud elmélyedni egyikben sem annyira mint egy erre specializált ember. Én amúgy nem nagyon látom ezt a fajta megkülönböztetést fizetésben a sima alkalmazott pozicióknál sem.
Ettől függetlenül téged azért fizetnek hogy dolgozz, max fullstackként több órád lesz a dologban(és emiatt végül több pénzt kapsz) hiszen többet kell dolgozz mintha csak az egyiket csinálnád[ Szerkesztve ]
-
BorisAn
újonc
Ahogy látom itt a fórumon vannak emberek akiknek összejött a remote munka nyugatra, magasabb fizetésért, illetve már nekem is volt ilyesmi állásra interjúm, igaz, nem sok sikerrel. Ami nekem nem egészen világos, hogy magyarként milyen előnyünk van egy indiaival vagy afrikaival szemben? Ha semmi, akkor ők is simán megkapják az itt emlegetett nyugatihoz közeli fizetéseket Indiából? (ha persze feltesszük a képességeik összemérhetőek, ami nem látom miért ne állhatna fent)
-
-Skylake-
addikt
válasz BorisAn #26424 üzenetére
"ha persze feltesszük a képességeik összemérhetőek, ami nem látom miért ne állhatna fent)"
Mert nem dolgozol indiaiakkal azért nem látod. Nem összemérhető, sőt, továbbmegyek , 99% hátráltatják a munkát, logika NULLA de úgy értsd , hogy nulla, hogy nulla. Ha egy frissítés után egy gomb balról a jobb oldalra kerül, akkor elakadnak mert nem ott van a gomb ahol kéne, és neked kell segíteni. Konkrét biorobotok, adsz nekik egy 13 pontból álló listát, ide kattints, ezt írd be, ez jön ki, ezt nyomd meg, ide küld el , betanulják és erre képesek. Ha egy frissítés miatt megváltozik a gomb helye, megáll a 6. pontnál a listában és ő hivatalosan elakadt.
India olyan mértékben a legalja, hogy arra nincsenek szavak. Legalja. Egy forintot nem ér a munkájuk.A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
CyberPunk666
senior tag
Az indai (IT) bér is hatalmasat emelkedett az elmúlt években, alacsonyabb bázisról, de jóval nagyobb mértékben, mint az itthoni.
Aki eladható munkát végez, az kb mindenhol erősen felzárkozó bért kap. Amit itt említesz, hogy egyre többen kapnak itthon egyre nyugatibb bért, az indiában is ugyanígy történik.Meg ott még sokkal nagyobb az agyelszívás, a jó fejlesztő indait onnan lehet felismerni, hogy már németországban vagy angliában él... (némi kis túlzással)
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
magyarként milyen előnyünk van egy indiaival vagy afrikaival szemben?
ha ezt nekunk kell elmagyarazni neked, akkor az mar reg rossz..
vagy az is lehet, hogy egesz eletedben egy csaladi farmon dolgoztal ahol semmifele ;idegennel' nem sikerult egyutt dolgozni?eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
petyus_
senior tag
válasz -Skylake- #26425 üzenetére
nyilván ez igaz minden egyes indiai fejlesztőre... tudom, mindenkinek van rossz tapasztalata velük, nagyon sokan vannak, mivel az IT egy óriási kiugrási lehetőség nekik, amihez csak egy laptop kell, ezért nagyon sokan megpróbálják. nyilván egy részük (egy nagyobb részük) nagyon gyenge, de dolgoztam már nagyon jó indiai fejlesztőkkel is, ahogy az eddigi legjobb BA-m is indiai volt. persze mellette voltak nagyon gyengék is, az eddig 15-20 indiai közül a 30-40%-val szívesen dolgoztam. (magyar fejlesztőknél mondjuk 60% ez az arány)
egyébként meg közülük a legjobbakat nagyon gyorsan elkapkodják a nyugati cégek, a remote munkára jellemzően azok jelentkeznek, akik nem tudták még elhagyni az országot.
-
OPiiPO
veterán
válasz CyberPunk666 #26426 üzenetére
+1, a harmadik tényleg jó fejlesztőt veszítjük el záros határidőn belül (kreatív, magától is dolgozik, fejleszti a képességeit, stb.), relocate to London szokás szerint
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Froclee
őstag
válasz kexksz #26430 üzenetére
Sőt, amennyire láttam amerikai cégek 99%-a amerikai munkavállalót keres.
(Itt most igazi amerikaira gondolok, ahol amcsik a csapattarsaid is.)
Eredeti kerdesre reagalva meg. Ha jo ceghez jelentkeztel, akkor mindegy hova valosi vagy, a tudasod fogjak nezni. Ha pedig a penzen akarnak sporolni, akkor nem jo ceghez jelentkeztel. Ha tenyleg ugyes vagy, szerintem nem jellemzo a garasoskodas.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
[Kivancsi leszek, hogy mashol is lesz-e hasonlo tortenes]
Netflix eddig 6%-kal csokkentette iden a workforce-et. Persze nekik sok szempontbol egyedi a helyzet, hiszen a piacuk megtelt rivalisokkal es mig korabban elsodlegesen tech cegkent alltak a sarat, ma mar valoszinuleg a media tartalomra kell jobban rafekudniuk. Amihez meg jelentos atstrukturalas kell, vagy talalniuk kell valami mas szektort, amit tudnak forradalmasitani.
Viszont annyibol nem egyedi a helyzetuk, hogy szepen hullottak azert a tech reszvenyek altalnossagban nezve is. Kivancsi leszek mik fognak tortenni. Azert eddig nagyon fancy cegeknel most megjelenhet akar latvanyosabb munkaero-allomany csokkentes is. Nem is ugy ertve, hogy sok embert raknanak lapatra, inkabb sok helyen relative keveset.I am having fun staying poor.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Drizzt #26432 üzenetére
Kivancsi leszek ha most sikerul valtanom egy szamlazos remote munkara, akkor mennyi ideig lesz ott az allasom biztos. Lehet hamar megszivom. Jo lenne tobb ajanlatig eljutni, hogy legyen backup, ha 1 honap utan rajonnek hogy megse kellenek a contractorok.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Drizzt #26432 üzenetére
Szerintem a bezártság által fellendített szektorok fognak visszaesni a bezárás előtti szintre, mert a bezártság miatt többen néztek netflixet, meg több vackot vettek otthoni önszórakoztatásra. Ezek egy része előrehozott vásárlás volt, vagy esetleg plusz, és most meg kicsit túlfut majd az, amit nem lehetett csinálni a pandémia miatt.
Akkor is nagy visszaesés van, ha a pandémia előtti növekedési ütemet meghosszabítjuk, mintha nem lett volna pandémia?
Ahogy én néztem ha valaki közvetlenül a pandémia előtt bevásárolt, és most a visszaesett árakat nézi, még akkor is nagyon masszív pluszban van, kb semmi más nem produkált hasonlót.
Szerintem nincs itt semmi látnivaló jelenleg (még(!)). -
Drizzt
nagyúr
válasz CyberPunk666 #26434 üzenetére
Meta peldaul 180-200 USD kornyeken mozgott 2020 elejen, most 158.
Tsla eros plusz meg mindig: 100-150 USD kornyekerol 700 a mostani.
Apple: 70-80 -> 140.
Google: 1400-1500 -> 2250
Netflix: 350 -> 180
Amazon: 80-90 -> 112Elegge vegyes a kep. Van akik pandemia ele visszamentek, van akik joval felette vannak. Es vannak enyhe plusszban levo cegek is. A Netflixnel tenyleg latvanyos, hogy azt a ceget valtozatlanul nem lehet ugy csinalni, mint a tobbit. Google, Apple, Amazon majd kitalaljak, joval diverzebb cegek. Meta erdekes pont. Szerintem boven mennek meg atlagban lejjebb ezek az arfolyamok. Annak ellenere, hogy ma inkabb felfele konyulnak a dolgok.
Meg az is igaz, hogy nem a piaci ertekeltsege adja a valodi helyzetet egy cegnek, de azert egeszseges piacon eros korrelacio jelen kell legyen.I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Marky18 #26436 üzenetére
En ugyan csak Netflixet, meg HBO go-t hasznalok, de nem tunik fel laikuskent semmi hatranya a Netflixnek. Ebbol merek annyit kovetkeztetni, hogy a userek nagy reszet sem hatja meg a dolog. Az XY film/sorozat es ar alapjan inkabb dontenek streaming platform kozott az emberek, mint egy bitrate osszehasonlitas alapjan. De elsosorban microservice-ben volt ellovas a Netflix, de ma mar boldog boldogtalan ezt a technologiat hasznalja hasonlo szinten, igy ebben nem tudnak mar kiemelkedni(mar amennyire kivulrol meg tudom itelni). Ha pedig a platform kiforrott, akkor mar nem sok ertelme van rohadt dragan programozo hadsereget fenntartani. Kiveve ha sikerul valami ujabb diszruptiv dologgal eloallni. Streamingben az meg most neheznek tunik. Biztos vannak rejtett metaverse/VR projektjeik, de hogy az mennyire kell majd az embereknek... Majd meglatjuk.
I am having fun staying poor.
-
törölt tag
válasz Oppenheimer #26433 üzenetére
Nekem is csokis kicsit a nadrág, de bízom benne, hogy azért nem lenne annyira nehéz másik pozíciót találnom.
Amúgy itthon látszik már valami ezekbol a layoffokbol? Azt tudom, hogy a LastPassnál egészségtelenül pörög a hiring meg a pénzégetés, annak szerintem
nemsokáraegyszer meglesz a böjtje. Másrészt viszont azt is hallottam, hogy annyira nincs jó fejlesztö, hogy hazai szoftvercégek is inkább külföldön nyitnak irodát. -
félisten
válasz CyberPunk666 #26434 üzenetére
"Szerintem nincs itt semmi látnivaló jelenleg (még(!))."
Munka szempontjából tényleg nincs, de gazdaság szempontjából bőven van."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz #79563158 #26440 üzenetére
Attól függ, h mi a munkáltató profilja. Az "utility company"-jellegű cégeknél nem lesz olyan gond, mint egy streaming szolgáltatónál.
Továbbra is abban hiszek, amit korábban leirtam: az alsó 60%-nak van felnivaloja, mint minden válságban.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában voltam pár interjún amik akár ígéretesek is lehetnek viszont ajánlatot mindenhol csak próbanap után akarnak tenni. Ezt igazából megértem. A kérdés inkább az, hogy mi van akkor hogyha próba nap után tesznek ajánlatot de mondjuk kevesebb a fizetés mint amennyit én kértem? Akkor lényegében kidobott idő volt a próbanap, főleg, hogy mivel most is van munkahelyem ezért szabadnapot kell kivenni rá. Próbanap előtt érdemes rákérdezni, hogy ők körülbelül mire gondoltak? -
dellfanboy
őstag
válasz thefreeman #26444 üzenetére
milyen munkakor ez? mi az hogy ajanlatot probanap utan adnak? sztem ez full illegalis. ha nem tetszik nekik a munkad akkor nem is fizetnek? en hanyagolnam ezt a munkaltatot
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
vans?
őstag
válasz thefreeman #26444 üzenetére
Ha fagyisnak kell lenni diakmunkaban, akkor ok, egyebkent nem.
hábm bábm
-
thefreeman
aktív tag
válasz dellfanboy #26445 üzenetére
Szerviz mérnök munkakör.
-
noiq_nolife
csendes tag
válasz thefreeman #26447 üzenetére
ITben is hallottam probanaprol, mindkét fél számára hasznos lehet és sok csalódástól kimélhet meg, normális cég megbízási szerződéssel kifizeti ezeket a napokat
-
VirsLee
őstag
válasz noiq_nolife #26448 üzenetére
Miért hasznos? Mit tudsz csinálni az első munkanapodon, amivel bizonyíthatsz? Elvégezted a HR kötelező trainingjeit? Kaptál egy notebookot? Egyáltalán hány olyan cég van, ahol egy nap alatt megkapsz minden jogosultságot. Vagy csak egy teljes napig akarnak még tesztelgetni, mert képtelenek voltak egy számukra is elfogadható felvételi folyamatot összerakni?
-
cech19960320
tag
válasz thefreeman #26447 üzenetére
Furcsa. Nem nagyon hallottam ilyenről amúgy
Hova jelentkeztél amúgy ha nem indiszkrét? (Akár privátban is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen monitort vegyek?
- Analóg fényképezés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest